NikMar написа:
Преглед на мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоби, зони и всякакви простотии
Collapse
X
-
tambuhtaneca написа: Преглед на мнениетоСамо да кажа, че в нормалните сервизи, първо болта се прекарва на ръка с вложката (за да не се прецака резбата), след това с гайговерта се затяга на 1ва степен, според типа гайковерт това са 70 до макс 100 Nm. От там нататък се затяга с динамометричен ключ според предписанието на завода производител до момента на стягане. Много лесно може да се види на камерите дали някой си вади динамометричния ключ от количката, настройва го и обхожда болтовете. Ако това не се прави - то изобщо не ходи в такъв сервиз.
Масовката е с гайковерта на 200-350 Nm и ако случайно ти се наложи да смениш гума сам, ти трябва 1 метър лост. Аз в такива сервизи / гумаджнийници не ходя и съм ги заклеймил. Мнението ми е, че такива трябва да се затварят веднага поради нехайство, некомпетентност, мързел или липса на инструменти.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоДай ми един сервиз, който ще ми затегне гумите с описаното от производителя усилие.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоДай ми един сервиз, който ще ми затегне гумите с описаното от производителя усилие.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
tambuhtaneca написа: Преглед на мнениетоИначе оторизирания със сигурност би следвало да ти го направи - ако не, спокойно може да съзираш марката и най-малко ще има бая сериозна проверка
Второ - ти само в оторизирани сервизи ли ходиш, за да си сменяш гумите?
За това те попитах - кажи един сервиз за гуми (нали за това си говорим), в който ще извадят литературата и ще прочетат конкретно на Приуса ми с каква сила да ми затегнат гайките. Обещавам да отида лично и да потвърдя дали го правят, защото и без това предна лява гума ми спада с около 0.3 бара на месец. В оторизирания на Тойота (ТМ Ауто) не го правят, както споменах, като добавка и към смазката.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Оказа се че и германците не си вършат работата перфектно. Нскоро гледах едно предаване за едно сервизче в Германия, държат го мъж и жена на около 30+ г. Докараха им едно БМВ което е обиколило няколко сервиза включително и оторизиран за БМВ. Баварката няма мощност и като че ли работи на 2 цилиндъра. Смениха свещи и тръгнаха да сменят въздушния филтър, а там с натъкнаха на част от стария заврял се във въздуховода, махнаха го и колата заспа. Така че не само ние работим през пръсти.Последна редакция от NikMar; 20.08.2019, 15:35.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Някой има ли идея защо има толкова огромно количество знаци, които оказват, че пътя на там е за еди кое си населено място, но въпросните знаци са сложени след отбивката?A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Да попитам за правото за паркиране. На снимката съм показал с червено местата за които става въпрос, в кафяво са асфалтирани междублокови пространства. Спираме там заради магазин в левия блок и вчера ми казаха, че там полицаите взели да пишат фишове за неправилно паркиране, било кръстовище и нямало 5м до него. По дефиниция кръстовище не е ли кръстопът от най-малкото 2 улици, а междублоковите пространства не се считат за такива?
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
Ето как изглежда, въпросното място.
https://www.google.bg/maps/@42.88468...7i13312!8i6656
Ники, не можах да разбера, само на червените места ли пишат фишове или и на означените с кафяво. Според мен, на червените имат право да пишат. Площа около блока със сигурност се води тротоар и който и да спре там може да отнесе глобата спокойно. На главната не дават ли вече да се спира?
Коментар
-
От страна на магазина може да е тротоар но от другата не е.
А наредбата така е написана че винаги може да си в грешка
https://gabrovo.bg/files/OBS/np/n-parkirane.pdfПоследна редакция от kluchar; 28.05.2020, 17:31.
Коментар
-
Аз лично не съм виждал да правят фишове, но зетя ме предупреди. А паркирането до магазина може да стане и без да се качваш на тротоара. За обозначеното с кафяво не е проблем, показах го за да разтълкуваме понятието кръстопът в този случай. Ако се поразходите по-напред по картата показана от Hristian ще видите за какво точно става дума. На главната няма проблем.Последна редакция от NikMar; 29.05.2020, 11:49.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар