Ако данните в ТР са актуални, то това значи, че данните във винеткаджийницата са от времето преди да се актуализират в ТР. Освен това значи, че ъпдейта на данни към системата на АПИ е само от време на време, а не регулярно или даже онлайн, както би трябвало да е. Ама толкова могат, толкова са направили, в крайна сметка за тея пари толкова...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електронните винетки
Collapse
X
-
На няколко места в статии от август месец виждам, че цената на поръчката е 7.2 милиона лева, а в началото на месеца се подмятаха гръмките 100 милиона, после 150 и т.н.
Тази цена вече не е толкова фрапираща, при положение, че тя включва и 50 автомобила, камери и изграждането на тая платформа и база данни за плащанията.
Като добавим, че служителите, които са писали заданието надали имат сериозна техническа и web култура, то такива недомислици са напълно очаквани в крайния продукт.
В случая с грешните данни от ТР за мен е точно такъв - никой служител не си е представял, че може да има грешки в ТР и за това не е поискал тези данни да бъдат редактируеми, а уж за по-лесно, сайта да ги тегли от там.
На практика сигурно ползват и локално копие на ТР, за да не го претоварват, че видяхме лятото какви неща могат да му се случат"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Случаят се заплита . Никога не са правени корекции в данните за фирмата. А тя е вписана доста отдавна. В данните за фирмата му, които генерирала системата на АПИ, било някакъв пълен хаос, нямащ почти нищо общо с действителността. Като изключим ЕИК, другото било някакъв мишмаш, включително и градът (при това областен) бил записан като село, но в друга област. Проверих - има такъв областен град, който е и име на село в друга област. Прилича малко на бълвочите, които чат-пат генерират бензиностанциите, ако поискаш фактура. Много странно. Май ще излезе, че не смучат данните за фирмите от ТР . Или пък не ги слагат в правилните кутийки. Или... абе наистина за толкова пари - толкова .Последна редакция от snake; 23.01.2019, 16:30.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Аз мисля, че си изясних нещата. Софтуерът на АПИ неправилно решава, че град Добрич е село Добрич, обл. Хасково. Явно не го засича по код на населеното място, а по име или ... абе те си знаят как. В Търговския регистър си е гр. Добрич, област Добрич, даже си има и пощенски код. Какво са направили тези мушмороци "австрийчетата", те си знаят. И понеже са много сигурни в данните и уменията си, даже не позволяват корекция. Една елементарна корекция само за нуждите на фактурата. А сега човека го чака ходене по мъките и институциите.
П.П. Получих отговор на мейла си, в който зададох няколко въпроса до АПИ в самото начало на веселбата Електронни винетки. Обезпокоил съм ги на 17.12.2018 г., отговориха ми на 21.01.2019 г. . И тъй като всичките ми въпроси бяха свързани с конвертирането на хартиените винетки, те ми отговарят кратко и ясно в стил "Няма човек - няма проблем"
Здравейте,
Извиняваме се за забавянето с отговора.
Механизмът за конвертиране на хартиените винетни стикери в електронни чрез
уеб сайта
www.bgtoll.bg e спрян от 03.01.2019г., поради опити за злоупотреба.
Обръщаме Ви внимание че, хартиеният винетен стикер трябва да остане на
предното стъкло на автомобила до изтичане на неговата валидност.
Поздрави,
Национално тол управление
Последна редакция от snake; 23.01.2019, 17:03.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа: Преглед на мнениетоАз мисля, че си изясних нещата. Софтуерът на АПИ неправилно решава, че град Добрич е село Добрич, обл. Хасково. Явно не го засича по код на населеното място, а по име или ... абе те си знаят как. В Търговския регистър си е гр. Добрич, област Добрич, даже си има и пощенски код. Какво са направили тези мушмороци "австрийчетата", те си знаят. И понеже са много сигурни в данните и уменията си, даже не позволяват корекция. Една елементарна корекция само за нуждите на фактурата. А сега човека го чака ходене по мъките и институциите.
П.П. Получих отговор на мейла си, в който зададох няколко въпроса до АПИ в самото начало на веселбата Електронни винетки. Обезпокоил съм ги на 17.12.2018 г., отговориха ми на 21.01.2019 г.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Какъв касов бон? Ако си купиш винетка от сайта или през мобилното приложение, откъде ще вземеш касов бон? Нали затова е електронна винетка.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
За успокоение на колегите. Колите на тол системата ще заработят по снимка на номера чак накрая на годината. До тогава само може да те спрат за проверка. Инфото е от кухнята.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Ми естествено, че е така.
Щото има и хартиени винетки, валидни до края на годината.
Те не могат да ти пратят честитка по рег.номер,щото може нямаш е-винетка, а да имаш хартиена.
Може да те спрат, и ако им спреш, да установят нарушение.
Но не и да ти пратят честитка по пощата.1990 TEMPRA SX 1.4 Carb
Коментар
-
Ако камерите снимат и системата работи трябва да види валидноста на хартинеата винетката
сама да е конвертира в е- винетка по номера на автомобила .
За колите има точно определена цена но за камионите като е на изминати км някой нама да плащат други където пътуват в България ще плащат двойно и тройно
тогава ще надигнат вой шофьори на камиони.
Коментар
-
pavyan написа: Преглед на мнениетоСутринта минах през ОМВ,попълних едно листче с данни за колата и фирмата,платих кеш и точно след няма 5 мин. се обзаведох с винетка.Бързо,лесно,точно+документ черно на бяло,че имаш такава.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар