Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарджик-Шумен

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пазарджик-Шумен

Препоръчайте ми как да стигна до Шумен. Вариантите са следните:1. Пазарджик->....Карнобат->Ришки проход->Шумен2. Пазарджик->...петолъчката->Котел->Омуртаг->Търговище->Шумен3. Пазарджик->...петолъчката->и после по пътя с червената линия:Върбица->Велики преслав->Шумен
    Прикачени файлове
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Аз лично есента пътувах от Шумен за Велинград. Минах през Ришкият проход. Беше много спокойно, нямаше движение, пътя е що годе добър. Има тук-там дупчици, но се избягват. Не знам обаче след зимата какво е станало.Обаче не минах през Карнобат, а завих към Сунгунларе и от там на петолъчката.
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Вариант 2 е перфектен, може би като натовареност да е по-неблагоприятно, но вариант 3 е абсурд, това сигурно ще е преживяване за няколко дни, ако колата оцелее.Сам ще видиш още в началото, където се разделя за котленския и върбишкия проходи.Ришкия проход е може би среден вариант, чел съм, че не е никак натоварен, даже бил ремонтиран през последните 2-3 години.Преди 4-5 години е бил в окаяно състояние, но чух, че бил с изцяло нов асфалт.Пак казвам, вариант 2 е най-добре, ако не те бърка трафик.Аз, ако имах време и желание, бих опитал ришкия, но само заради разходката. Immortal може би ще знае по-подробно за него. Потърси също и в търсачката за ришкия проход, ще излезе нещо.

Коментар

Geraka написа:
        Аз лично есента пътувах от Шумен за Велинград. Минах през Ришкият проход. Беше много спокойно, нямаше движение, пътя е що годе добър. Има тук-там дупчици, но се избягват. Не знам обаче след зимата какво е станало.Обаче не минах през Карнобат, а завих към Сунгунларе и от там на петолъчката.
        А вярно ли е, че е преасфалтиран наново, или е кърпен?

Коментар

Вариант 2 и от мен! Този маршрут го минавам на всеки два месеца! Пътя е идеален без дупки,но малко по натоверен!Последния път като патувахме за Коледа нямаше жива душа на пътя! Вариант 3 го забрави направо,ще се вкараш в такъв филм с него че.... може и да останеш накъде по пътя! Вариант 1 е що годе средна хубост,но на мен не ми хареса,миналото лято се прибирах ме през рижкия проход.Общо взето от Шумен до Карнобат пътя е в кръпки и на мареята хич не и не и хареса! Аз също ще пътувам за Великден за Шумен,ако ходиш преди мен сподели как е минало пътуването.
          Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
          Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

fuoco написа:
            А вярно ли е, че е преасфалтиран наново, или е кърпен?
            Ами от Шемен до Смядово е малко кофти, но не е зле. След това беше ок. Не мога да се сетя дали е нов асфалта, но определно не съм имал проблеми. Съвсем спокойно пътувах. А движение изобщо нямаше.Помня че преди 4-5 години пак минавах от там и беше ужасяващо. Сега всичко беше наред.
            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Аз ако бях, бих кривнал на север от Стара Загора, през Гурково и Прохода, но понеже познавам маршрута. Даже може да пробваш в баира над Стара Загора някое местно Же Те Де, разбира се, нямаш никакъв шанс. Ако попаднеш в прозорец да няма трафик, ще си стигнал до Велико Търново, преди по долния маршрут да си почнал да минаваш Балкана. От ВТ до Шумен вече само газ.
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Карай си по царския път през Хаинбоаз и не се вкарвай в излишни приключения. 387 км са.Пазарджик, Стара Загора, Тулово, Велико Търново, Шумен.През Котел са 371 - с 16 км по-малко, но там има много завои, които лично мен леко ме изнервят.През Пазарджик, с. Труд, с. Баня, с. Дунавци, Шипка, Габрово, Велико Търново, Шумен са 353 км. Не е лош пътя, но се пътува по бавно а и качваш безумния проход Шипка все пак...Успех... колани, фарове и без рискови изпреварвания... че те тез Мареи с тоя мотор и без това бавно набират. 154 нютон метра, при 4400 оборота, за това купе ми е някак си смешно... но то това е друга тема Нищо лично разбира се.
                Прикачени файлове

Коментар

Аз съм за втори вариант. А колкото до завоите (които колегата по-горе го изнервят) мисля, че ти скоро ги минава и то в доста по-лошо време. Лек път!
                  Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                  Ex.Opel Astra

Коментар

Благодаря на всички за съветите! Мисля да пробвам вариант 2. Още повече тази година вече един път минавах част от Котленския проход (срещата на Ичера) и ми се стори съвсем приемлив. И тъй като отиваме на състезание, на което ще има и други клубове от южна България, ще се консултирам с колеги дали някой е минал през Ришкия проход и на връщане мога да го пробвам и него.

Коментар

вариянт 1 минах преди два дена и да знаеш беше много добър преход преди а сега има дупки общо около 10 километра ама е поносимо добре

Коментар

Успешно отидох до Шумен и се върнах. И успехи постигнахме с карате клуба, но за това ще разкажа в отделна тема в "Истории".Избрах маршрут 2 през Котленския проход. Ако трябва да му поставя оценка по шестобалната система, мисля, че 4+ му подхожда добре. Защо 4+? Защото пътят от Стара до Нова загора, а и след нея, е осеян с дупки, макар и не много опасни. Но най-вече заради участъка между Омуртаг и Търговище и най-най-вече заради района около село Пробуда. Ако минавате нощно време през село Пробуда, гарантирано ще потрошите колата си. Има огромни, чудовищни дупки Как ви се струва дупка по средата на пътното платно, с диаметър и дълбочина около метър ?! Иначе поне в събота и неделя трафикът през маршрута беше поносим, дори слаб. Изключение направиха 4 гадни тира, които караха на разстояние не повече от 5 метра един зад друг през Котленския проход и не даваха на никой да ги изпревари. Е, аз ги изпреварих. Не ме пуснаха да се мушна между тях, засилиха в момента, в който тръгнах да ги изпреварвам, абсолютни изроди, гадни, мръсни . Не няха с номера от ЕС, бяха албанци, македонци, турци или някакви други, не знам.

Коментар

Между Стара и Нова Загора частта може да се избегне през Змеевския проход и подбалканския път и там май беше доста прилично.

Коментар

Working...
                          X