Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пътешествие с кемпер из България, октомври 2008г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво колега, добър маршрут. Аз съм бил на всички места през който си минал, само 1 съм изпуснал. Може ли да дадеш малко повече информация за Соколския манастир? Къде, какво що и .н. :D. Благодаря ти предвартелно?п.с. Може ли малко инфо за Мерчо? Скъпо удоволствие ли е кемпера? (говоря за нещо като твоето)?Аз това лято направих доста прилична обиколка, 4-човека, 7-дни 2400км ааа забравих 1 фиат пунто на което му взехме здравето, рабихме го от каране, а то нас от возене . Тъй като съм от София, наша първа спирка беше Плевен, после Свищов т.н. и т.н. (цяла североизточа България) последната спирка беше Балчик, от там надолу по морето (планиата е красива, но морето си е море) та стигнахме до Варна, малко се върнахме до Девня, после пак Варна и надолу към Созопол, Китен, Царево и така се озовахме в Малко Търново, Тръгнахме си и минахме през Петрова нива (където за наша изненада имаше годишнина от възстанието). Не можахме да останеме за тържествата за жалост защото беше събота, искахме да се наспим в недвля, че следваше дълга работна седмица.
    FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

@Kluchar Аз фитилите в другата тема ги паля . Тука споделям хубаото пътешествие.@venco67 Каква пролет?! Има още поне 4 седмици добро време за пътуване. Пък и сега без тълпа туристи е най-хубаво.@VESKO_SZ Абсолютно съм съгласен. Айде лошия асфалт го преживявам, но надвисналите отгоре и отстрани клони...направо изтръпвам като сурна някой, пък Мерчо висок...Европа си е Европа, един ден и там ще идем, но засега имаме бая места из България за обикаляне.@TAIF Да ти кажа това изобщо не бе оригиналния маршрут. Просто като заспирахме край манастири и толкова ни хареса че купихме една карта на манастирите в България и някакъв пътеводител и общо взето се превърна малко в обикаляне на манастири . Това е хубавото да си без резервации. На няколко пъти за минути решавахме че някъде не ни харесва и се местехме да спим другаде. Например плановете бяха за нощувка в Търново, но се натресохме в циганска махала (пък паркинга - слънце, 500 кемпера да побере) и решихме да скочим към Дряновския манастир. Така в последния момент прескочихме и Тетевен, решихме че не ни се спи във Видин и т.н. Или пък решихме че ни се остава два дни в Дряновския манастир и два дни в Клисурския. Това ако си с резервации - забрави. Няма мъкнене на сакове с багаж, всичко ти е под ръка, реално си пътуваш с бунгалцето . Не бих казал че е скъпо удоволствие кемпера, зависи от гледната точка. Ние миналата година като почнеш от март-април до средата на ноември сме изтървали само един уикенд, и то щото пипнах някакъв грип. Всеки уикенд паля кемпера и изчезваме. Може 20-30 километра да дръпнем ама то стига. На плаж, на планина, пътешествие, клубни кемперски сбирки - все кеф. Това ако трябваше да го правим с резервации, вили за гости и т.н. - е нямаше да е същото. Мен ме учуди реакцията на жена ми. Бе много скептична, обаче в момента в който се качи в Мерчо на огледа и като и светнаха очите...един лев не може да смъкне човек от цената после хехе. В същото време има хора които аз се чудя що са си взели кемпери. Познавам такива които в годината да идат някъде общо два уикенда. В останалото време - ама нямам време. Ми за какво ти е тоз кемпер?! Цени - поспаднаха, особено пък сега есента. Ако пък съвсем е орязан бюджета - има каравани доста по-евтини, но според мен те са подходящи по-скоро да идеш някъде и да останеш десет дена, а не днеска тук - утре там. Соколския манастир се намира до Габрово. Като идеш на Етъра 20-30 метра преди паркинга има отбивка вдясно и 3-4 километра нагоре по нелош път те извежда до манастира. Заслужава си да се посети, много красив манастир, жена ми най-много него хареса.

Коментар

ls1 написа:
        Соколския манастир се намира до Габрово. Като идеш на Етъра 20-30 метра преди паркинга има отбивка вдясно и 3-4 километра нагоре по нелош път те извежда до манастира. Заслужава си да се посети, много красив манастир, жена ми най-много него хареса.
        Много съм тъп, как съм го изпуснал!!!Благодаря за л.с., обявата още ли е актуална? Това ли е окончателната цена?
        FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

На л.с. ще ти пиша за обявата, тази тема искам (пък и трябва) да е ’некомерсиална’.

Коментар

Соколския манастир наистина е чуден, не е комерсиализиран толкова ,колкото Рилския,Бачковския,Троянския!Самото място е красиво, ходил съм там поне 5 пъти до сега, но пак ще отида.

Коментар

Много хубав пътепис, браво за снимките.Само да отбележа, че в Търново си бил паркирал директно на последната спирка на 20-ката

Коментар

Благодаря Всъщност бе почивен ден и паркирах на служебния паркинг на банката, като се консултирах с пазача на паркинга на Царевец (и платих). А рейса спира една идея по-встрани, на съседната лента, обърнах внимание аз .

Коментар

Мда кожодери са леко, няма почивни дни за паркингите там

Коментар

Много увлекателен пътепис-снимки и описания-от очарованието на местата и атмосферата в тях/автентична или не чак до там/ до ежедневните проблеми на пътешественика-храна, спане и паркинги. Много леко и приятно четиво!

Коментар

Working...
                    X