Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са ни правата при среща с КАТ
Collapse
Важна тема
X
X
-
-
kkarakashev написа:Immortal написа:Да те спре само един - може, но да ти състави акт - не!Трябва да са поне двама, като единият от тях ще е свидетел. Може да си хване и друг свидетел - обикновен гражданин, но малко трудно ще се хване някой.
Коментар
-
Колеги, вчера ми се случи следното нещо. Тръгвам аз, от Дружба 1 към Слатина. И гледам зад мен едни фарове се приближават бързо. В следващия момент изведнъж сини лампи, къси-дълги и спрях. Стандартната проверка - документи, алкохол (интерсното беше че бях пил една ракия преди около час и половина, а дрегера показа 0,00), че даже и лична карта. Въпроса ми е, имат ли право да ме спират по този начин, при полжение че не съм извършил нарушение? Тоест не със стоп палка, а да ме гонят като по филмите? Аз си помислих за момент, че нямат и си викам: " А бе, т’ва екотекче ша го издухам ако се наложи, ама по-добре да не рискувам" :D p.s. И малко смях:Понеже са големи мохабетчии, единия ми вика преди проверката за алкохол: - Какво работиш, трябва ли ти колата, че може да останеш без книжка за един месец? Аз отговарям: - Един месец мога и без нея, тъкмо ще спестя от бензин :D Оня ме изгледа тъпо, а след показаното на дрегера (0.00) бяха видимо разочаровани.
Коментар
-
Всичко могат. Рутинна проверка..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Нищо не става, не се притеснявай.Като отидеш за нещо в КАТ ще те накарат да го платиш.Или пък ще те изпратят в АДВ за принудително събиране. Ще те търсят и ще го платиш, но с лихвите. Не е болка за умиране.А има и давностен срок. 2+1 години. След това могат само да ти се усмихват..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Ако има отказ да се подпише, иначе си е фиш като фиш.Презумпцията е, че акта се съставя в присъствието на нарушителя. Отказва да подпише фиша, веднага му съставят Акт..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Колеги един въпрос извинявам се ако не е тук мястото.Хванаха ме със 0.79пр,и сега ми излезна решението,което е без книжка за 3 мес,но работата ми е такава,че не мога беэ колата.Работя като сервитьр,не ни осигоряват превоз и няма как да се прибирам като свърша в 1-2ч.Става въпрос за тетевен-рибарица.какви са последствията ако ме хванат в този период.Предварително благодаря за отговора и пак се извинявам ако не питам на правиното място.impossible is nothing
Коментар
-
veskra123 написа:Колеги един въпрос извинявам се ако не е тук мястото.Хванаха ме със 0.79пр,и сега ми излезна решението,което е без книжка за 3 мес,но работата ми е такава,че не мога беэ колата.Работя като сервитьр,не ни осигоряват превоз и няма как да се прибирам като свърша в 1-2ч.Става въпрос за тетевен-рибарица.какви са последствията ако ме хванат в този период.Предварително благодаря за отговора и пак се извинявам ако не питам на правиното място.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
veskra123 написа:Колеги един въпрос извинявам се ако не е тук мястото.Хванаха ме със 0.79пр,и сега ми излезна решението,което е без книжка за 3 мес,но работата ми е такава,че не мога беэ колата.Работя като сервитьр,не ни осигоряват превоз и няма как да се прибирам като свърша в 1-2ч.Става въпрос за тетевен-рибарица.какви са последствията ако ме хванат в този период.Предварително благодаря за отговора и пак се извинявам ако не питам на правиното място.Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
Ето нещо интересно от колегата Immortal, което може би много от нас не знаят. Долната част на годишна винетка НЕ Е задължителен документ за носене от водача.Immortal написа:ЗДвП:Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него;2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;3. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите за моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;4. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) превозните документи, определени от министъра на транспорта;5. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при напускане на територията на страната - валиден международен сертификат за "Гражданска отговорност" на автомобилистите за чужбина - "Зелена карта".(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно превозно средство, което не е било спряно от движение, е длъжен да залепи в долния ляв ъгъл на предното стъкло на моторното превозно средство валиден стикер на знак за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите и да носи контролен талон към знака. Когато моторното превозно средство технологично не разполага с предно стъкло и е невъзможно стикерът на знака да бъде залепен на указаното място, същият стикер на знака се залепва на застрахователната полица, която се носи от водача на моторно превозно средство, и при проверка се представя заедно с контролния талон. НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ НА ВИНЕТНИ ТАКСИ ЗА ПЛАТЕНО ПОЛЗВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТИЩА ЗА ОПРЕДЕЛЕН СРОК:Чл. 11. (1) Винетката се състои от две части - едната част - винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство, а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство и е доказателство за платената винетна такса за ползване на републиканските пътища.Никъде не пише, че водачът е длъжен да я съхранява В автомобила. Така че катаджия на пътя НЕ МОЖЕ да изисква този отрязък на винетката.
Коментар
-
u_bo
ogi28b написа:Ето нещо интересно от колегата Immortal, което може би много от нас не знаят. Долната част на годишна винетка НЕ Е задължителен документ за носене от водача.Immortal написа:.... а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство..Никъде не пише, че водачът е длъжен да я съхранява В автомобила. Така че катаджия на пътя НЕ МОЖЕ да изисква този отрязък на винетката.
Коментар
-
u_bo написа:ogi28b написа:Ето нещо интересно от колегата Immortal, което може би много от нас не знаят. Долната част на годишна винетка НЕ Е задължителен документ за носене от водача.Immortal написа:.... а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство..Никъде не пише, че водачът е длъжен да я съхранява В автомобила. Така че катаджия на пътя НЕ МОЖЕ да изисква този отрязък на винетката.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар