Днес, на връщане от София към Плевен, се отбихме до Гложенския манастир - отбивката за Гложенския манастир е близо да гр. Ябланица; след малко има разклон за с. Малък Извор, след което следват около 5 км. по живописен асфалтиран път с отвесни скали от едната и пропаст от другата страна. Пътя е малко тесен на места - с голям зор се разминахме с един голям джип, но все пак разминаването е възможно (стига някой автобус с туристи да не се е запътил нагоре или надолу). Основна атракция на мастира е отец Нектарий. Има си и гостоприемница, в която се готви вкусно и цените са по джоба на всеки. Има табели, че за снимане се плаща по 5лв, но това е оставено на добрата воля на посетителите и никой не те гони, ако си щракаш с фотоапарата. Пейзажа отгоре е страхотен, а в самия манастир може да се види къде е бил заточен Васил Друмев и скривалището на Васил Левски. Хапнахме рибена чорба от пъстърва и ориз със гъби. Отец Нектарий слезе на паркинга, за да освети един джип и ние се пуснахме подир него, за да погледаме тази безумна атракция Ето тук има малко снимки. Мястото си заслужава да се види!http://www.snimka.bg/album.php?album_id=228308
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гложенски манастир
Collapse
X
-
Явор Митев
-
maiska
-
Re:
karloson написа:Посрещна ни и нас, ама не съм му сложил снимкатаА отеца явно е същия - млад, слаб, дългокос... Не знам дали е п...л, ама миналата година когато полото на приятелката ми отказа да запали, отчето удари едно рамо, та помогнаFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар