Самата бележка е друга от обикновен касов бон
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електронните винетки
Collapse
X
-
При този човек, за когото аз писах и който е един много уважаван колега от друг автомобилен форум (мисля, че и доста хора от нашия форум го познават), за мен беше интересен казуса с грешните данни. А именно как гр. Добрич става село Добрич, област Хасково. От данъчни истории и признаване на разходи не се интересувам, защото никога не съм имал фирма. Беше ми казал, че е плащал с банков превод, точно за да може да му се признае за разход, но не съм наясно защо е така. Последно ми писа, че е ходил на крака в АПИ и са му казали, че данните му не могат да се коригират, но да не се кОси. В PDF-а, генериран от системата, пише село Добрич, област Хасково, това е положението.Последна редакция от snake; 08.02.2019, 12:42.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Така де, понеже идеята е че това е напълно без значение дали пише село или град и дали изобщо е Добрич или не, счетоводителят му като види плащане за винетка, записва го в графата за плащания към бюджета или държавните такси, или там както му е името и е без значение какво пише в някакъв документ, който някаква машина е издала. Той е платил от собствената си банкова сметка или е платил на ръка парите - няма значение, но в платежното към банката е написано, че плаща към държавата за винетка. Това платежно е валидно и пред всяка друга институция, която и да е, и е длъжна да признае това плащане. Накратко - уважаваният колега е изгубил много време за нещо без значение.
Коментар
-
Предполагам, Оги, че не си бил обект на данъчна ревизия. При една ревизия подобна фактура може да мине, може и да не мине, след като не всички реквизити са коректно попълнени. Човекът е искал да е изряден, а не му е позволено. При това без да има никаква вина.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Нямам никаква представа защо темата неочаквано зави в тази посока. Човекът има глава на раменете, не става дума за някакъв голям разход, че да го мислим. Поредният проблем със системата е налице. Такова нагушване и толкова некадърно изпълнение не знам дали е имало от първия опит за информациона система на здравната каса.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Вече и през сайта на АПИ може да се проверяват винетките издадени от АСП https://www.bgtoll.bg/novini/aktualn...a-s-uvrezdania
Все още не излизат в сайта на bgtoll.bg.FIAT Nuova Punto 1.2 8V
FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
...and justice for all
Коментар
-
AdViSoRa написа: Преглед на мнениетоВече и през сайта на АПИ може да се проверяват винетките издадени от АСП https://www.bgtoll.bg/novini/aktualn...a-s-uvrezdania
Все още не излизат в сайта на bgtoll.bg.
Още малко като пипнат и особено като направят успешен обмен на данни между двете системи, всичко ще е точно . Засега не е.
Последна редакция от snake; 11.02.2019, 00:21.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа: Преглед на мнениетоПри проверка през линка в сайта на АПИ https://social.api.bg/TollCheck за колата на моя тъст отговорът е: Съжаляваме, не беше открита електронна винетка на правоимащ. А при проверка в сайта на АСП по ЕГН и номер на автомобила: Автомобилът има валидна винетка до 22.01.2020 г.
Още малко като пипнат и особено като направят успешен обмен на данни между двете системи, всичко ще е точно . Засега не е.
FIAT Nuova Punto 1.2 8V
FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
...and justice for all
Коментар
-
Хайде сега ми отговорете :
Притежавам лично моторно превозно средство ,което е единственият ни семеен автомобил ,категория М1 , регистриран 4+1 места , с общо тегло 3850 кг. По документи е М1- специален автомобил , де факто - кемпер. Та, като купувам винетка ,кой бутон да натисна ? Не е К1 ,защото не е товарен ,камо ли тежкотоварен автомобил над 12 тона. Не е К2 ,защото не е товарен автомобил ,не е и автобус с над 8+1 места ,въпреки че е под 12 тона, не е К3 защото е личен М1, 5+1 места, но не е до 3500 кг. Марката му е Фиат, модел Дукато,което ме води точно в тоя форум. Та, каква винетка да купя или след като не е описан ,може да се кара без винетка ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар