Е тя самата дума Турция трябва да ви говори какво отношение може да се очаква към българи.Никак не съм изненадан от това.Никога няма да стъпя там.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София - Истанбул
Collapse
X
-
път
ние освен че ни удари един Турчин с властите не сме имали взимане даване по границата минахме както си трябва дори ми трябваше пълномошно за колата че е чужда и мепуснаха без него иначе трябваше да се връщам От Малко търново до Бургас та да си тръгна за София Вярно като си в друга държава особенно Турция и Гърция не е за препоръчване да се нарушават правилата им независимо какви .
Коментар
-
fuoco написа:Е тя самата дума Турция трябва да ви говори какво отношение може да се очаква към българи.Никак не съм изненадан от това.Никога няма да стъпя там.petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
-
Аз съм минавал десетина пъти турско-българската и турско-гръцката граница. Никъде не съм срещнал отрицателно отношение, дори напротив.Единствения път, когато ме върнаха турците беше, когато важеше правилото за невлизане през едно и също КПП на един и същ автомобил в рамките на 7 дена (което аз не знаех). Но и тогава бяха изключително любезни, въпреки че ме върнаха. След 2 часа вече влязох през гръцко-турско КПП, и оня като видя печата CANCEL от предното КПП, само се усмихна.Може пък ти да си изглеждал подозрително ?
Коментар
-
fuoco написа:Е тя самата дума Турция трябва да ви говори какво отношение може да се очаква към българи.Никак не съм изненадан от това.Никога няма да стъпя там.
Коментар
-
и да се погледнем в огледалото...по пътищата на милата ни европейска България все още се отвличат и ограбват до гащи много често гастарбайтери и тираджии...много често от маскирани като ченгета бандити...абе да не говорим за другите неща че ... става банално вече...petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
-
Immortal написа:Може пък ти да си изглеждал подозрително ?Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Преминаването през Босфора се плаща САМО с карти или чипове и се плаща само преминаването в едната посока - от Европа към Азия. Обратното преминаване НЕ СЕ плаща, независимо по кой мост от двата минаваш. От картата ти таксува 3.50 лири, така че не си се набутал много с 5-те лири на тез, дето вардят там да изкарат някоя лира. И аз така минах.
Коментар
-
Относно инглиша имам други наблюдения, но зависи кой къде е попаднал. Един ваксаджия на доста добър английски ми разправя как детето му било в болницата и изкарвал по някой лев, за да се издържа в Истанбул, за да е всеки ден при детето си. При което аз нали съм милостив, реших да му дам 1-2 лири на монети... той обаче категорично отказа да ги приеме с думите "Oh no, sir. Paper money only"... Касиерките по магазините повечето разбират поне малко английски. А с един пич в Одрин, продавач на локуми, баклави и подобни, си говорихме доста на английски, и опитахме от почти всичко в магазина, докато си купим малко локум.В хотела в който преспахме също говориха сносен ингилиз.Никъде не съм имал проблеми с комуникацията там. Но и аз поназнайвам някоя и друга комшийска дума...
Коментар
-
Ichkin написа:Абе аз нямам нищо против ... ама да знам турски да ги знам к’во пише и кво ми говорят ... Там никой не знае к’во е т’ва животно "Инглиш" " :Dpetito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
-
Ех Бахричин,защитаваш си ги своите,ясно е. Така и трябва.Аз имам баджанак в Чаталджа и ходя често.Не мога да си кривя душата-лошо не съм видял от никой.Засега. Само да попитам каква е униформата на турските митничари?Нямааа.Мотаят се разни шушляци,облечени с какво ли не.Как да го разбереш кой какъв е.И е недопустимо да не знаят двадесетина думи на английски.Или немски. При едно от преминаванията ми имах лек проблем.На първата караулка от турска страна,съм минал бързо и не за ми вкарали номера на колата в системата.И на излизане от пункта една кака ми взе талона и ми написа нещо на една хартишка.На турски,нема се излагаме я.Пишело грешен номер,съответно краден автомобил.И никой не ми казва нищо.Вися си като,като,като преоценена луканка(без домуз).След половин час тая същата кифла се смили и ми обясни на полуанглийски за терибъл мистейка.Е,разбрахме се.И хайде с полукраденото Стило в Булгаристан.Octavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
-
ааа сега за *своите* да се разберем ...моите *свои * са и двете страни и двете държави и двата народа...не защитавам а поскоро исках да информирам колегите които имат малко данни и представа за тази дестинация...а и когато някои хора все още *...Е тя самата дума Турция трябва да ви говори какво отношение може да се очаква към българи.Никак не съм изненадан от това.Никога няма да стъпя там. *** мислят по този плосък начин ...нищо друго не остава освен да го информираме...и обратното ...един местен турчин даречем който хаберси няма от България чулнедочул някои работи и почне да плюе родината ни ...разбирасе че ще му кажа истината ако трябва ше защитя...докато разбере ...все пак ние сме живи свидетели поне на последните 30 години...а доколкото за критиките за митничарите може би имате право все пак теса служители и обслужват много различни хора и според мен трябва достатъчно да владеят езици...а м/у другото имам приятел колега митничар който владее перфектно български и балкански езици +инглиш+русиш...petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
-
Immortal написа:Относно инглиша имам други наблюдения, но зависи кой къде е попаднал. Един ваксаджия на доста добър английски ми разправя как детето му било в болницата и изкарвал по някой лев, за да се издържа в Истанбул, за да е всеки ден при детето си. При което аз нали съм милостив, реших да му дам 1-2 лири на монети... той обаче категорично отказа да ги приеме с думите "Oh no, sir. Paper money only"... Касиерките по магазините повечето разбират поне малко английски. А с един пич в Одрин, продавач на локуми, баклави и подобни, си говорихме доста на английски, и опитахме от почти всичко в магазина, докато си купим малко локум.В хотела в който преспахме също говориха сносен ингилиз.Никъде не съм имал проблеми с комуникацията там. Но и аз поназнайвам някоя и друга комшийска дума...Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
:D е трима да не срещнеш е нормално...само в истанбул 11 000 000 живеят а страната е около 70 000 000 ...а България е около 7 000 000 трябва да смяташ пропорционално ...има всякакъв народ грамотни неграмотни...ваксаджии кюфтеджии...то на тях им стига толкоз...проблема е твой ицкин и ти треба да научиш доколкото за себе си...те си изкарват хляба а ти ще си пълниш шкембето и историята със служителите ще е по забавна като ги изненадаш с техния езикpetito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар