Днес прекосих шипка от север към юг, но за южния склон идеята е да се отбива през Бузлуджа, има жълти табели за пренасочване на трафика към Пловдив и София.Северният склон е на добро ниво, изкърпен е както трябва и не прави проблеми, за южния не се знае, но през Бузлуджа не е перфектен, друса от време на време, а отделно и голям дъжд с мъгла + градушка ме валя и беше дълъг път надолу. Резервни гуми не ти трябват, поне не и през Бузлуджа.Надолу не правете грешката като мен да минавате през село Шейново, отвратителни трапове и на места липса на път, ама в тоя дъжд кой да си спомни кво пишеше във форума и се нацедих от там
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно проходите Шипка, Ришки, Върбишки... и др. проходи
Collapse
X
-
fuoco написа:Днес прекосих шипка от север към юг, но за южния склон идеята е да се отбива през Бузлуджа, има жълти табели за пренасочване на трафика към Пловдив и София.Северният склон е на добро ниво, изкърпен е както трябва и не прави проблеми, за южния не се знае, но през Бузлуджа не е перфектен, друса от време на време, а отделно и голям дъжд с мъгла + градушка ме валя и беше дълъг път надолу. Резервни гуми не ти трябват, поне не и през Бузлуджа.Надолу не правете грешката като мен да минавате през село Шейново, отвратителни трапове и на места липса на път, ама в тоя дъжд кой да си спомни кво пишеше във форума и се нацедих от тамFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Някакви жълти табели-стрелки имаше от дясната страна където започва южния склон. До колкото съм виждал, жълтите табели са точно за временни пренасочвания при ремонти и други от сорта, но не гарантирам, може и да не съм прав. За всеки случай южният склон не беше затворен, минаваха и по него, въпреки стрелките. Иначе отдавна исках да мина и през другия път - минах
Коментар
-
ls1 написа:Я, верно ли се отклоняват тировете от Котленския?!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Humppa
-
Тук май пише причината:http://www.borbabg.com/?action=news&news=5654Очаква се след броени дни заради взрив на огромна скала, която е надвиснала над пътя след топенето на снега, Хаинбоаз да се затвори за няколко часа.
Коментар
-
северната част на шипка е ок, южната има малко кофти кръпки за дренажа но като цяло е добре. отбивката от връх шипка до бузлуджа е много зле, но от бузлуджа до крън е добре като изключим разпиления чакъл който са посипвали на места по завоите. ако са затворили хаинбоаз имайте в предвид че трафика през шипка се е увеличил.
Коментар
-
kolev написа:пътя през вратник е песен. северната част е малко тясна, но южната е със сравнително нова настилка и остри завои само във високата част...... много чешми по пътя и почти без движение. лоша настилка има само по еленските села.... и говеда
Коментар
-
Пуетрохан
Днес минахме през един от проходите Петрохан Ако минавате през Петрохан северната част е непредвидима може да завали дъж по всако време Бюх включил всички Фарове стана тъмно като все едно е вечер . имаше мъгла на 20 -30 метра нищо не се виждаше Като слезнахме времето друго .Все едно че нищо не е имало иначе пътя поносимо добър.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар