...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
...
Collapse
X
-
Супер wwweb.И аз като тебе исках да ги видя тия гърци какво представляват и на 1 януари тази година си викам някъде към един на обяд - нали вече сме европейски съюз трябва да ме пуснат само с лична карта.И така казвам си границата ми е на 20 км (аз съм от Гоце Делчев), за КПП Илинден става въпрос, ако не ме пуснат ще се върна и толкова. Заредих си бензин, като после се оказа, че в Гърция беше с 3 стотинки по-евтин от тук и тръгнах.На българската граница митничаря ми вика "Айде казва няма само гърците да идват да е**т нашите момичета и вие трябва тяхните (не са хич красиви между другото). Тука при нас също е нещо като Сандански пълно е с Гърци дошли на с**с туризъм петък и събота.На гръцкият пункт митничарката ме изгледа едно намръщено, ама аз си викам и да те я яд и да не те е това е положението, приехте ни. И от там през Като Неврокопи и Драма.Първите няколко килиметра не можах да повярвам, че са ме пуснали само с личната карта.Сега през лятото съм решил да ходя по-често - Бяло море ми е на 90 км, намират се бунгала покрай Кавала за по 6-7 евро нощувка, а Черно море си гола вода за мен.Иначе си слагайте задължително коланите, че наскоро едно приятелче го глобиха там 80 евро, защото човека на другата седалка нямал колан. Това не е България. Някой ден искам да ида и до Румъния да видя и те как са ни изпреварили от всякъде. Колегите от Русе да кажат, чух че като при нас ходят да работят там, както ние в Гърция.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
-
На мен това ми беше трето излизане до Гърция, но за първи път организрано от мен с кола. Това, което ми направи огромно впечатление е, че гърците са доста топли и прителски настроени. Предишните пъти не ми направи впечатление, защото не ми се налагаше да имам чак толкова пряк контакт с тях, както вчера, тъй като се губих в Серес и Драма и трябваше да ме опътва някой Та мисълта ми е, че точно в такива моменти човек има възможността да го осъзнае. А и на кея в Кавала се запознах с 3 стари дами от Солун , с който се попикахме от смях, докато седяхме на столчетата и масичките разположени точно до брега ...Относно границата ... нито от българска, нито от гръцка страна имах проблеми. Особено гъркът беше голям пич, като се има предвид, че минах около 6 пъти през границата. Първо на влизане, след това на прибиране и на прибиране се върнах още веднъж, тъй като изпуснах да посетя Free Shop-а на границата, който е от сорта на тукашните Метро и Техномаркет ... просто беше задължително да си купя ГОЛЕМИ гръцки шоколади и разни други глезотии Цялото пътуване ми излезе не повече от 150 лв., като 67 лв. отидоха за бензин, защото напълних резервоара до горе, а колата изхарчи половината от него за около 400-500 км. Даде ми разход около 5-6 л./100 км. Останалите пари набутах за джунджурии и други глупости Едно такова пътуване е много по на файда, отколкото да се дадат по близо 200 лв./човек на някоя фирма за 3-4 дена на Тасос, от които 2 дена ти е само пътя отиване и връщане. Аз и така съм го намислил за август месец ... взимам си една палатка, дори вече я харесах, и отивам за колкото ми е кеф дни на острова. Кавала и Тасос са места, които са на светлинни години пред тукашното Черно море и едва ли някога бих избрал нашето пред тяхното ... както иска да звучи, такова са ми предложили тук, такова ще ми е мнението ...Ако някой се колебае дали да отскочи до там, да не се колебае, а да зарежда колата с бензин и да отлита
Коментар
-
пътуване до Гърция
ей много вървят тези ФИАТИ :D и аз ходих минах 800 км общо на газ и малко на бензин нали там няма много газ обиколихме Солун мосле по край магистралата та до Астравала /нещо като нашия Несебар / Кавала и Серестук минахме през Мелник и Сандански и Благоевград по малко за 90 евро за 3 дни за 2 ма в хотел като за 4 звезди тукашни не сме харчили за ядене и за гориво там а е мит че там горивото е по евтино същото е като тук има една нафта но тя е за селското стопанство полиция имаше на мититг на партияйта ПАСОК и на връщане на кръстовищата да оправят движението имаше километрични опашки да пътуват към морето а българите се правят че нете разбират ! като говориш македонски си намираш и квартири има и по евтини но за 10 дни и до 20 Евро
Коментар
-
Еййй гледам, че и Вие сте минали през Free Shop-а По пътя до Кавала колко българи видях не е истина! А в Кавала повече се говореше на български, отколкото на гръцки. А бензина на места в Гърция беше по евтин от тук. Първо заредих от Лукойл в Благоевград на 2,02 лв./литър A-95, а на Кулата пак от Лукойл за 1,87 лв./литър ... какви бяха тия разлики не ми стана ясно, но както и да е, мисълта ми беше за бензина в Гърция - и там си имат 1-2 големи вериги бензиностанции, в който цените бяха от 0,90 EUR/литър до към 1,10 EUR/литър за A-95 ... само дето колонките им ми приличаха на тези, като наште от тошково време! С гордост мога да кажа, че ако не друго, то поне бензиностанциите ни са по-хубави от техните Виждам, че си написал, че пътя от границата до Серес се ремонтира, но не е точно така ... ремонтирания път е не повече от 5-8 км, а от границата до Серес са близо 30-40 км , които си се минават по бая по-добър Е-79 от нашия
Коментар
-
гърция
там има и много частни под самата къща има колонки и си продават може да срещнеш и в центъра на всяко населено място пътя у хубав но на много места се прави особенно Този Границата- Серес и Солун- Кавала е много добър с много тунели и мостове и на всякаде осветено макар че имаше репортаж че го правят Турци и не добре завити болтове на мантинелите
Коментар
-
Immortal написа:Я кажете нещо повече за Тасос, че и аз съм намислил тази година да почивам там. Дали че се намери нещо като квартирка или бунгала на сносна цена без предварителна резервация???Ако не е Тасос - някой къмпинг около Александруполи или Кавала...?????
Коментар
-
Вместо ферибота Кавала-Тасос вземайте Керамоти - Тасос - по евтин е - кола и 3 пътници е 16 евро, а иначе он кавала идва 25Е.на Тасос навсякъде можеш да си наемеш студиа - в сезона (юни-септември) са по 30-40 евра.Аз ходя преди сезона на Filio studio - на 9 км. от гр. Лименас - посока - Рачони. До неговите има още поне 30-40 студия - винаги можеш да си намериш едно свободно. на острова не се краде, така че паркинг не ти трябва. На Тасос задължително отидете до манастира "св. Архангел Михаил". Обиколката на острова е 100 километра и напълно си заслужава. Трябва да ресайзвам около 200 снимки за да ви покажа забележителностите, но май ще дойде доста. Струва си да се посети. И мисълта за нашето черноморие вече отива в небитието...Там е пълно спокойствие - почивен рай на 370 км. от София.А не знам защо сте минавали през Драма, като има по-пряк маршрут?
Коментар
-
Благодаря много за отговорите. Навихте ме окончателно.Само този вариант с палатката ми се струва малко... незаконен. Дали няма да те изненада някой гръцки униформен сутринта и да каже - опънал си палатка на плажа - айде сега плащай! ?!? Поне в БГ щеше да е така...Аз все пак ще пробвам да си направя някаква резервация от тук, преди да тръгна. Лошото е, че никой не знае кога ще мога да изляза в отпуска...Дали юли или август, или пък септември?!?Но за всеки случай си мисля да отскоча една събота и неделя пилотно, а за отпуската ще е утъпкан пътя...
Коментар
-
Няма такава опасност ... виждал съм и други туристи с палатки там. А и полицията не е чак толкова засилена като тук. За сведение само - бях се притеснил по пътя да не ме спират полицай, а в крайна сметка за 400-500 км. видях само една полицейска кола и то не от тия дебнещите зад храстите, а спряла поради някакъв случай в магазин в Драма. Иначе като си влязох в България, българските бяха през 5 км ... Ние в някаква джунгла живеем, да знаете ... от това безпаричие ...
Коментар
-
geo_g написа:А най-фрапиращото по пътищата в съседните ни държави е, че само ние българите бързаме много и изпреварваме като луди и на най-невъзможните места, абе с две думи сме "най-отворените пичове".
Коментар
-
Имат си повечко камери и няма такива засади, дето беше писал някой - да изкарали някой лев полицайте, че много бедни, едни ниски заплати получават, една тежка работа по кафетата и сянките вършат, пък и на всичкото отгоре им внасяме и 100 процента от осигуровките за сметка на народа (купешки казано "за сметка на бюджета"). Сега скоро ги задължиха поне здравна да внасят сами. Пък това да работиш един ден и нищо да не свършиш, само си пускаш вечер телевизора и разбираш колко много са работили, има няма някакви си 5-6 катастрофи с 10 човека загинали, нищо работа - вярно, че дежурството се води 24 часа, ама после 3 дена почивка.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар