Изключително полезни ми бяхте ... наистина благодаря Довечера правя събранието, ще предложа и двата варианта и ... както се навият другите ... но все още остава проблема със пълномощното ... дано пристигне навреме, че да го преведа С удоволствие бърбъна е от мен ... да не се карате
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София - Истанбул
Collapse
X
-
Колега Malone, подкрепям думите на Immortal не защото ми е приятел и съгражданин, а защото това което казва е самата истина. Не зная дали има или няма редовна автобусна линия през Лесово, но първия път когато ходих в Турция /заедно с Immortal/ на влизане в България чакахме половин час да проверяват паспортите на пътниците на един български автобус. Така че може би рядко, но автобуси от там минават.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Турция
На Малко Търново на скоро ми търсиха Пълномошно на кой е колата ама аз нямах и ме пуснаха ама си го трябва Показах му доста други документи от 3 години на зад ама на връщане на Капитан Андреево нищо не са ми търсили , само за детето питаха .Абе да си нямаш работа с тамошните власти . Пътя от Малко Търново до Бургас е малко изоставен , ама то няма от къде да минеш ако не се връщаш през Свиленград
Коментар
-
Не само нашите искат пълномощно. Моята кола е на фирмата ми. Добре, че в талона освен фирмата, пише и моето име. Всеки път се налага да им го соча с пръст, като ми кажат "араба фирма?"А към колегата Ichkin - разгледай тази тема, може да ти е полезна с нещо: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=31562
Коментар
-
Аз през КПП Капитан Андреево не съм минавал.Имаше преди изискване от турска страна, една и съща кола през едно и също КПП да не може да преминава в рамките на 7 дни повече от веднъж.Сега отпадна. Та, ме върнаха от Лесово, чак от последното гише на турското КПП, а другата кола, с която пътувахме ги пуснаха. Та се наложи да минем през Свиленград, но по съвет на висшестоящ граничен полицейски офицер (кръстник на жената), минахме през Гърция по горния маршрут - тогава за сефте. И така никога не съм минавал през К.Андреево.Който е минавал - да каже как е.
Коментар
-
Разрешеното количество е 200 къса на пълнолетен. Един стек.Не влизане в Турция не рискувай с повече от два стека. С митницата и тяхната полиция може и да нямаш проблеми, но ако се заядат жандармерията, неприятностите са сериозни.На влизане в България ще ти дадат девет стека, но позволеното е един стек.По мое мнение, не си разваляй почивката с излишни неприятности.Ако минеш през Лесово, а предполагам, че и на Капъкуле е така, ако нямаш три печата в паспорта, разбирай три влизания в Турция, няма да ти дадат нищо.Няма основателна причина за това, но така са си решили.Поне на Лесово - Хамзабейли е така. На Setur e магазина..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:@ImmortalКолега,като специалист по пътуванията до Турция имам един въпрос.Понеже ми предстои пътуване до Истанбул би ли дал информация как стои въпроса с валутата.Как е по изгодно, да се излезе с Евро и там да се сменът за Лири или тук да се купят с БГ лева.
Коментар
-
Изгоден вариант е от тук евро, там обменяш за турски лири.Където и да се обърнеш ще ти обменят 2 лири за едно евро.Иначе е около 2.24 лири за евро.Спрямо лева си направи сметката сам.Лесния вариант е да си имаш пари по българска карта и да си теглиш там от банкомат.По добре на един път, заради таксата на българската банка разбира се.Аз не съм плащал с карта, но би трябвало в големите магазини и приличните хотели да може да се ползва ПОС терминал..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Изгоден вариант е от тук евро, там обменяш за турски лири.Където и да се обърнеш ще ти обменят 2 лири за едно евро.Иначе е около 2.24 лири за евро.Спрямо лева си направи сметката сам.Лесния вариант е да си имаш пари по българска карта и да си теглиш там от банкомат.По добре на един път, заради таксата на българската банка разбира се.Аз не съм плащал с карта, но би трябвало в големите магазини и приличните хотели да може да се ползва ПОС терминал.
Коментар
-
Има българска банка, ще му отговорят веднага. Всеки може да си сметне и да "измери" дали му е дебело по неговите мерки..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Аз малко извън темата,ама да речем отивам си с колата в Турция по някаква причина с всичките му там документи,които са редовни и на връщане решавам да си взема два стека цигари.Мога или не мога се пита в задачката ? Най-важното,което е че отивам за пръв път.Демек не съм стъпвал преди там.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар