Колеги, тази година и ние се решихме да почиваме на планина. Стига с това море, още повече като видяхме разликата между нашето и гръцкото крайбрежие. Сега на хладина в планината, а в началото на септември - по хладината - на море в Гърция.Та набелязаният ни маршрут е следния:Ден 1 (13.07): Тръгване от Ямбол Първа спирка - Бачковски манастир. Там сме ходили многократно, но нищо не пречи да повторим, нали. Втора спирка - Чудните мостове. Е там не сме ходили до сега, но пък сме виждали снимките на колегата Авео в ей тази тема. Тя ни и вдъхнови за това пътуване. Крайна спирка - Смолян, кв.Райково (едно любимо мое хотелче, в което отсядам всеки път като ходя там по работа. Е, този път няма да е по работа)Ден 2 (14.07): Безцелно обикаляне из града и търкаляне в хотела. Ден за аклиматизация и наспиване. Вечерта - в Смолян по това време има етно-джаз фест. Не че съм фен на джаза, но пък може да погледаме
Ден 3 (15.07): Астрономически ден - преди обяд - посещение на Националната астрономическа обсерватория на Рожен. (Там съм бил няколко пъти като един виден (!) любител-астроном, но жена ми не е била никога. След обяд - посещение на Планетариума в Смолян. Ден 4 (16.07): Пампорово. Изкачване на вр.Снежанка. Пиене на кафе на сладкарницата в кулата на върха. Дано да работи. След обяд - Чепеларе. Там има едни механички...Ден 5 (17.07): Триград. Триградско ждрело. Пещерите Дяволската дупка и Ягодинска.Ден 6 (18.07): Отпътуване от Смолян в посока Девин, Гоце Делчев, Банско, Разлог, Симитли, Благоевград , х.Яна до Бобошево. Ще се опитаме да спрем във всеки град, щото с изключение на Благоевград, не съм бил в никой от останалите. Вечерта - изкопаване на трап за яре заедно с колегите
и изпробването му.Ден 7 (19.07): х. Яна. ми там ще сме. Може да прескочим до Рилски манастир през деня, в зависимост от това колко финикийски знаци са останали. Иначе там сме ходили и преди. Вечерта - голямото напиване
Ей тоз път съм решил да се понаквася, както се полага.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Ден 8 (20.07): Отпътуване по посока Ихтиман - Пазарджик (малка спирка по работа, и без това ми е на път) - А1 - Ямбол.Разбира се, всяка вечер се предвижда весело мероприятие.Ако има колеги от изброените градове - нека си признаят. Ще ми е приятно да се запознаем.А снимките - като се върнем, живи и здрави!

Коментар