От къде ще препоръчате да се мине от София до Варна - по "Хемус" или през Бургас?Горе-долу колко време ще е необходимо да се стигне до община Варна по обед(вероятно има задръстване)?Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София-Варна - от къде е по-добре да се мине?
Collapse
X
-
Явор Митев
Твърдо Хемус...Пътя вече е почти перфектен. Като изключим един-два участъка около Търново / слизането от Шереметя / и 15-20 км на Хемус преди Варна, пътя е перфектен. Аз с моето лежерно шофиране пристигам точно за пет часа.Изпробвал съм всички алтернативни маршрути, този е най-бърз, най-икономичен и най-приятен за шофиране. Хемус при Варна, около 15-20 км, шуменският дял - апотеоз на българското пътностроене.....за мен лично скандален участък.
Коментар
-
Магистрала Хемус е по-къса, но моите впечатления са, че е по-хубава и при всички случаи по-малко натоварена от Тракия. За сметка на това пък, ако минеш по нея ще имаш още магистрала преди Варна и това ще те компенсира. Като човек пътувал стотици пъти общо по Маршрут София-Русе и София-Търново, мога да кажа, че като цяло пътя за Русе покрай Плевен е по-хубав и много по-спокоен от директния София-Варна. За мен е удоволствие да карам в участъка Плевен-Бяла.В крайна сметка, макар и 40-50 км по-дълъг, бих минал, лично аз, по следния маршрут:София-Луковит-Плевен-Бяла-Попово- Търговище-Шумен-Варна (по магистралата)Но никога не бих минал през Бургас за Варна. Единственото, което би могло да ме изкуши е чудесната нова отсечка на Тракия, където човек спокойно може да се пусне с 200 км/ч Но с тази скорост удоволствието ще трае 5 мин, а после пак х...ПП. Не знам нищо за участъка Попово-Търговище, но той е къс и не вярвам да е някаква мискинщина :DShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
пътя през плевен е и после Бяла е ок, хубав и широк, но пък има доста полиция, след това за човек непознаващ пътя завоите ще го бавят много около Попово, има и едно т образно, ама е в обратната му посока, там редовно изхвърчат. след това пак трябва да се качи на глупавата магистрала варненска... с едно бързо кафенце на търново се стига и за 4.30... ако знаеш и в търново откъде д аминеп, че да не слизаш чак в оня квартал си суперLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
sugarboy написа:Е, ти ако за 4,30 правиш София - Варна, не само от плевенските полицаи трябва да се пазиш, а най-добре е да си невидим. Иначе по темата - твърдо през Северна България и по Хемус, колкото и да е лош шуменският участък...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Определено през Плевен е много по спокойно и е хубав пътя,но много внимавай за нашите полицай.На или около Луковит 100% има полиция,на околовръстното на Плевен също дебнат/при Долни Дъбник,с.Гривица,/след това на около 20км от Плевен/след разклона за Славяново/,после на изхода от с.Българене.Ако караш с 100 няма да имаш проблем.Пътя от Попово до Търговище го ремонтираха миналата година и се надявам да е добър.Нататък е ясно.Лек път.
Коментар
-
willow75bg написа:Определено през Плевен е много по спокойно и е хубав пътя,но много внимавай за нашите полицай.На или около Луковит 100% има полиция,на околовръстното на Плевен също дебнат/при Долни Дъбник,с.Гривица,/след това на около 20км от Плевен/след разклона за Славяново/,после на изхода от с.Българене.Ако караш с 100 няма да имаш проблем.Пътя от Попово до Търговище го ремонтираха миналата година и се надявам да е добър.Нататък е ясно.Лек път.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Точно се надявах Логан((Авео)Явор Митев) да отговори Благодаря на всички Явно ще се пътува по Хемус А може ли да препоръчате някой хотел наблизо до общината, за предпочитане с паркинг, не е нужно е да е много лускозен, колкото за една вечер преди изпит. То най-вероятно на място ще се търси, но все пак информацията ще бъде от полза
Коментар
-
vital написа:Точно се надявах Логан((Авео)Явор Митев) да отговори Благодаря на всички Явно ще се пътува по Хемус А може ли да препоръчате някой хотел наблизо до общината, за предпочитане с паркинг, не е нужно е да е много лускозен, колкото за една вечер преди изпит. То най-вероятно на място ще се търси, но все пак информацията ще бъде от полза
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар