Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно проходите Шипка, Ришки, Върбишки... и др. проходи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно проходите Шипка, Ришки, Върбишки... и др. проходи

,,,
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Цитат от VW форума:"Със заповед на изп директор на НАПИ от 15 ти август се отваря прохода Хаинбоаз в двете посоки без ограничения за презоните средства.Прохода Шипка остава забранен за преминаване на МПСта с ремаркета или полуремаркета с общо тегло над 10 тона,като идващите от Габрово се отклоняват вр Столетов - Бузлуджа.Пътуващите в посока Шипка - Габрово се движат еднопосочно до вр Столетов.Забраната за Шипка ще важи до 30 март 2010 год.""Към днешна дата Шипка е затворен в посока върха - Казанлък - преминава се през Бузлуджа.Ако минете до 7.30ч. може да се спуснете без проблем.Работниците започват в 8.00ч.Проверено е лично от мен.Предполагам че и след 17.00ч. ще важи.На 2-3 места няма настилка и на места е прорязан напречно за канализация.Останалото е ОКВ посока към върха на места се спира движението за 15-20мин. за изкопни работиДвижението НЕ е еднопосочно.Въпреки, че горе има човек на бариерата и не допуска "баровци" машините на работниците се движат нагоре-надолу.Пак проверено лично mhihi"Последното мнение е пуснато на 12.09.

Коментар

Отворен с по горното ограничение.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Така се случи, че в последния месец минавах през Прохода на Републиката поне десетина пъти. Прави изненадващо впечатление изключително слабият трафик. Единия път даже от Гурково до В. Търново не застигнах и не ме застигна нито едно превозно средство. От Карлово не знам как ще е по-удобно, но два пъти пътувах до Стара Загора и обратно през Прохода и все си мисля, че оттам пътуването е по-бързо, отколкото през Шипка. Но, все повече се затвърждава мнението ми, че Прохода не е направен оптимално добре, особено от Велико Търново до Вонеща вода, на места си е откровено тесен, като за такъв мащабен ремонт, иначе настилката е 6.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

След 2 седмици и на мен ми предстои да минавам Шипка (ако е отворен) в двете посоки в рамките на един ден. В крайна сметка аз не разбрах отворен ли е за леки коли и в какво състояние е пътя ?Маршрутът ми е Пазарджик-Русе-Пазарджик и досега винаги съм го минавал така: Пазарджик ...-Шипка-Габрово-В.Търново-Русе. Пътищата в Северна България са ми много мътни, така че ако прохода Шипка е затворен или не е в добро състояние, препоръчайте ми изпитан маршрут.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
            След 2 седмици и на мен ми предстои да минавам Шипка (ако е отворен) в двете посоки в рамките на един ден. В крайна сметка аз не разбрах отворен ли е за леки коли и в какво състояние е пътя ?Маршрутът ми е Пазарджик-Русе-Пазарджик и досега винаги съм го минавал така: Пазарджик ...-Шипка-Габрово-В.Търново-Русе. Пътищата в Северна България са ми много мътни, така че ако прохода Шипка е затворен или не е в добро състояние, препоръчайте ми изпитан маршрут.
            Пробвай да минеш по маршрута: Пазарджик - Нова Загора - Гурково - В. Търново - Русе.П.П.: Какво чадо на Добруджа си ти като "Пътищата в Северна България са ми много мътни" .
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

snake написа:
              Шипка-Габрово беше отворен, обаче в обратна посока ни прекараха към Бузлуджа.

Коментар

А в какво състояние е пътната настилка ? Преди половин година си разбих предницата при едно нощно преминаване на Шипка и не ми се иска да се повтори.

Коментар

Оня ден пътувах оттам. Пътната настилка е добре, но, както си му е редът, след като е положен асфалтът, са намерили причина през определени метри да разкопаят напречни ивици. Иначе се пътува относително спокойно, като няма насрещно движение до върха, но с едно наум, че в някой завой може да бъдеш изненадан от валяк или друга едра или по-дребна техника. Даже входът на Габрово, откъм Шипка е асфалтиран наново, като дълги години беше нагънат като юфка.
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
                    Оня ден пътувах оттам. Пътната настилка е добре, но, както си му е редът, след като е положен асфалтът, са намерили причина през определени метри да разкопаят напречни ивици. Иначе се пътува относително спокойно, като няма насрещно движение до върха, но с едно наум, че в някой завой може да бъдеш изненадан от валяк или друга едра или по-дребна техника. Даже входът на Габрово, откъм Шипка е асфалтиран наново, като дълги години беше нагънат като юфка.
                    Напречните ивици са за поставяне на тръби за отвеждане на водата където има нужда.

Коментар

Тази събота 24.10 ще минавам Шипка. Валял ли е сняг, да слагам ли зимните гуми ?

Коментар

snake написа:
                        Тази събота 24.10 ще минавам Шипка. Валял ли е сняг, да слагам ли зимните гуми ?
                        избягвайте го. аз минавам през хаинбоаз - много интелигентен проход в момента. последния път прехвърчаше сняг! беше 3 градуса, затова се подготвяйте откъдето и да минавате!!!
                        FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

snake написа:
                          В неделя 18.10 сняг нямаше ,но все пак настъпи сезона на гумите за лоши метео условия.

Коментар

snake написа:
                            ако имаш гуми какво чакаш? Времето е променливо,лошо,студено,ТОВА СИ Е ВРЕМЕ ЗА ЗИМНИ ГУМИ,знаеш,че те не се слагат САМО за сняг...слагай ги и тогава поемай дълъг път. Колкото до Шипка,май още не е направен целия,не си струва,при положение ,че Хаинбоаз функционира,разликата в километри няма да ти е кой знае колко повече,а времето за което ще минеш боаза ще е 2 пъти по бързо вероятно
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                              snake написа:
                              ако имаш гуми какво чакаш? Времето е променливо,лошо,студено,ТОВА СИ Е ВРЕМЕ ЗА ЗИМНИ ГУМИ,знаеш,че те не се слагат САМО за сняг...слагай ги и тогава поемай дълъг път. Колкото до Шипка,май още не е направен целия,не си струва,при положение ,че Хаинбоаз функционира,разликата в километри няма да ти е кой знае колко повече,а времето за което ще минеш боаза ще е 2 пъти по бързо вероятно
                              Направен е целия ,но ограничението за слизане към Казанлък все още важи.Ако пътуваш късно вечер няма кой да спре и отбие през Бузлуджа.Опа излъгах малко на три места напречните ивици не са асфалтирани и имат големи прагове Внимавай.

Коментар

Working...
                              X