Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно проходите Шипка, Ришки, Върбишки... и др. проходи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Постовете за планинското рали на Бузлуджа са в нова тема в "спортния" разделМоля, пускайте темите в подходящите за това раздели.

Коментар

Вчера и днес ми се наложи по два пъти да мина и в двете посоки на прохода Шипка . Лошо впечатление ми направи зле асфалтираните канали които са прокопавани през новия асфалт за отводни тръби. На места асфалта вече липсва върху самия канал са се образували дупки . Зимата когато навлезе вода под асфалта и замръзне.....на пролет ще са огромни дупки. В събота прохода беше сух и от двете страни но днес южната част суха , северната с умерен валеж. Сравнително с това което беше преди това прохода от южна страна се е получило добре , но си личи че работата е претупана
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Как е зимата през Ришкия проход ? Чистят ли като падне сняг, трябва ли да се слагат вериги ?
        FIAT Bravo 1,9 JTD

Коментар

Надеждния и така очакван проход Хаинбоаз днес отново за пореден път затворен поради катастрофа.http://www.focus-news.net/?id=n1328593Точно по това време тръгвах от Търново и само като видях колоната от товарни автомобили след Килифарево завъртях на 180 градуса и хайде през спокойната Шипка.В комбинация от силния валеж от дъжд който може да премине в сняг тази колоно скоро няма да се източи.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Тази случка стана на няма и 100 метра пред мен. Виновникът беше един нагъл румънец с черен Мерцедес. На мен още от Вонеща вода ми направи впечатление неадекватното каране на този и малко по-надолу застигнах 7-8 ТИР-а, които си караха по-бавно. Но вече наближавахме Килифарево и си казах, че няма смисъл да им се набивам помежду, когато на два ТИР-а разстояние пред мен това стана. Потърпевш беше и един човек с Пасат, доколкото успях да видя, защото цялата му лява страна беше ожулена от ТИР-овете, беше спукал и лява задна гума. От другата страна колегата беше с една пловдивска Брава май, слушах лелята-очевидка от Фиата какво е станало и не успях да го огледам по-подробно. Лелята ми каза, че двата ТИР-а са се ударили и захапали и Пасата, за да предпазят този с Мерцедеса. Аз още лятото споделих, че Проходът не е направен, както трябва - това е може би едно от най-тесните му места - с две ленти, от двете страни с яки мантинели, двете коли просто нямаха къде да избягат от бясно изпреварващия Мерцедес и връхлитащите ТИР-ове. Не е оправдано след такъв грандиозен ремонт със съборена цяла планина, зорлем да има такива конфликтни точки. Като видях, че се оформят добри колони и в двете посоки, обърнах и заобиколихме през Вонеща вода, Трявна и Дряново.
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

айде на малоумниците пак прохода им виновенне е прохода,ами кретените,като тоя дето викаш румънеца...такива мнооооого по всички пътища на страната ни Днес като се прибирах от Дряново,подобен малоумник насреща ми имаше с "нещо" казвам с нещо,защото толкова се бе изсилил и така ме приближаваше насреща(изпревайки тир),че избщо не разбрах каква кола кара,помня само че бе нещо безлично и изобщо не се впечатли от резките ми спирачки,за да мине и средните пръсти п негов адрес
              ex.Мареа ТД100

Коментар

Ето затова Шипка хем красиво хем спокойно.Който иска да се пъха между озверелите товарни автомобили.

Коментар

Ами аз тъкмо като тръгвах от Стара Загора, се чудех дали да не мина през Шипка, ама си казах, че през Прохода ще е по-бързо, а на 5 минути от Килифарево така станаха нещата...
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Нека служителите на КАТ,ДАИ или АПИ споделят как товарен автомобил с допустима маса над 10 тона се движи по път извън населено място със скорост над 110 км/ч след като имат тахографи и на шайбата се вижда скоростта и пробега както и колко време водача е шофирал.

Коментар

Няка служители на ДАИ обяснят,защо при проверка от тях,въпросният нарушител си тръгва по-лек с 30 кинта и непипнат тахограф Риторични въпроси....нека колегата от полицията не си покрива главата ,а да коментира
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

Tornado написа:
                        Нека служителите на КАТ,ДАИ или АПИ споделят как товарен автомобил с допустима маса над 10 тона се движи по път извън населено място със скорост над 110 км/ч след като имат тахографи и на шайбата се вижда скоростта и пробега както и колко време водача е шофирал.
                        Сега се прибирам от Търново в Казанлък през Хаинбоаз.През цялото време на слизане към Гурково карах зад товарен автомобил с полуремарке защото нямаше начин да го изпреваря.На заледен път същия вземаше завоите със скорост от 80-90 км/ч като с тази скорост Бравото поднасяше и АБС сработваше /със гуми за сняг съм/ постоянно.Скорстта му по правите беше до около 110 км/ч.Имам и снимков материал за доказателство и после защо загина младо семейство на Хаинбоаз.

Коментар

Tornado написа:
                          Tornado написа:
                          Сега се прибирам от Търново в Казанлък през Хаинбоаз.През цялото време на слизане към Гурково карах зад товарен автомобил с полуремарке защото нямаше начин да го изпреваря.На заледен път същия вземаше завоите със скорост от 80-90 км/ч като с тази скорост Бравото поднасяше и АБС сработваше /със гуми за сняг съм/ постоянно.Скорстта му по правите беше до около 110 км/ч.Имам и снимков материал за доказателство и после защо загина младо семейство на Хаинбоаз.
                          не е за тази тема, но защо не пуснеш някаква жалба, с това филмче. ясно, че то не е доказателство, но пък могатр да проверят тахографа. все отнякъде трябва да се започне с решаването на тези въпроси. аз като видя нещо подобно звъня на 112- наскоро видях баща, който учеше сиуна си да кара на първокласен път, средно натоварен ии се обадих на 112. какво е станало не знам. в този ред на мисли, ако видя камион без задни светлини/ за една седмица видях 2 на магистралата/ какво мога да направя по въпроса да бъдат проверени и глобени?
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Някой да знае случайно дали е отворен прохода Шипка, защото в Петък ще пътувам от Русе до Карлово и не ми се иска да заобикалям с 24 км повече през хаинбоаза, но ако само там е отворено нямам избор. Казаха ми че до преди три дена било затворено заради сняг - сега вече минава ли се през Шипка /да е разрешено само с вериги също ми върши работа - ще издрапам/.
                            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Проходи:Троян - Кърнаре - затворенТвърдица - Елена - затворен, движението се осъществява през прохода "Вратник".Етрополе - Златица - затворен.Върбишки - затворен.Арабаконак - затворен.Дюлински - затворен за товарни автомоbили.
                              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Някой знае ли какъв е пътят през прохода Шипка?Ще пътувам другата седмица и искам да знам да взимам ли повечко резервни гуми и джанти в багажника?
                                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
                                X