Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За пътуващите към/от морето С.Загора-Бургас

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

paralesa написа:
    И накрая един нетолкова важен кахър,дали да мина през Сарафово или Каблешково,но май Сарафово е за предпочитане?...
    ако минаваш по магистралата Карнобат - Бургас няма как да минеш през отбивката за Каблешково... е има, ама обикалянето не си струва. за да минеш през Каблешково - вървиш по стария път - Карнобат - Айтос и след 10-12 км. свиваш в ляво през Каблешково за Слънчев Бряг и Обзор.другото Краси го е казал.
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

sugarboy написа:
      Слабото звено в маршрута, който ще минаваш, е Тополовград - Ямбол. Просто до Ямбол няма хубав път, откъм тази посока - нито от Тополовград, нито от Елхово. Проучил съм и съм обиколил всички обходни пътища, защото жената е от този край, бременна и е много трудно пътуването. Все пак ти препоръчвам от Тополовград да кривнеш към Елхово и да си караш направо през Болярово и Средец към Бургас. Какво толкова му е минаването покрай Меден рудник? Ти, докато стигнеш до Ямбол и оттам тепърва да се качваш на подбалканския път, ще си минал повече от пътя до Бургас, а и по това трасе движението е много малко. Сега са оправили и пътя около Болярово. Минеш ли го веднъж този маршрут през Бургас, повече няма да имаш проблем. Минаваш Меден рудник, стигаш до Созополския светофар и там минаваш наляво - това е един вид околовръстно и караш само направо, докато се влееш в главния булевард в горния край на Бургас, стигаш въпросното кръгово, което ти е показал колегата, и оттам си къпеш покрай Сарафово и морето.
      то ако ще минавам през елхово защо ми е да ходя до Тополовград,не е ли по лесно директно Любимец-Елхово...пътя не е перфектен,обаче една кола не минава от там ... инъче какво му е на Тополовград -Ямбол? всмисъл какво точно има,дупки много,нагънат ли е... Инъче не знам минавал ли си през меден рудник,но пътят в селата преди това е ужасен. ако е същият до Ямбол,то естеествено не си струва грам обикалянетопоправка,то за да не минавам през тополовград,трябва да търся свиленград,което не върви,моя грешка в случая
      ex.Мареа ТД100

Коментар

От Тополовград към Ямбол последно пробвах трасето през Голям манастир - Крумово - Генерал Инзово - Роза - Ямбол. Приближавайки Голям манастир, пътят става все по-нагънат, тъй като там е сеизмичен район и често влиза в хрониките със земетресения, последно - миналата седмица. Оттам към Крумово пътят е лунен пейзаж и само заради този участък не си струва целият този маршрут, въпреки че след Крумово чак до промишлената зона на Ямбол е добре. Другият подход към Ямбол е откъм Елхово, но там пътят е почти през целия участък нагънат, заради многобройните камиони, които го мачкат. Отсечката от Средец до Меден рудник ако ти се струва толкова зле, то тя е направо магистрала в сравнение с другите участъци които ти описвам, а и реално не е чак толкоз зле - като караш по-внимателно, а и там трафикът с наближаването на Бургас се засилва. Всичко това се компенсира с относително спокойния участък от Елхово през Болярово до Средец, където движението е слабо и се минава през гористи местности. Внимание заслужава един напречен трап на пътя, в отсечката Елхово - Болярово, който отдалеч не се вижда добре и преминаването през село Златиница.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

ти ще ме разколебаеш да търся различен маршрут Аз знам перфектния ама,тия 80 км отгоре дето ми ги слага хич не ми се нравят Пътят през гористите местности го знам и ми харесва много,хладно е,тихо,няма трафик изобщо,няма и патрулки и скоростта ,която се поддържа е добра
          ex.Мареа ТД100

Коментар

и тъй колеги прибрах се...минах си по най-краткия път Любимец-Тополовград-Елхово-Бургас... Впечатленията ми -зора беше да мина Тополовград,преди Елхово пътят става песен и от там нататък е добър-не е перфектен,но е пооправен и в селата преди Бургас е добре. ОБАЧЕ до Тополовград е истинско мъчение,толкова дупки,толкова нагънат,че имах чувството,че война се е водила.На моменти откачах,като не можех да заобиколя всички дупки . Най-лошото е,че дупките са запълвани на места,тъкмо вкараш трета,ускориш до 60 и влизаш в участък в който дупките са напречно разположени по цялата ширина на платното и няма откъде да минеш. Като алтернатива на подбалканския е добре,стига да идете до Тополовград отдругаде
            ex.Мареа ТД100

Коментар

Няма откъде - аз затова по-нагоре ти писах, че тоз район е откъснат от света. Подходът към Тополовград откъм Полски градец е още по-зле - там отпреди две години асфалтът е премахнат в очакване на бъдещо асфалтиране, но така са си останали с очакването. На север, към Голям Манастир ти казах как е, към Елхово ти си го видял, че е добре, но въпросът е, че няма как да се стигне дотам.
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
              X