Босна и ХерцеговинаВлязохме в Босна, за да излезем след десетина километра отново на Хърватска територия. В излаза, който имат БиХ са успели да си направят един курорт, който си е бетон отвсякъде, но има си хора и за тези места, нали така? Иначе ми харесаха цените на горивата. както казах по-нагоре сипах догоре бензин на 2.20 лева (босненски марки) за литър.1 BGN = 1 BAM = 1.95583 EUR
Отзивчиви хора, дружелюбни и типични балканци. Разбрахме се и с тях на български. Аз им говора на български, те си ми отговарят и си се разбираме
Само да вметна, че ако ще си пазарувате нещо от Босна е добре да бъде в тяхната валута, защото курса "на око" от евро към марка е меко казано крив. Досипах газ на една газостанция и изрично на колонката си пишеше 22 марки. Когато отидох да плащам ми заяви един съмнителен и тъмничък пич (не беше босненец - гаранция
), че дължа 13 евра. Казах му на чист български, че си имам марки и му оставих точно 22 и физиономията му посърна моментално
Та нищо не пречи да си имате от тяхмата валута. Едно към едно са с лева и в обменните бюра пак така ги продават - едно към едно. Поне това в София, което е...ъъъ...да не стане реклама - който иска да пита на лични :P На излизане от Босна даже не ни погледнаха документите. Много обичам да минавам през коридорите за европейски граждани, където има такива. Никога не чакаш на другата опашка, винаги е празно и винаги ми става едно драго на душата

Коментар