Здравейте колеги ! С това описание може да бъда полезен на пътуващите Разград - Букурещ и Разград - Слънчев Бряг.Вчера ( 2 Юли ) ми се обади позната от Букурещ и ме помоли да я взема и да я закарам в Слънчев Бряг .Пътуването Разград - Букурещ си го знам като Добър Ден , но всеки път леки изненади не липсват .Първо - на пункта за плащане на такса мост в милата ни татковина е пълен хаос. Пред мен спряха три румънски коли и хората взеха да се пинкат . Прередих ги и без да ми искат номера на колата дадох своите 12 лева за угояване на администрацията .Преминах моста като ругаех повече работата на нашите румънски евробратя - СНАДКИТЕ НА МОСТА ЩЕ ВИ ИЗНЕНАДАТ СЪС СТЪРЧАЩИ СТОМАНЕНИ ПРОФИЛИ .Второ - след неизгодното обменяне на евро в леи ( 1 евро = 4,04 леи ) спрях на бензиностанцията на PETROM ( част от OMV ) непосреддствено след ГКПП (работят съвместно български и румънски граничари) където си купих седмична винетка.Служителката ми каза , че струва 14 леи ( нъцки - струва 13 леи и 6 бани ).В Румъния както знаете увеличиха ДДС-то им от 19 на 24 % и направо са полудели да лъжат затова първо си вземайте касовата бележка и след това плащайте. Последва спокойно пътуване до Букурещ . Спрях в квартал ПРОГРЕСУЛ в началото на Букурещ и в клон на BRD обмених 40 евро при курс 4,235 леи.Спрях на булевард Унирии и поради факта , че имах един час до срещата с моята позната реших да поседна на една пейка като предварително си купя кафенце и минерална вода , както и нещо за хапване . Резултат от покупките :- баничка от бутер тесто - 2 леи , минерална вода - 2,90 леи , кафе от кафе автомат - 1,50 леи ( на дисплея пишеше 1 лея ). Бабулята в магазина ми каза , че не били сменили цените на автомата , ама бонус за мене няма - ще ми даде жетон само срещу 1,50 леи
Взех моята позната и отпраших за Гюргево( Джюрджю )Заредих газ по 2,29 леи. Спрях да плащам такса мост - поискаха ми нагло 27 леи при условие , че се плащат 26,11 леи.Платих точно.Нацупени ми дадоха касова бележка. Уточнение : една лея е нищо , но мразя да ме правят на абдал . Последва 15 минутно чакане на края на моста заради нахален шофьор на турски автовоз , който беше запречил входа и притеснен белгиец , собственик на кемпер . След поредица от ругатни от моя страна турчина сякаш вдяна , че може да мръдне напред и се отпуши работата . На ГКПП попитах в чии прерогативи е редът в граничната зона , на което ми отговориха , че трябва да питата началника си (?!). Потеглих бесен за кой ли път . Благополучно закарах моята позната в хотел КУБАН в Слънчев Бряг . Докато кротко си разговаряхме във фоайето на хотела ми вдигнали колата.След 53 лева си я взех и се прибрах в къщи като ползвах маршрута : Сл. Бряг - Варна - Разград.Извинявайте за подробностите , но искам да бъда полезен с това многословие .Здраве и успехи на всички.

Коментар