,,,
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно проходите Шипка, Ришки, Върбишки... и др. проходи
Collapse
X
-
Цитат от VW форума:"Със заповед на изп директор на НАПИ от 15 ти август се отваря прохода Хаинбоаз в двете посоки без ограничения за презоните средства.Прохода Шипка остава забранен за преминаване на МПСта с ремаркета или полуремаркета с общо тегло над 10 тона,като идващите от Габрово се отклоняват вр Столетов - Бузлуджа.Пътуващите в посока Шипка - Габрово се движат еднопосочно до вр Столетов.Забраната за Шипка ще важи до 30 март 2010 год.""Към днешна дата Шипка е затворен в посока върха - Казанлък - преминава се през Бузлуджа.Ако минете до 7.30ч. може да се спуснете без проблем.Работниците започват в 8.00ч.Проверено е лично от мен.Предполагам че и след 17.00ч. ще важи.На 2-3 места няма настилка и на места е прорязан напречно за канализация.Останалото е ОКВ посока към върха на места се спира движението за 15-20мин. за изкопни работиДвижението НЕ е еднопосочно.Въпреки, че горе има човек на бариерата и не допуска "баровци" машините на работниците се движат нагоре-надолу.Пак проверено лично mhihi"Последното мнение е пуснато на 12.09.
-
Така се случи, че в последния месец минавах през Прохода на Републиката поне десетина пъти. Прави изненадващо впечатление изключително слабият трафик. Единия път даже от Гурково до В. Търново не застигнах и не ме застигна нито едно превозно средство. От Карлово не знам как ще е по-удобно, но два пъти пътувах до Стара Загора и обратно през Прохода и все си мисля, че оттам пътуването е по-бързо, отколкото през Шипка. Но, все повече се затвърждава мнението ми, че Прохода не е направен оптимално добре, особено от Велико Търново до Вонеща вода, на места си е откровено тесен, като за такъв мащабен ремонт, иначе настилката е 6.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
След 2 седмици и на мен ми предстои да минавам Шипка (ако е отворен) в двете посоки в рамките на един ден. В крайна сметка аз не разбрах отворен ли е за леки коли и в какво състояние е пътя ?Маршрутът ми е Пазарджик-Русе-Пазарджик и досега винаги съм го минавал така: Пазарджик ...-Шипка-Габрово-В.Търново-Русе. Пътищата в Северна България са ми много мътни, така че ако прохода Шипка е затворен или не е в добро състояние, препоръчайте ми изпитан маршрут.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:След 2 седмици и на мен ми предстои да минавам Шипка (ако е отворен) в двете посоки в рамките на един ден. В крайна сметка аз не разбрах отворен ли е за леки коли и в какво състояние е пътя ?Маршрутът ми е Пазарджик-Русе-Пазарджик и досега винаги съм го минавал така: Пазарджик ...-Шипка-Габрово-В.Търново-Русе. Пътищата в Северна България са ми много мътни, така че ако прохода Шипка е затворен или не е в добро състояние, препоръчайте ми изпитан маршрут.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
snake написа:След 2 седмици и на мен ми предстои да минавам Шипка (ако е отворен) в двете посоки в рамките на един ден. В крайна сметка аз не разбрах отворен ли е за леки коли и в какво състояние е пътя ?Маршрутът ми е Пазарджик-Русе-Пазарджик и досега винаги съм го минавал така: Пазарджик ...-Шипка-Габрово-В.Търново-Русе. Пътищата в Северна България са ми много мътни, така че ако прохода Шипка е затворен или не е в добро състояние, препоръчайте ми изпитан маршрут.
Коментар
-
Оня ден пътувах оттам. Пътната настилка е добре, но, както си му е редът, след като е положен асфалтът, са намерили причина през определени метри да разкопаят напречни ивици. Иначе се пътува относително спокойно, като няма насрещно движение до върха, но с едно наум, че в някой завой може да бъдеш изненадан от валяк или друга едра или по-дребна техника. Даже входът на Габрово, откъм Шипка е асфалтиран наново, като дълги години беше нагънат като юфка.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:Оня ден пътувах оттам. Пътната настилка е добре, но, както си му е редът, след като е положен асфалтът, са намерили причина през определени метри да разкопаят напречни ивици. Иначе се пътува относително спокойно, като няма насрещно движение до върха, но с едно наум, че в някой завой може да бъдеш изненадан от валяк или друга едра или по-дребна техника. Даже входът на Габрово, откъм Шипка е асфалтиран наново, като дълги години беше нагънат като юфка.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
snake написа:Тази събота 24.10 ще минавам Шипка. Валял ли е сняг, да слагам ли зимните гуми ?FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
snake написа:Тази събота 24.10 ще минавам Шипка. Валял ли е сняг, да слагам ли зимните гуми ?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
snake написа:Тази събота 24.10 ще минавам Шипка. Валял ли е сняг, да слагам ли зимните гуми ?ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:snake написа:Тази събота 24.10 ще минавам Шипка. Валял ли е сняг, да слагам ли зимните гуми ?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар