Аре бе, никой ли наяма да сподели нещо!!!!!Радвам се, ако не е имало нищо за споделяне в този голям сняг.Днес /неделя/ се прибрах от Велинград /40 СМ СНЯГ!!!/. Беше горе-долу добре.Ниска скорост на движение и висока предавка, май това му е ЕША.Е и да кажа, като влюбен в дизелите... ДИЗЕЛЪТ Е КОЛА ЗА ВСИЧКО.... или както се казваше по форумите.... "КОЛАТА Е КОЛА, КОГАТО Е ДИЗЕЛ"....!!!!!!ПП....Баси, не карам "бензинова бангия" от 1994 година!!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сняг
Collapse
X
-
Недей така, че ще обидиш една голяма част от колегите тук! Всеки тип двигател си има предимства и недостатъци. Аз лично за сега съм доволен от моята дизелярка, пали от раз на студаОтносно пътищата... меко казано съм разочарован от подръжката на автомагистрала Хемус! Днес се прибирах по обяд от Рибарица и между тунелите беше пълно със закъсали тирове, много участъци от магистралата бяха покрити със сняг, а никъде нямаше две почистени ленти, само в една се движеха колите. От време на време някой се маташе в снега в ляво и изпреварваше. В новините съобщиха, че магистралата е затворена заради закъсали тирове. Добре, че се измъкнах преди това безумие!
Frontera Sport, X20SE март 1998
-
blondy_driver
Съгласна съм колега - съобразена скорост, ниска предавка и по възможност зимни гуми1. Когато тръгнете на път не забравяйте веригите си и помнете, че ако загазите някъде избавлението е прав...без въртене на волан и форсиране
само прав напред- назад на където позволява
;2. Карайте със запалени светлини така сте по забележими.
Коментар
-
Vladim написа:Недей така, че ще обидиш една голяма част от колегите тук! Всеки тип двигател си има предимства и недостатъци. Аз лично за сега съм доволен от моята дизелярка, пали от раз на студаОтносно пътищата... меко казано съм разочарован от подръжката на автомагистрала Хемус! Днес се прибирах по обяд от Рибарица и между тунелите беше пълно със закъсали тирове, много участъци от магистралата бяха покрити със сняг, а никъде нямаше две почистени ленти, само в една се движеха колите. От време на време някой се маташе в снега в ляво и изпреварваше. В новините съобщиха, че магистралата е затворена заради закъсали тирове. Добре, че се измъкнах преди това безумие!
Де бе, и аз разбрах, че на "Хемус" е било ад.По "Тракия" си беше нормално, магистралата беше почистена и с 90-100км/ч се караше нормално.
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
В неделя се прибрах от хижа "Трещеник" - над 1700 м надморско равнище, над гр. Якоруда. След невероятното изкарване вечерта, на сутринта имаше над 50 см. пресен сняг. До Якоруда са 10 -11 км. планински път, първият километър от който беше почистен. Надолу беше минал един джип и един лек автомобил след него. Нахлузих веригите, и давай 1-2 с двайсет - 10 км. - 30 мин. След това през Якоруда, Разлог и Банско остоват в страни, през Предела (чистеха го непрекъснато, но беше проходим само с вериги) в колонка по много с 30-40-50 и пак тук таме имаше "камикадзета". Веригите ги свалих в Симитли. До Благоевград по международния "усвиткахме" с 60 км./ч, че и повече :D . Там беше чистено, но тук таме и по мостовете има заледявания и трябва да си много внимателен. Всичко това при силен снеговалеж и доста намалена видимост. От отклонението при Бобошево до Кюстендил (през Бобошево) - никакви ядове - почистен път , никакви заледявания, но снегът беше между 10-15см.п.с. Сутринта пред хижата за да тръгна ми отне около час и нещо за да изрина снега за да тръгна, да размръзна колата и т. н. А, да не забравя - влязох през петата врата. Доволен съм и от разхода на газ - грубо е някъде между 8,5-9.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
аз бях с приятели в Цигов чарк1150 метра надморскавечерта в събота имаше около 20 сантиметра снягна сутринта в неделя снега беше над 50 сантиметраот хотелчето до главния път не беше минавало нищособственика мина 5-6 пъти с неговата Фронтера и работата станапо главния път в посока Септември - сложна работабеше минал 1 път снегорина и това есняг колкото си искашсправих се без проблеми по пътя - без веригиместните се оказаха прави - казаха ми да не ги слагамдругите 3 коли ги бяха сложили, но след около 10 километра ги свалихана магистралата към София беше горе-долу добреполовината беше изчистена до асфалт, но по-високите места беше заснеженоимаше доста коли из канавкитегумите ми са Kormoran Snowpro на около 1000 кммного добри гуми се оказахав събота ходихме и до пещера Снежанкапосле се качихме пак до Цигов Чарк отново без проблемиприятелите бяха с Barum и Uniroyalи те нямаха проблеми с пътяразхода около 7
Коментар
-
В Пловдив по-малките улички е някакъв ад. Главните са чисти! Най-отвратително според мен е покрай хирургиите, най-голямата болница в Южна България почти не е чистена. Може би веднъж е минал гредер вчера, и толкова. Колите се изчакват да се разминат, абе УЖАС. Аз ходя по 3 пъти на ден там и вече новия ми спойлер даде фера едното ъгълче. От общината трябва да ми плащат за снегорин.Почиствам пътни знаци.
Коментар
-
ivo написа:А в Русе .... няма сняг .....VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар