Колеги, да ви покажа още едно приказно кътче от нашата природа - Емен. Уникален каньон, Еменска пещера, Еменски водопад и Негованоското езеро. Емоциите и снимките са доста, затова копирам само част от тях тук...(панорамна снимка на Еменския каньон - клик за голям размер)Целия разказ и всички снимки в статията: Емен - по ръба на каньона. Еменска екопътека, пещера и водопади. Една красота като от приказките.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Емен - какво е да се движиш по каньона на красотата.
Collapse
X
-
Да. Наистина е уникално мястото. На деветашката пещера също съм ходил (ето малко снимки в блога ми). А наблизо са и Крушунските водопади (снимки) там пък е убийствено.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Тъкмо си планирам една екскурзия до Крушунските водопади и деветашката пещера.Август месец ще ги посетя и трите.
Коментар
-
Колега, Чилиев. От пътеписа ти разбрах, че не сте слезнали по пътеката долу до водопада с езерото. Ако е така, много сте изпуснали. Пътеката минава на дясно през едно заблатено място и стига до езеро с едри риби и разбиващ се водопад. Скалите са се надвесили над него и има, според мен, някаква праисторическа атмосфера. Така че, направете още една разходка :Dпреди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Да, колега dannybo и много съжелявам, че не успяхме да слезем. Просто не бяхме подготвени дори и за това, което извървяхме, а и с малко куче е убийствено. Със сигурност си струва да се слезе до водопада. Дано ми се отдаде възможност да отида отново.Снощи спретнах набързо едно клипче със снимките и готината панорама. Ето го -> Видео разходки - Емен, Еменски каньонЗа останалите - не забравяйте да се облечете и обуете подходящо ако ще ходите там
Коментар
-
В събота и аз имах удоволствието да се разходя по Еменската екопътека.Уникално красиво място.Единственото за което съжалявам е че не стигнахме до водопада,а сме били до сами него.Поради факта че освен в началото на пътеката липсват каквито и да било пояснителни табелки кое къде и на колко разстояние се намира.Ляхме пот около час в адската жега и накрая се отказахме да го търсим де е тоя водопад.Трябваше да поемаме към Крушуна за да се настаним и да отдъхнем.Препоръчвам на всеки който реши да посети Емен, да го стори рано сутринта до де не е напекло слънцето.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар