В нашата мила Татковина всичко може. Даже винетка за ремарке да е валидна за автобус...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електронните винетки
Collapse
X
-
Да не отварям нова тема ще добавя един линк за "Проверка за сключена застраховка "Гражданска отговорност" http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?l=bg. За някой може да е полезна информация. А тук https://www.broko.bg/faq/za-kolata/g...overim-nabarzo има няколко подробности относно застраховките. А тук https://rta.government.bg/images/Ima...ion/index.html можете да си прегледате за валиден технически преглед.
Ако админа сметне, че темата не е за тук, нека я премести на подходящо място.Последна редакция от NikMar; 30.07.2021, 13:10.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Ако имам 2 автомобила /и двата са в движение/ и винетка за единия, може ли да я прехвърля на другия? За това ме подсети един бивш служител в АПИ, каза ми че можело.
П.С. Май че сам намерих отговора-НЕМОЖЕ. https://whilli.com/ufaq/prehvarliane...rug-avtomobil/ Явно човекът е сгрешил. Освен ако няма някакво изменение в законите.Последна редакция от NikMar; 30.07.2022, 12:39.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
Човека за когото споменах каза, че се подава молба в АПИ за прехвърлянето от един номер на друг, но там казаха, че неможе. Винетката се връзвала с ВИН-а на колата, единствено за ТЕЛКовите винетки може, з/о се издава на лицето а не на колата /в посочения сайт го пише/. Не дават възможност за прехвърлянето от една на друга, з/о държавата трябва да печели, а не да ти улеснява живота. А иначе, например имаш кола с винетка, купуваш нова и старата я продаваш, защо да не си прехвърлиш винетката преди продажбата?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
NikMar написа: Преглед на мнениетоЧовека за когото споменах каза, че се подава молба в АПИ за прехвърлянето от един номер на друг, но там казаха, че неможе. Винетката се връзвала с ВИН-а на колата, единствено за ТЕЛКовите винетки може, з/о се издава на лицето а не на колата /в посочения сайт го пише/. Не дават възможност за прехвърлянето от една на друга, з/о държавата трябва да печели, а не да ти улеснява живота. А иначе, например имаш кола с винетка, купуваш нова и старата я продаваш, защо да не си прехвърлиш винетката преди продажбата?
Коментар
-
Казус с винетка: синът ми караше кола на лизинг и имаше годишна винетка до края на 2022 г. Тия дни няколко месеца предсрочно погаси лизинга, прехвърли колата на свое име и решил да си смени номерата със софийски, защото бяха пловдивски. И за три дни, докато се сети, че винетката е регистрирана на стария му номер, натрупа две глоби по 70 лв. Веднага след това си купи нова годишна винетка. Ето кое е интересното в случая: системата на БГТОЛ знае, че той е новият собственик на колата, защото само след въвеждане на неговото ЕГН дава подробна справка за глобите. Но в същото време системата на БгТол НЕ знае, че това е същата кола, която има пълното право да се движи по пътищата до края на 2022 година, защото за нея е платена годишна винетка.
Въпросът ми е: някой наясно ли е дали има процедура, за да се оспорят двете глоби? Не става дума за водене на дела, с това със сигурност той няма да се занимава. Новата предсрочно закупена винетка ще я забравим. Но дори да се касае за някакъв пропуск от негова страна, той е бил напълно добросъвестен и реално не е извършил никакво нарушение, за да плати сега и 140 лв. глоби.Последна редакция от snake; 03.08.2022, 09:08.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Последна редакция от BO; 02.08.2022, 21:31.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Минах ги набързо тези заявления и процедури. Навсякъде се говори за еднакви регистрационни номера с едно изключение - заявление за прехвърляне на електронна винетка при смяна на регистрационните номера. Както казах, има и пропуск от негова страна, че не е подал такова заявление. Не знам, ако го подаде сега, седмица след събитието, дали пък след въвеждането му в системата глобите ще паднат?
Глупавото в случая е, че изобщо трябва да се подават подобни заявления, след като е ясно, че системите на КАТ и БгТол обменят данни.Последна редакция от snake; 03.08.2022, 09:25.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Ето още едно доказателство, че държавата ни прави наглупаци само да ти вземе някакви пари. В АПИ, както писах по-горе,казват, че винетката се връзва с ВИН-а на колата и затова неможе да се прехвърля, а в случая на snake се оказва, че това не е така, или аз не съм доразбрал нещо.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
NikMar написа: Преглед на мнениетоЕто още едно доказателство, че държавата ни прави наглупаци само да ти вземе някакви пари. В АПИ, както писах по-горе,казват, че винетката се връзва с ВИН-а на колата и затова неможе да се прехвърля, а в случая на snake се оказва, че това не е така, или аз не съм доразбрал нещо.
Ако аз бях на неговото място, щях да изпратя случая до някоя медия. Май това е единственият начин в България някой да обърне внимание, че има проблем в закон, правилник, наредба, разпоредба и т.н.Последна редакция от snake; 03.08.2022, 17:39.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Много сте черногледи.
Винаги можем да се оплакваме.
Както и винаги нещата могат да стават по-добре.
Аз се съмнявам нещата умишлено да са направени така. Просто трябват още "инвестиции", за да станат още по-добре.
Според мен ако се подаде заявлението, би трябвало да опростят глобата, най-вероятно с още малко писане. Аз лично бих писал и да се пробвам да си я махна.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Не съм черноглед, просто си разсъждавам. Това наистина е пропуск в законодателството, който е елементарно да се отстрани. Между другото, който иска да вярва, ще ви разкажа как се промениха едни неща, свързани с регистрацията на МПС преди доста години. При нас на служебно посещение беше тогавашният министър на държавната администрация (ако не греша). И всички естествено сме се стегнали, директорът все едно глътнал бастун, абе всичко както се полага . И по едно време министърът сам разчупи атмосферата, започна да се шегува и да говори с нас съвсем човешки, като с колеги. Тогава аз му казах за един пропуск в законите, който позволяваше на хиляди хора да си карат колите, без да ги регистрират в данъчното и без да плащат данъци за тях. И му казах, че ще бъде много просто и ефикасно, ако документите от КАТ служебно се предвижват до данъчното. Министърът си записа нещо на едно листче и само след няколко месеца бяха направени промени в съответните закони и правилниците за прилагането им. И както знаете, от доста време вече е така. Хем не се редим втори път на опашка в данъчното за регистрация, хем няма мърдане, задълженията се трупат и евентуално се плащат
Та сега и за случая с винетките, ако не ме домързи, ще пиша до "който трябва", с надеждата да се променят нещата. Макар че това е доста по-маловажно от случая с хилядите нерегистрирани в данъчното коли.
П.П. Нещо подобно се случи и с "невинното" забавление райски газ. Толкова години се продаваше свободно и трябваше една медия - вестник 24 часа, да напише очевидното, за да се размърдат институциите.Последна редакция от snake; 04.08.2022, 09:15.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар