Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли пътували през зимата до Скандинавия?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

z_sutrov написа:
    Airfan написа:
    Видях снимките, хубаво е било, но си иска подготовка. Аз няма да мога да се включа на този етап, така че ще гледам снимки и ще се точа за по-нататък.
    Най-голямата подготовка трабва да е май да напълниш картата с пари и то по възможност повече. Много е красиво като гледах снимките от линка и се надъхвам и аз да се позамисля за едно пътешествие до там.
    В момента купувам чисто нова кола и следващите няколко месеца няма да мога да отделя 3К за такова пътуване. Иначе имам голям мерак за такова дълго пътуване.

Коментар

kiselo написа:
      @dannybo По-принцип подобна идея страшно много ми допада...Преди години бях начертал маршрут за обиколка на почти цяла Европа с автомобил...За съжаление приятелите с които щяхме да ходим се отказаха поради финансови проблеми и сам естествено не пътувах никъде. За съжаление и аз в момента няма как да пътувам и то не толкова заради парите, а свободното време...за подобно пътуване бих заделил поне 3 седмици и една преди тях в подготовка на автомобила и т.н. Би било невероятно пътуване. Еееех.... Ще чакаме да видим снимки!
      Ей, никой не мога да излъжа още да дойде с нас, че да сме две коли. :D След десет дни се прибираме в София за празниците и ще облъчвам приятелите наживо.Иначе намерих много варианти за нощувки на хубави места за по 50-60 евро за двойна стая или къщичка. Не са супер лукс, но ние се носим с нашия кокер и не навсякъде приемат песове.А относно подготовката...... задължително зимни гуми, масло 0-30 и читав акумулатор.Ще се справяме без гуми с шипове и нощно ел. подгряване на антифриза. Ако се налага, ще помагат местните. Чета, че са много отзивчив. Я си спрял до пътя да снимаш примерно нещо, я поне една кола е отбила, за да проверят дали имаш нужда от помощ.Ами, стягайте се и лятото да спретнем едно пътешествие до фиордите в Норвегия. Пътуването ще е по продължение на бреговата ивица, но трябва да се е стопил снегът, че са тесни и стръмни пътища.Ето един пътепис по темата от споменатите на предишната страница българи: http://www.offroad-bulgaria.com/show...674&highlight=
      преди - TIPO
      сега - VOLVO XC60

Коментар

dannybo написа:
        Ако се налага, ще помагат местните. Чета, че са много отзивчив. Я си спрял до пътя да снимаш примерно нещо, я поне една кола е отбила, за да проверят дали имаш нужда от помощ.
        Отзивчиви са, защото знаят че ако те оставят, ще те намерят на сутринта препариран .Иначе браво за начинанието. Да видя северното сияние е и моя мечта, ама остава мечта за сега . Ще следя темата с интерес.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

dannybo написа:
          kiselo написа:
          @dannybo По-принцип подобна идея страшно много ми допада...Преди години бях начертал маршрут за обиколка на почти цяла Европа с автомобил...За съжаление приятелите с които щяхме да ходим се отказаха поради финансови проблеми и сам естествено не пътувах никъде. За съжаление и аз в момента няма как да пътувам и то не толкова заради парите, а свободното време...за подобно пътуване бих заделил поне 3 седмици и една преди тях в подготовка на автомобила и т.н. Би било невероятно пътуване. Еееех.... Ще чакаме да видим снимки!
          Ей, никой не мога да излъжа още да дойде с нас, че да сме две коли. :D След десет дни се прибираме в София за празниците и ще облъчвам приятелите наживо.Иначе намерих много варианти за нощувки на хубави места за по 50-60 евро за двойна стая или къщичка. Не са супер лукс, но ние се носим с нашия кокер и не навсякъде приемат песове.А относно подготовката...... задължително зимни гуми, масло 0-30 и читав акумулатор.Ще се справяме без гуми с шипове и нощно ел. подгряване на антифриза. Ако се налага, ще помагат местните. Чета, че са много отзивчив. Я си спрял до пътя да снимаш примерно нещо, я поне една кола е отбила, за да проверят дали имаш нужда от помощ.Ами, стягайте се и лятото да спретнем едно пътешествие до фиордите в Норвегия. Пътуването ще е по продължение на бреговата ивица, но трябва да се е стопил снегът, че са тесни и стръмни пътища.Ето един пътепис по темата от споменатите на предишната страница българи: http://www.offroad-bulgaria.com/show...674&highlight=
          А няма ли вариант да наблюдаваме сиянието през лятото, че природата ще е доста по-благосклонна?

Коментар

По тези географски широчини се наблюдават бели нощи .
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Да, лятото са проблем белите нощи и нищо не се вижда от сиянието.Е има и друг вариант ако не ви се ходи в северния студ, за да видите това явление. И то южна дестинация. Тръгвате на юг, на юг. И така, докато стигнете Антарктида.
              преди - TIPO
              сега - VOLVO XC60

Коментар

Още един хубав пътепис по темата - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=87025
                преди - TIPO
                сега - VOLVO XC60

Коментар

А някой може ли да ми каже северното сияние от кой до кой месец се наблюдава, че да започвам да си правя някакви планове евентуално за другата зима? Колегата много ме запали с тази тема.
                  Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                  Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
                    А някой може ли да ми каже северното сияние от кой до кой месец се наблюдава, че да започвам да си правя някакви планове евентуално за другата зима? Колегата много ме запали с тази тема.
                    Принципно явлението се случва през цялата година около и отвъд Полярния кръг, но поради липсата на тъмнина през лятото, не може да се види.Затова зимните месеци са най-подходящи за наблюдение. Януари и февруари са предпочитани.
                    преди - TIPO
                    сега - VOLVO XC60

Коментар

Подготовката тече с пълна сила.Стигането до Нордкап отпадна, защото като се има предвид, че пътуваме от Варшава с кола, за една седмица щяхме да се смажем от път. Сега, по новия план, километрите намаляват до около 4500.Основни цели на експедицията остават Северното сияние, каране на шейни с хъскита, посещение на дядо Коледа, мотане из Лапландия и люпене на семки под някой вековен финландски бор :D Иначе станахме цял отбор. Ние с приятелката ми и кучето, колега от форума с жена си и още един приятел с половинката си.Намерихме и дървена къща на стотина километра отвъд полярния кръг.
                      Прикачени файлове
                      преди - TIPO
                      сега - VOLVO XC60

Коментар

И докъде я докарахте? Стана ми интересно, защото вече един месец няма ъпдейт по темата?

Коментар

В заключителния етап на пътешествието сме. Колегата stefanaki с жена си и другите приятели си хванаха самолетите, а ние в момента сме на ферибота от Хелзинки за Талин. До преди пет минути се движехме през леда на замръзналата финландска част на морето. До вкъщи остават 12 часа шофиране. Другата седмица ще пресея снимките и ще пусна по-интересните тук.
                          преди - TIPO
                          сега - VOLVO XC60

Коментар

FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Браво е тва е приключенски дух шапка ви свалям и аз бих се включил на поради липса на средства знаете как е .
                              Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
                              Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

Коментар

Имате ли снимкии ?
                                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
                                X