Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хаинбоаз - пътно-строителна сага с непредвидим край!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скоро някой ще изреве от спукан картер и дано само с това се размине.Тази вечер камъни на две места достатъчни за да стане белята.Участъците които са взривявани са много опасни.Внимавайте карайте на фарове за мъгла и по възможност на дистанция зад друг автомобил за да имате време за реакция.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Като каза халогени...пазят ли мацифайки? Мисълта ми е не заради самите халогени, така или иначе зиме лете, дъжд слънце, си карам с включени, а просто дали има присъствие на шапкари за да си жулиш спокойно.

Коментар

coolboby написа:
        Като каза халогени...пазят ли мацифайки? Мисълта ми е не заради самите халогени, така или иначе зиме лете, дъжд слънце, си карам с включени, а просто дали има присъствие на шапкари за да си жулиш спокойно.
        Пазят на:КилифаревоВъглевциПчелиновоПреди ГурковоВ Гурково.

Коментар

А къде не пазят Щото то Пчелиново е половината проход

Коментар

Immortal написа:
            Преди да ремонтират южната част беше 9,5 километра.Сега не знам колко е.

Коментар

Immortal написа:
              Колега,сменят си стоянките и трябва много да се внимава преди ограниченията.Днес на отиване към Търново бяха след Гурково/първия завои с ограничение 60км./ и след Килифарево,а на връщане се бяха изместили.Едната караулка беше точно под върха от южната страна/завой с ограничение от 40км./Така че преди завоите и огрениченията намаляйте или карайте след след друга кола със скорост която ви устройва

Коментар

sugarboy написа:
                Да, има знак "Задължителна минимална скорост 40 км/ч", но натоварените тирове спускаха надолу с не повече от 20 и в този смисъл не е нормално два тира да блокират цялото движение. Аз, понеже освен със скоростта, съм иначе примерен шофьор, пъплих след тях и супер се изнервих, но повече от половината други водачи не издържаха на напрежението и си изпреварваха най-нагло на забранено. Аз също можех да се причисля към простаците, но нали уж сме европейци и трябва да спазваме правилата.
                Колега,аз почти всеки ден пътувам служебно Пловдив-Търново и през прохода не съм засичал турски ТИР да кара с по малко от 60-100км.,като изключим зимния период

Коментар

pe6o1965 написа:
                  sugarboy написа:
                  Да, има знак "Задължителна минимална скорост 40 км/ч", но натоварените тирове спускаха надолу с не повече от 20 и в този смисъл не е нормално два тира да блокират цялото движение. Аз, понеже освен със скоростта, съм иначе примерен шофьор, пъплих след тях и супер се изнервих, но повече от половината други водачи не издържаха на напрежението и си изпреварваха най-нагло на забранено. Аз също можех да се причисля към простаците, но нали уж сме европейци и трябва да спазваме правилата.
                  Колега,аз почти всеки ден пътувам служебно Пловдив-Търново и през прохода не съм засичал турски ТИР да кара с по малко от 60-100км.,като изключим зимния период
                  Е, горе, от предела, и в двете посоки, е невъзможно да карат с 60-100 километра, а аз точно за този участък говоря, че и в двете посоки е по 4 километра и спускащите се коли попадат в тапа зад тировете. А щом пътуваш всеки ден през Прохода, няма как да не ти е направило впечатление, че ограничението на първия завой след Гурково е 50, а не 60 и там е едната задължителна стоянка на катаджиите, никога не я променят.
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Tornado написа:
                    Immortal написа:
                    Преди да ремонтират южната част беше 9,5 километра.Сега не знам колко е.
                    аз го засякох - към 15км е относно прохода - супер е, но вече има дупки, които успях да нацеля в тъмното. надявам се да издържи поне една зима , че е много удобен и лек маршрут, въобще не може да се сравни с шипка или Троян - Кърнаре, които са доста опасни и остри. препоръчвам на всички колеги да го използват. относно КАТ - чакалят си редовно в долната част на прохода около Гурково и Пчелиново. Внимавайте, защото това село е 15км и нали се сещате, че има ограничение 50. точно в това село се бях лепнал веднъж зад два румънски автомобила - спряха ги със 70 обичам когато имам сянка, правете го и вие! поздрави!
                    FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Доколкото се сещам, миналата седмица си поставих за цел да измеря Пчелиново от табела до табела и излезе 6,9 километра. Създава се впечатление, че е толкова дълго, заради разпръснатостта си по продължението на пътя, но в действителност не е чак толкова много. Не, че и 6,9 километра си е малко за някаква махала...

Коментар

sugarboy написа:
                        Доколкото се сещам, миналата седмица си поставих за цел да измеря Пчелиново от табела до табела и излезе 6,9 километра. Създава се впечатление, че е толкова дълго, заради разпръснатостта си по продължението на пътя, но в действителност не е чак толкова много. Не, че и 6,9 километра си е малко за някаква махала...
                        един от двама ни е в грешка. може и аз да съм, но с такъв спомен съм останал
                        FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Като пътуваш в посока Гурково, има табела за началото на Пчелиново, но няма за край. Може би затова си му изпуснал края и си премерил едва ли не чак до Гурково. Мен също това ме изненада и на отиване не можах да го премеря, но на връщане бях подготвен и започнах от табелата за начало на Пчелиново, откъм Гурково и премерих до тази, откъм Велико Търново. Не се сещам дали в тази посока също не липсваше крайната табела.

Коментар

Копеги живот и здраве и Марийка да не прави проблеми,в петък вечер ще пътувам и ще минавам балкана и се триумя...първо в избора си на проход-Шипченския или Хаинбоаз ...Шипка е с много завои,но е по ненатоварен,Хаинбоаз е супер натоварен,най-вече откачен турски и румънски тираджии .Чудя се кое да избера някъде между 18,30 и 19 трябва да минавам планината,по това време как е трафика на хаинбоаза? Защото се чудя да мина през Шипка да видя как е след ремонта И следващото ми двуумене е ако мина през републиката все пак кой път да хвана-през Ст.Загора или през Н.Загора и Симеоновград. През СТ.Заг. знам пътя и е песен,но е малко по-дълъг,а през Н.Заг и Симеоновград не ми е познат,хубава ли е настилката и как е обстановката като цяло? Тук почти съм решил,че ще минавам през Ст.Загора,понеже познавам вече пътя,а ще е предполагам сумрак вече.Затова най-вече се чудя Шипка или Хаинбоаз?
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

Ицо, дери по Хаинбоаз и да не те е грижа!

Коментар

Още един глас за Хаинбоаза. Аз в събота ще минавам оттам - никакви притеснения. Шипка след ремонта е тотално осран с тези напречни канали, уж за отводняване - предпоставка най-много след две години да е в същото окаяно състояние, както преди.

Коментар

Working...
                                X