Вчера мисията по изкачването на язовир Калин мина успешно и в тази тема ще дам малко инфо и снимки за желаещите да го посетят.Язовир Калин е язовирът с най-голямата надморска височина в България и на Балканите - кота на преливника 2394 м. Историята му и технически подробности за него можете да прочетете в -http://vsichko-polezno.blogspot.com/2011/02/blog-post_8240.html Достъпът с автомобил става през село Пастра, което се намира на пътя за Рилски манастир. Разстоянието от селото до язовира е около 16 км, като денивелацията за това разстояние е около 2100 метра. Тоест стабилно изкачване от началото до края. Слизането е по-неприятният момент, защото става почти изцяло на първа скорост и спирачка. Настилката е бетон, който не е в цветущо, но не е и в твърде лошо състояние като за такъв високопланински път. Най-лош е в началото си от страната на селото. Не се отказвайте първите два-три километра и после ще се изненадате, че колкото по-нависоко се изкачвате, толкова по-добър става. Опасни дупки никъде няма, но изронванията на места са по-големи. Ние сме с висок автомобил и не съм имал проблеми, но при кола със стандартен просвет може би е нужна една идея по-внимателно каране на някои участъци. Горе освен джипове имаше качени Клио, Пасат и Легаси. В началото пътят минава през двора на лудница, където може би е по-добре да не спирате при опитите на някои пациенти да ви стопират за да ви споделят някоя своя теза или да питат за цигари. Ние тютюн нямахме и дадохме газ, когато един човечец викайки ,,спри бе
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изкачване на язовир Калин в Рила
Collapse
X
-
maistor4eto написа:Колега мерси за инфото! След две седмици съм решил и аз да отида и се чудех дали ще мога да се кача с фиатчето, но така като чета ми се струва, че ще успея. П.С: Горе температурата каква е и ако знаеш какви са цените за нощувка в тази хижа?преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Поздравления за разходката и чудесните кадри.Да питам само тая рошавата риба с големите уши ,на каква стръв я хванахте? За колегата от Бургас http://www.ivanvazovhut.info/about.html
Коментар
-
dannybo написа:maistor4eto написа:Колега мерси за инфото! След две седмици съм решил и аз да отида и се чудех дали ще мога да се кача с фиатчето, но така като чета ми се струва, че ще успея. П.С: Горе температурата каква е и ако знаеш какви са цените за нощувка в тази хижа?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Изкачване на язовир Калин в Рила
Защо ви трябва да си трошите колите да ходите на язовир Калин.Пътят е опасен и освен това вече е затворен. Пътят е частен от 2000 г. и собствениците са поставили табели, че е затворен. Поддръжката му сигурно е скъпо удоволствие. Местността е доста гола, камъни и треви, няколко алпийски върхове и нишо друго. Освен това язовирът е охраняем, защото е за питейна вода. Спускането е опасно, преди три години една кола се беше забила в дърво, защото се налага почти непрекъсната употреба на спирачките.
Коментар
-
кола
Как частен та Рила на ли е на всички :D или не точно .Сигурно някой си е помислил за Бог и е завзел това където не е негово да е затворен заради това че е вододайна зона може но за друго не Колите не са да седят в гаража А джипките неса направени само да се карат само по магистрали Аз със Пунтото съм ходил на хижа Вихрен и на Белмекен - до където може де
Коментар
-
Re: Изкачване на язовир Калин в Рила
vavi написа:Защо ви трябва да си трошите колите да ходите на язовир Калин.Пътят е опасен и освен това вече е затворен. Пътят е частен от 2000 г. и собствениците са поставили табели, че е затворен. Поддръжката му сигурно е скъпо удоволствие. Местността е доста гола, камъни и треви, няколко алпийски върхове и нишо друго. Освен това язовирът е охраняем, защото е за питейна вода. Спускането е опасно, преди три години една кола се беше забила в дърво, защото се налага почти непрекъсната употреба на спирачките.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Абсолютно подкрепям @kluchar и @dannybo !И освен това някак е жалко да се регистрираш само, за да се изсе@еш с такова мнение...какво да кажа...даже нямам думи - то е очевАдно за всички== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар