u_bo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са ни правата при среща с КАТ
Collapse
Важна тема
X
X
-
-
cs_aleksandar написа:Здравейте искам и аз да задам 1 въпрос.Полицаят/ите,имат ли право да обискират колата без спецялна заповед за това деиствие,ще дам пример ( надигане на задните седалки,преглеждане на жабката и т.н )
Коментар
-
cs_aleksandar написа:Здравейте искам и аз да задам 1 въпрос.Полицаят/ите,имат ли право да обискират колата без спецялна заповед за това деиствие,ще дам пример ( надигане на задните седалки,преглеждане на жабката и т.н )Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
А ето и писаните норми (Закон за МВР):Чл. 74. (1) Полицейските органи могат да проверяват личните вещи на лица:1. в случаите по чл. 68 - 70;2. когато са налице достатъчно данни, че се укриват веществени доказателства за извършено престъпление.(2) Проверка на превозно средство може да бъде извършена в случаите, когато са налице данни за извършено нарушение на обществения ред.Чл. 75. (1) За всички случаи на извършен личен обиск, проверка на вещи и превозни средства полицейският орган съставя протокол, който се подписва от него, от един свидетел и от съответното лице и му се предоставя екземпляр от него.(2) Личният обиск, проверката на вещи и превозни средства се извършват по начин, който да не уронва честта и достойнството на гражданите.
Коментар
-
колеги, дайте мнение за следното:след размяна на няколко реплики с униформена служителка, слезнала от паяктя - искам да ви предупредя, че разговорът ни се записвааз - как точно разговора се записва, което е в противоречие с правата ми и въпреки знанието ми?тя - ей така, от телефона ми в джоба...аз - изпадам в бурен смях...после ме заплаши, че щяла да го използва в съда и между другото ме осведоми, че глобата за лъжесвидетелстване (един вид предупреждение "виж кво, аз съм от страната на силата, така че откажи се...") била от 10 до 15 хиляди лева...естествено имах възражения по акта, но не за това, че бяха констатирали неправилно паркиране...въпросът е колко навътре да ровя в системата по този случай?3те дни за внасяне на допълнителни обяснения (освен тези на акта) изтекоха...чакам НП в момента...емоционалната страна е ясна, но дайте правна информацияВ сервиза съм!
Коментар
-
На няколко пъти вече налитам в София на полицаи с униформи,но без нагръден знак.Съгласно ЗМВР полицаят не се идентифицира с униформата си,със служебна карта или знакПри осъществяване на правомощията си държавните служители в МВР удостоверяват качеството си със служебна карта или с личен знак. Видът на служебната карта и на личния знак се определя от министъра на вътрешните работи.Ако ви спре такъв,имай те предвид,че става дума за 100% -ови мошенници,излезли да припечелят някой лев в извънработно време. Относно протоколите...те правят друго-ако карате сак или чанта,ви карат вие да я отворите.Така първо не са длъжни да съставят протокол,хем могат да тълкуват отказа като неизпълнение на разпореждане...(вижте как се наказва по ЗДВП).
Коментар
-
Вярно ли е, че в Гърция нямам право да шофирам кола със затъмнени стъкла? Това за всички стъкла ли важи или само за предните. В БГ си карам колата със затъмнени задно и задни странични стъкла и никой до сега не ми е правил никакъв проблем. В закона пише, че мога да си карам колата с тези затъмнени стъкла при наличието на странични огледала. Сега ми казаха, че в Гърция не можело да карам кола със затъмнени стъкла и малко ме притесниха. Някой запознат с този казус?
Коментар
-
No_Name написа:Вярно ли е, че в Гърция нямам право да шофирам кола със затъмнени стъкла? Това за всички стъкла ли важи или само за предните. В БГ си карам колата със затъмнени задно и задни странични стъкла и никой до сега не ми е правил никакъв проблем. В закона пише, че мога да си карам колата с тези затъмнени стъкла при наличието на странични огледала. Сега ми казаха, че в Гърция не можело да карам кола със затъмнени стъкла и малко ме притесниха. Някой запознат с този казус?FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар