Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петолъчката - Котел - Омуртаг

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Благодарение на Immortal и аз открих този маршрут. Много съм му благодарен, тъй като често пътувам Ловеч - Бургас и напоследък със затварянето на "Хаинбоаз" все не можех да намеря приличен вариант. И още, дължината на маршрута е колкото и през "Хаинбоаз".
    fuoco:Също как е частта между Кипилово и Елена?
    Ами точно тази част е безпроблемна. В сравнение с участъка Котел - Кипилово. Е, движението е по-голямо, но и пътят не е така тесен и няма завои...Вече друг е въпросът, че вероятно зимата този път едва ли ще е използваем.
    FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
    FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Завоите, за които говори колегата по-горе са по пътя Елена - Сливен, на който излиза и горния маршрут. Те наистина са убийствени и пътя е макар и с хубав асфалт, доста тесен. Но това започва след разклона за Кипилово (идвайки от Елена). Само на няколко километра след въпросния разклон се влиза в планината - към с.Бяла.А по този маршут се избягват завоите на този проход (ЕЛена-Сливен), както и завоите на Омуртаг-Котел, които започват по-към Омуртаг.Има известни неравности по пътя от разклона за с.Кипилово до Елена, но са в границите на разумното. Дупки няма.

Коментар

Мерси, определено ще го опитам.

Коментар

Опитах го на връщане от Ямбол, много добър път беше, само три коли ме минаха за 1 час и отгоре между Котел и еленския път. Нова настилка е, много приятна природа. Еленския проход го минах на отиване. Малко е неравен, но е много спокойно, също доста рядко населен, има много добра природа, интересни села, явяват се крави по пътищата на стада за спокойно каране е, не е за състезания. Южно от Стара река започва иглолистната гора и непрекъснатите остри завои, щеше ми се колата сама да върви и аз да оглеждам, но няма как На отклонението от І-4 има знак да не влизат тирове, но все пак имаше надолу по южния склон. В Сливенската част е доста по-добре настилката, даже на места има лента а изпреварване.Закачих и две снимки - на Котел - Кипилово - ІІ-53 и на разходката ми до Ямбол през планината.
          Прикачени файлове

Коментар

Working...
          X