Колеги в една друга тема по друг повод пуснах този пътепис, но мястото му определено е тук. Обещах в един момент да заеме точното си място във форума. Това е пътепис за десетдневното пътешествие, което направихме с жена ми миналата година по това време. Главен герой в него е и кемпера ни Мерчо (кемпер=мотокаравана), който през деня ни вози, а вечерта приютяваше за сън. Ето го и него.
Правя уточнението че оригинално е написан за кемпер форум, така че на едно две места се споменават хора които нямат нищо общо с фиат форума.За тези които са го чели - всичко е просто прекопирано, нищо ново няма.За останалите - благодаря ви за вниманието и приятно четене.П.П. Киро, знам че искаше лично да очистиш и преместиш тук пътеписа, но просто е излишно да те занимавам, копи/пейст и това е. Благодаря ти.----------------------------ДЕН ПЪРВИ - 3 октомври 2008г.На 3-ти сутринта, в петък, тръгнахме. Първата ни цел беше Жеравна.Тръгваме с усмивки
и много внимание по мокрите варненски улици.
Нямаше много трафик
и Мерчо показва мускули. Знам че може повече но ограничението си е ограничение - 90км/ч 
Тепърва ни предстояха проблеми с колегите шофьори. И най-перфектния асфалт да им дадеш - пак са недоволни. На снимката - тир цистерна изпреварва друг тир без абсолютно никаква видимост в завоя. Ей такива после ги четем по новините, а ’шофьора бил в шок от станалото’. През цялото пътуване постоянно се убеждавахме, че българина шофьор е неприятен човек.
Есента вече беше нарисувала някои от дърветата в Котленския проход.
В Жеравна бяхме преди няколко седмици и вече знаехме къде ще ни е най-приятно. Качихме се на чешмата.
А наблизо има една пейка от която се открива панорамна гледка към селото.
Вляво - дувара на родната къща на Йовков. Не преставам да се удивлявам как от подобни селца с калдаръмени улички са тръгнали най-великите българи. По тези камъни някога хлапето Данчо е събирало впечатления за бъдещите си разкази.
Въпросната пейка. Малко почивка след дългия път и катеренето по малките улички на Жеравна.
Няма какво да коментирам - автентичността лъха отвсякъде.
Настанихме се на паркинга под главния площад - достатъчно голям да побере 50 кемпера. Нощта бе спокойна, с изключение на местните хлапета, които се забавляваха да хвърлят бомбички, при това доста силни. Притесних се да не хвърлят под кемпера, та се погрижих да ме забележат като размери. Никой не ни приближи. Някъде далеч имаше гръмотевична буря и небето святкаше без да се чува и звук. Първия ден от пътешествието ни приключи, доволни заспахме на топло в пазвата на Мерчо.КРАЙ ДЕН ПЪРВИ...следва...

Коментар