Тази вечер тръгвам пак по същият път и като пристигна ще напиша отново актуално инфо за обстановка и цени .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пътуване до Италия.
Collapse
X
-
coolboby написа:Колега, дано да прочетеш темата, би ли ми дал актуална и обобщена информация за самото пътуване до Рим (макар и мен да ме интересува курса до Флоренция).Сподели всичко което ще ми бъде нужно, избор на маршрут, таксички и прочее каквото се сетиш.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Ето и повече подробности:http://www.peika.bg/statia/Italiya_P...?topic=59796.0преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Маршрута ,който използвам е през Сърбия ,като минавам на Връшка чука. За Сърбия в една посока ти трябват около 10 евро ,не е нужно да обменяш динари ,приемат и евро. Хърватия са ти към 22 евро в посока ,а в Словения 15евро винетка. Задължително в Сърбия и Хърватия ако слизаш да си купуваш нещо от бензиностанциите ,даже и само гориво да сипваш плащай с карта ,защото чукат много здраво в курса и може да платиш доста солено. За Италия магистралата от Триест до Рим е около 60евро ,но има първокласен път наречен Суперстрада ,който е 110км/ч и не се плаща нищо. От Триест хващаш за Орте(ако имаш навигация и задаваш да ти изчисли маршрута без магистрали и платени пътища) и след като стигнеш Орте имаш 70-80км магистрала ,която е 4евро. Суперстрадата от Триест до Рим е с 15км по дълга от магистралата и ,честно да ти кажа като гориво на мен специално ми излезе по икономично през суперстрадата. Не знам на какво гориво си ,но ако си дезел моя съвет е да донапълниш резервоара в БГ на излизане и след това да напълниш в Словения. В Словения дизела е 1.30евро ,което е по-евтино и от при нас. В Италия дизела е ужасяващо скъп последно съм сипвал на 1.77 ,но ако хванеш събота или неделя 90% от бензиностанциите намалят дизела на 1.34-5евро. В Словения не забравяй да си купиш винетка ,защото следят с камери и няма как да се измъкнеш без глоба.FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар