Здраейте,дойде време за лятната почивка и с жена ми сме се спрели на Черна Гора като дестинация. Не съм пътувал през Сърбия (както и Черна Гора) и живо ме интересува дали се предлага газ по бензиностанциите? Мислим да пътуваме само и единствено през Сърбия, за да влезем в Черна Гора (за да избегнем Косово, през чиято територия е най - краткия път). Маршрута, който съм начертал е София - Крушевац - Нови Пазар - Будва. Нека някой запознат да сподели мнението си.ПоздравиГрешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пътуване през Сърбия и Черна Гора
Collapse
X
-
два вариантапрез Македония/Албания и през Сърбияпрез Сърбия е по-близо и спестяваш една границадаже като калкулация, излиза по-бързо отколкото през Косово...заради магистралата в Сърбиямисля че това е твоят маршрут (крайната точка е произволно избрана):http://maps.google.com/maps?f=d&sour...6167&z=8&via=1
Коментар
-
Sev написа:два вариантапрез Македония/Албания и през Сърбияпрез Сърбия е по-близо и спестяваш една границадаже като калкулация, излиза по-бързо отколкото през Косово...заради магистралата в Сърбиямисля че това е твоят маршрут (крайната точка е произволно избрана):http://maps.google.com/maps?f=d&sour...6167&z=8&via=1Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp
Коментар
-
Все не ми оставаше време да пиша. В крайна сметка се получи следното:на отиване: Ниш, Кралево, Нови Пазар и Черна Гора.на връщане: пак през Нови пазар и след това малко надолу до границата с Косово и точно преди нея хванахме планината. През Сърбия се пътува много спокойно и няма от какво да се притеснявате. Трябва да имате биволски нерви, за да пазите ограниченията, но по - добре да го правите, че едни поляци ги гепнаха точно пред нас. Другото нещо, което ме научи тазигодишната ни почивка, че GPS - а, който ползвахме на отиване (Prestigio) е пълна скръб. Тази марка си спечели голяма черна точка в моите очи. То не беше да му променям начина на изчисление, то не беше да му показвам от къде искаме да мине - не искаше да работи за нас и това е.В крайна сметка заради него ни се удължи пътуването с около 3.5 часа. Ама нейсе другия път ще си гледам по - подробно картата. Като се прибера вкъщи мога и да постна някоя и друга снимка.ПоздравиFiat Bravo 1,6 16V 103 hp
Коментар
-
Предполагам на какво си се нацедил с gps по непознат маршрут, и аз съм го правил много пъти в началото, но с предварително планиране по карта мисля, че всеки gps ще се справи отлично и ще е най-добър съветник в непознати места, които са сложени в маршрута (стига да има пътищата) и не бива да зачеркваме никой модел, защото освен че е задължително средство(поне при мен), способно да помогне значително за оцеляване при евентуални екстремни ситуации, предоставя достатъчно удобства дори дори и без налична карта. Проблемът явно е бил в самата карта повече, в класовете на пътищата и други детайли, които определят маршрутизацията, отколкото в устройството.Дано да не те ядосах, но си е така.Отделно за маршрутизация по междинни точки, поне на гармина ми, има една хватка - като задам крайна точка, започвам да задавам последователно междинните точки така, че машинката да разбере, че трябва да те прекара последователно, а не в произволен ред през тях.
Коментар
-
fuoco написа:Предполагам на какво си се нацедил с gps по непознат маршрут, и аз съм го правил много пъти в началото, но с предварително планиране по карта мисля, че всеки gps ще се справи отлично и ще е най-добър съветник в непознати места, които са сложени в маршрута (стига да има пътищата) и не бива да зачеркваме никой модел, защото освен че е задължително средство(поне при мен), способно да помогне значително за оцеляване при евентуални екстремни ситуации, предоставя достатъчно удобства дори дори и без налична карта. Проблемът явно е бил в самата карта повече, в класовете на пътищата и други детайли, които определят маршрутизацията, отколкото в устройството.Дано да не те ядосах, но си е така.Отделно за маршрутизация по междинни точки, поне на гармина ми, има една хватка - като задам крайна точка, започвам да задавам последователно междинните точки така, че машинката да разбере, че трябва да те прекара последователно, а не в произволен ред през тях.Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp
Коментар
-
Re: Пътуване през Сърбия и Черна Гора
Колега ето ти един саит има много добър он лине навигатор задаваш начална и краина точка а дори може и на самата карта да си правиш сам маршрути изчислява ти всичко време за пристигане информациа за пътищата дори и колко щи изгори колата до там върши работа http://www.viamichelin.com/Поздрави и приятна почивка будванската ривиера в черна гора е уникална мойта съквартирантка е билаМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Re: Пътуване през Сърбия и Черна Гора
stivan_alone написа:Колега ето ти един саит има много добър он лине навигатор задаваш начална и краина точка а дори може и на самата карта да си правиш сам маршрути изчислява ти всичко време за пристигане информациа за пътищата дори и колко щи изгори колата до там върши работа http://www.viamichelin.com/Поздрави и приятна почивка будванската ривиера в черна гора е уникална мойта съквартирантка е билаFiat Bravo 1,6 16V 103 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар