fuoco написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно проходите Шипка, Ришки, Върбишки... и др. проходи
Collapse
X
-
Fiat Marea Weekend 1,6 16V
-
snake написа:П.П. Разгледах картата. Предполагам, че в картата на GPS-а е отбелязано, че "Хаинбоаз" е в ремонт и затова упорито не искаше да ми покаже как да мина оттам. И дори като бях вече в Хаинбоаз, непрекъснато ми подсказваше как да изляза от него, докато накрая не го изключих :D .
Коментар
-
През Ришкия проход минавах миналата година два пъти. Още тогава беше митологизиран. Минава се, особено по светло, но и колите се чупят. Има добри участъци, но точно засилиш и попадаш в дупка, в която може да пропадне цялата кола. Не знам какво е състоянието му сега.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Ха, Ришкия проход явно е по-малкото зло, пред Върбишкия.Един колега от Шумен преди година ходи на юг през Ришкия и на връщане на входа на Шумен му изпаднала гумата Immortal, добре си направил през Котел.За Върбишкия проход съм чувал, че между село Бероново и Върбица не е път, а горска пътечка.Още отклонявайки се от трасето между петолъчката и Котел в посока Бероново на 20-на метра новият път изчезва и започва тесен колкото за кола и половина път, който даже не е надупчен, а е на парцали Това съм го виждал с очите си, разбира се само началото, и после обратно към Котел и Омуртаг.Най-подходящ е за туристически разходки, или по-скоро за разглеждане на историческа забележителност - древен път, но не и за минаване с ниска кола.
Коментар
-
Прясна информация със снимки.Днес постъпих отвратително, за което ме е срам, ама се жертвах за общото благо Тръгнахме с колата на колегата днес за Шумен, и го навих да минем през Ришкия проход Всъщност не е съвсем така, имам приятел, на когото жена му е от Шумен, и се сетих да го питам откъде минава като ходят натам. Каза, че Ришкия проход бил добър за минаване, и за това реших да минем и ние от там и да го проверим.И така, по точки:- Състояние на настилката - НЯМА дупки, не и сериозни. Почти целия път е с нов асфалт, но явно в Бургаския участък повече са наблегнали на усвояването на средствата, отколкото на качеството на свършената работа. В бургаския участък асфалта е неравен, доста се люлее колата. Но важното е, че дупки няма. На места само са закърпени дупките.- Маркировка - на около 50% има сравнително добра маркировка - средна лента, странични ленти, знаци. Отново в бургаския участък на много места изобщо липсва каквато и да е маркировка, знаци преди завоите има тук-там...- Трафик - трафикът е нисък, основно товарни коли, но и те минават доста нарядко. Може би всички си мислят, че не става за минаване.Заключение - Ришкият проход е проходим, ако колата ви е с по-твърдо окачване, в някои участъци може и да ви раздруса, но като цяло е приемлив.В сравнение с Котленския проход - котленския като път е перфектен, но наистина трафикът е доста натоварен, основно ТИРове.Всеки си прави избора за себе си.Ето малко снимки от днес (мокър асфалт, лек дъжд):
Коментар
-
Тръгнах за Шипка тази сутрин ей така за разходката.Долу патрул на КАТ не спира и думите на полицая бяха:Зимни гуми?аз- 4 брояГоре има ина педя сняг и ни съ чисти.Има закъсали автомобили.Забраната за слизане е премахната както се вижда от снимките.Качих се до горе без трудности ,но участъка от Шипка до Бузлуджа ми да де малко зор дори поставях вериги най-вече защото е ниска Мареата и опира.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Immortal написа:Прясна информация със снимки.Днес постъпих отвратително, за което ме е срам, ама се жертвах за общото благо Тръгнахме с колата на колегата днес за Шумен, и го навих да минем през Ришкия проход ...И така, по точки:- Състояние на настилката - НЯМА дупки, не и сериозни. Почти целия път е с нов асфалт...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
sugarboy написа:То трябвало направо и едно гребло да сложиш - така и така все едно първи си минавал по този път, да вземеш и да разринеш - като гледам, въпреки декларираната готовност за зимния сезон, никой не си е мръднал пръста да почисти
Коментар
-
Аз съм за тези проверки.Смолян: Полицейски наряди проверяват автомобилите за вериги и зимни гуми на проходите в района03 ноември 2009 | 16:40 | Агенция "Фокус"Смолян. От началото на снеговалежа днес полицейски наряди има и на трите прохода - Пампорово, Рожен и Превала, за да предупреждават водачите и да подпомагат придвижването на автомобилите. Това съобщи за радио ,,ФокусFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Юндула вече се почиства. Колега беше закъсал цял ден там - близо 7 часа си откара, докато не отидоха да го изтеглят, та той каза, че накрая са тръгнали от работниците от подръжката на пътищата с лопати да разбиват снега. Би трябвало утре - 04.11.09, да няма проблеми.Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар