Да използвам че много народ ходи скоро до Копринка, моля споделете подходящ маршрут дотам от Варна. Имайте предвид че съм с кемпер. Засега фаворита ми (понеже го карах преди две години) е Варна-Омуртаг-Котленски проход-Петолъчката-Сливен-Казанлък-Копринка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Варна-Копринка
Collapse
X
-
Ами аз като ходих на Копринка наскоро и минах през Айтоски проход. Има тук таме дупки по настилката, особено в района на село Билка. Но това е и най-прекия маршрут. Другия вариант е през Бургас - дават го 15-тина километра, по-дълъг, настилката е перфектна просто. През Котленски проход също не е лошо, но май е доста обиколно. През котленски проход минах за Жеравна - пак е хубав пътя.
-
Ами тогава остава варианта през Омуртаг-Котел. През Хаинбоаз не съм минавал, но съм чувал от колеги от форума, че пътя е хубав. То големия трафик е Петолъчката - Сливен: тир-пет коли-тир-пет коли-тир-пет коли и след последния тир - петнайсет коли. Това през нощта. До където ти поглед стига само габарити и нито едни светлини от фарове в насрещното. И аз настигам колоната и се влачи с 30-40. Левия мигач, третата скорост, мръсната газ . Представи си каква дълга колона съм изпреварил, без насреща да има някой. Задминах ги и не посмях да спра за почивка, за да не ме задминат. Това е по-миналата неделя на път за Милеви скали (Велинград). А от Сливен до Казанлък пътя е реконструиран. Аз като минавах тогава имаше ограничения 40, пътя в ремонт. Настилката е хубава. Трябва да са махнали ограниченията вече.
Коментар
-
ls1 написа:Айтоския повече не стъпвам. През Бургас - хич не ми се кара с кемпера в големия трафик Бургас - Сливен. Колоната се движи с такава скорост че ще е мъчение и за мен и за тях.
Коментар
-
За скоростта имам предвид че аз съм бавен и ще бавя другите . Движа се с около 70км/ч. Някъде 80, някъде 50, затова казвам че ще се пречкам.Магистралата от Варна до Шумен я оправиха и си е ок, с изключение на няколко моста, но и там не е болка за умиране.Северния път е доста спокоен по принцип, ще ми се оттам да мина...
Коментар
-
Да, това последното е май най-спокоен вариант - през Търново и Хаинбоаз или Шипка, в случай, че ти се обикаля повече по завои.Може да се отбиеш да видиш и новия възел в града Иначе магистралата между Варна и Нови пазар наистина е пооправена и в двете посоки, наскоро минах от там.Не е същото чудо с дупки, както беше през зимата.
Коментар
-
Затваряха го на няколко пъти за по няколко часа през юли, за да взривят и разчистят надвисналите скали. Аз последно минавах миналата седмица и е добре. Имаше при Вонеща вода един огромен каменен блок, който беше паднал, но е разчистен, и той беше встрани от пътя - пак един вид атракция...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар