Tornado написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Почваме седем магистрали!!!
Collapse
X
-
Re:
T_SHOW написа:Ми Те могат да започнат не 7 , а 17 магистрали. Според мен по-интересното е кога ще ги завършат.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
за магистралите
Колеги,избягвам да пиша по форуми, но виждам че за някой от Вас се интересуват магистралите .Ще се опитам да ви дам малко инфо:1 Тракия- по последно предложение ще се строи с пари от Оперативна програма Транспорт, индикативна стойност 350млн. евро. Парите идват за сметка на Участък 3 от АМ "Струма" (това е Кресненското дефиле). Дължина 115км. 2 Марица от км 5 до км 72 - индикативна стойност 208млн. евро 3 АМ Струма - Участък 1 и Участък 4(началото и края на магистралата)Това са обектите с най-голям шанс за стартиране според определение хора. И по трите проекта има различни проблеми:Археология: 1 Тракия -32 обекта подлежат на разкопки и проучвания 2 Марица 4 обекта подлежат на разкопки и проучвания 3 Струма - за Участъци 1,2 и 4 - 15 обекта подлежат на разкопки и проучвания Струма още няма приключен парцеларен план и никъде по трасето не са започнати отчуждения!Искам да направя едно малко уточнение за Всички и по точно за финансирането по Оперативните програми :Парите се отпускат на всяка държава,след определени условия за проектите. Освен да има готов проект,приключени археологии, приключени отчуждения и тн , най -важния момент е Одобрението на Апликационната форма от Брюксел за Всеки един проект. До тогава пари - НЯМА В много държави практиката е следната- финансират с техни пари стотелството и строят докато чакат одобрение на Апликационната форма,което може да отнеме 1-2 години. При нас този вариан не е приложим,защотото няма отпуснати толкова пари от държаватаПоздрави на всички
Коментар
-
Информация от първа ръка - археологическите проучвания по А1 Тракия, в района на античния град Кабиле (Национален туристически обект #99) са на привършване. Разкопани са основните могили по трасето на магистралата. Аз мисля, че с добра организация могат да се завършат магистралите за 3-4 години. Можеха досега да са завършени вече - спомнете си за няколкото МИЛИАРДА евро излишък, които жълто/червените боклуци изхарчиха за глупости - реставриране на паметници, строеж на детски площадки (елате да видите какво става с тях, когато след като се построят не се поддържат) и изпращане на "пенсионери" на море (мои познати с обща възраст 60 години ходиха на Златните по тази програма - майката на момичето е кметица на едно село от БСП - и о! чудо - нямало нито един пенсионер на почивка по тази програма - само млади "наши" хора )...Тъй като гледам 1 МЛРД евро можеше да е достатъчен да се завършат поне основните магистрали.А какво стана с ВЕЧЕ отпуснатите от ЕС 105 мил. евро за завършването на магистрала Люлин (5 км !!!!) ?Знаем, че в равнината 1 км магистрала струва между 1 и 2 мил. евро, айде там има тунели и виадукти - нека са 10 мил. на км - пак ми се губят едни 55 мил. евро...пък и магистралата още не е завършена.Знаете ли какво е "черна дупка" ?Е, това е то България. Всичко, попаднало в нея, особено финанси, се губи безследно и няма връщане.
Коментар
-
Черно море изобщо няма да ползва тея десетина километра дето са направени отдавна. Доколкото знам идеята е магистралата да върви не до морето, а по-навътре и да минава край - а не през Варна, с връзка в магистрала Хемус. Само че май още не е уточнен докрай варианта за маршрут (по-скоро откъде да пресече Стара Планина), камо ли някакви отчуждавания да започнат. Тъй че ЧМ в следващите 15 години не я виждам готова.
Коментар
-
Ще кажа,пътната обстановка е ясна,малко ми скърца дясното колело,но кат сменя накладките всичко ще е наред.!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 И гассс с двяста.БРАВА С КЛЮЧ
Каква е максималната скорост при секса?
- 68, защото при 69 се обръщате.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар