София-Свиленград ,два часа.Неее... Особено преди Харманли,по завоите.Границата-Истанбул за два часа става.230км са. Дори и със спиране за безплатно пикаене на лъскавия паркинг на METRO.Трилентова магистрала,почти празна.След Силиври лентите стават две и почва да гъмжи от всякакви курници по пътя.Ма като погледнеш надясно,към Мраморно море,красота. Последния път,на влизане в България ме вкараха на канала.Митничарите бяха много учудени защо нямам цигари или дрехи.Стилото го провериха основно,както и багажа.Не ги спряха и два чифта мръсни чорапи,оставени грижливо върху багажа.Мръсници. От тогава влизам през Пазаркуле в Гърция.Никакъв контрол и празна граница.И после през Капитан Петко в България.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София - Истанбул
Collapse
X
-
И мен ме усъмниха малко времената, ма кой знае - шофьори всякакви Иначе как стана номера да не плащаш за магистралата? Те не че е много - 6.50 е за цялия път от Одрин до Цариград.Алтернативният, безплатен път е доста по-интересен, но до Чорлу е първокласен път, от там до Цариград пак си е магистрала, само дето е безплатна Ти ако си карал по платената, как стана така, че не плати?Интересно ми е, защото първия път като ходих, на първия пункт, от където трябва да си вземеш талонче, автоматът не ми пусна талонче. Помислих, че не им работи системата и тръгнах. Минах 20 м, спрях в аварийната лента и отидох пеш до друг автомат, който ми пусна талонче. Винаги съм си мислил, какво щеше да стане на изхода, където се плаща, ако нямах никакво талонче, т.е. бях продължил... Затова ми е интересно ти как не си плащал?
Коментар
-
Red Storm написа:Последния път,на влизане в България ме вкараха на канала.Митничарите бяха много учудени защо нямам цигари или дрехи.Стилото го провериха основно,както и багажа.Не ги спряха и два чифта мръсни чорапи,оставени грижливо върху багажа.Мръсници..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Нека не започваме спор около работата на митничарите.Едно е да си вършиш работата,друго е да отчиташ дейност. Ти как би реагирал,ако започнат да ти откопчаеат задните кори и чуваш пукането на закопчалките?А си си купил така мечтаното двуврато Стило преди месец.Или на унизителния въпрос:Ти като не пушиш,за нас не помисли ли?Или да проверяват пакета с превръзки на жена ти.Не си спомням на друга граница подобна проверка.Хората си имат камери и скенери.За обучени кучета,търсещи дрога ,да не говорим. И накрая взеха една от трите кутии захарен памук.Да не са валат.Халал да им е.Другия път ще им взема локум.Octavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
-
Redstorm ... ако си дам зор, мога да го взема и за по-малко време до границата, но все пак не това е целта ... относно завоите ... свикнал съм на петрохан, и това не мога да го нарека завой Иначе ... не знам дали споменах, но съм безбожен карък ... бях взел 6 стека цигари ... пича ги намери ... вика аре не си заслужава толко писане ... бегайте ... и ни пратиха разбира се в гаража ... то не беше чукане по калници ... едва ли не стетоскопи щяха да вземат да чуят ... гледаха отдолу ... отваряха багажа ... абе мани ... Immortal ... те нали имат няколко такива различни гишета ... OGS, KGS и не знам там какво още беше ... и първият път като тръгнах да минавам и не знам кво се прави ... минавам през ... даже не видях през кое минавам :D спрях да се огледам ... а от вътре ми суфлират "Не се плаща беее, как ще се плаща" ... и сцепих щото един тир отзад даваше зор :D .... на излизане минах през OGS и пак само там нек’ви червени хиксчета светеха ... и си минах Само, че в понеделника ходихме до Сабиха и от там минахме с таксито по магистралата, та там видях как става номера :D И между другото от Истанбул до Едирне ми взеха 5.50 ... ама може и да се бъркам ... такива цифри не са ми силата :DFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Едното (OGS май) се минава с чип в колата, KGS е с предплатена карта, а последните 1-2 са за кешово плащане. Това на магистралата.На мостовете през Босфора обаче кеш - нъцки. Само чип или карта. Или 5 лири на някой хитроумен циганин, дето си е купил карта и седи и гледа за коли с чужда регистрация, дето се оглеждат като гърмяни зайци (иначе преминаването е 3.50) Минал си метър.Един приятел така в Италия - от френската до словенската граници карал през автоматичните колонки. С ТИРа. Само дето на последната го завардили и се оказало, че глобата е 17000 евро плюс всички такси, дето пропуснал да ги плати. Накрая се разминал само с 200 евро глоба... Та така. Късмет си изкарал
Коментар
-
Абе не знам за турските полицаи, но никой не знае английски там и ми стана лошо Въобще не ми е било до 5те лева, но чисто и просто не знаех ... и ми викаха само - аре карай бе, карай - виж ги другите, че минават транзит Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 А относно времето ... нищо кой знае какво не съм правил ... на магистралата 150-160 скорост, и после то почти нямаше коли ... пътят хубав ... и си карах бързичко ... само на едно място след разклона за кърджали, имаше няк’ви вдлъбнатини и кат минах със 130 .... охлади ми се малко ентусиазма, че и събудих заспалите Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Immortal - С таксито минахме през Босфора, и той си плати ... на влизане си взе стикерче и накрая си плати като пич ... ник’ви проблеми не сме имали там ... даже ако ми дадат сметката си .. е сега ще им преведа 20 лева дет съм минал първия път ... и ще им се скарам, че никъде не са го обяснили това плащане ... я съм прост човек ... от дека да знам ?Fiat Forum Bulgaria
Коментар
-
Immortal написа:Един приятел така в Италия - от френската до словенската граници карал през автоматичните колонки. С ТИРа. Само дето на последната го завардили и се оказало, че глобата е 17000 евро плюс всички такси, дето пропуснал да ги плати. Накрая се разминал само с 200 евро глоба... Та така. Късмет си изкарал.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Immortal написа:Един приятел така в Италия - от френската до словенската граници карал през автоматичните колонки. С ТИРа. Само дето на последната го завардили и се оказало, че глобата е 17000 евро плюс всички такси, дето пропуснал да ги плати. Накрая се разминал само с 200 евро глоба... Та така. Късмет си изкарал
Коментар
-
Не Immortal, абсолютно невъзможно е това, но както и да е, ти няма как да го знаеш, ако не познаваш системата им, кога и къде се плаща.Да си пътувал там, това имам предвид, не нещо сложно.Ще го приема като легенда от бай Ганьовския шофьорски фолклор..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Не Immortal, абсолютно невъзможно е това, но както и да е, ти няма как да го знаеш, ако не познаваш системата им, кога и къде се плаща.Да си пътувал там, това имам предвид, не нещо сложно.Ще го приема като легенда от бай Ганьовския шофьорски фолклор.
Коментар
-
Ааабе ... малко не бях влизал във форума :D Историята беше, че отидохме, влязохме си ... всичко ток ! Тръгнахме да излизаме ... и се започнаааааа :Отивайте да ви сканират ... к’во да ми сканират бе ... абе карайте по мене ... Аре вадете всичко от колата ... свалих багажа ... абе всичко бе всичко ... та си свалихме ... само крика не свяалихме гледаха там половин час ... докато се събереме ... мина час ... отиваме на следващото гише - бегайте ... и точно на последното - там където е надписа Република България и герба ... някъв започна да вика, да крещи ... излиза ... тряска, вика ... к’во бе пич ... ашаламахалух джундух бибирим цибирим ахберим ... нищо му не разбирам ... бегайте назад вика ... е бегаме ... к’во да прайме ... другите си минават ... взе ми и паспорта с талона на колата ... Отивам - викам му ко стаа е шашляк ... айде пак ... бибирим мюмюн хасан масан разван ... томороу морнинг ... абе викам луд ли си къв ти е проблеама ... томороу морнинг 10 о клок ... абе откачен ли си бе к’во че прайме тука 5 часа бе ... и пак крещи кат откачен ... викам ааайде ... ега си мамата ... И след 1 час мимики жестове ... пречихме му да работи ... вика аре идвайте ... Тъпото е, че там няма на кой да се обадиш, да питаш ... няма кой да ти помогне ... накрая си мислех да мина със се бариерата, да вляза в БГ, поне да знам къв им е проблема ... Е здраве да е ... мисля да изпускам дестинацията Турция занапред ...Fiat Forum Bulgaria
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар