В продължение на темата от стария вид на форума: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=119332
Тръгнахме, отидохме, върнахме се.
Беше много хубаво, много забавно.
ФИАТът не ни създаде абсолютно никакви проблеми.
Изминахме 7500 км, на практика за 2 седмици (щото 5 дни седяхме в Лондон и не сме ползвали колата) - иначе почти 3 седмици ни нямаше.
На много места за нощувки ползвахме домакини от системата CouchSurfing (www.couchsurfing.com), където имам добър рейтинг, благодарение на пътешествениците, които редовно приемам за нощувка у нас.
В Словакия и Англия гостувахме на приятели.
Ползвахме и хотели, с резервации в последния момент (на практика - от следобяд за вечерта) за половината от нощувките.
При възможност избягвахме магистралите, защото предпочитахме да разгледаме страните, през които минаваме. Спирахме в села, градчета, виждахме природа.
Отделно от това - на практика навсякъде, освен в България и Румъния, винетките или тол-таксите са само за магистралите. Така спестихме доста пари от пътни такси.
Като цяло всичко ни излезе около 3700 лв - за двама човека (по 1850 лв на човек), за почти три седмици, без да се лишаваме много. (Казвам предварително, щото знам, че ще питате).
Почвам малко по малко, защото не ми е останало време да седна да опиша всичко.
Ще описвам доста подробно, доколкото се сещам (имам нахвърляни някои бележки).
Ако някой нещо има да пита - да пита по всяко време.
Снимки ще сложа по-късно, като свърша с описанието.
Ето приблизителният маршрут на отиване към Лондон:
Ето и на връщане:
Тръгнахме, отидохме, върнахме се.
Беше много хубаво, много забавно.
ФИАТът не ни създаде абсолютно никакви проблеми.
Изминахме 7500 км, на практика за 2 седмици (щото 5 дни седяхме в Лондон и не сме ползвали колата) - иначе почти 3 седмици ни нямаше.
На много места за нощувки ползвахме домакини от системата CouchSurfing (www.couchsurfing.com), където имам добър рейтинг, благодарение на пътешествениците, които редовно приемам за нощувка у нас.
В Словакия и Англия гостувахме на приятели.
Ползвахме и хотели, с резервации в последния момент (на практика - от следобяд за вечерта) за половината от нощувките.
При възможност избягвахме магистралите, защото предпочитахме да разгледаме страните, през които минаваме. Спирахме в села, градчета, виждахме природа.
Отделно от това - на практика навсякъде, освен в България и Румъния, винетките или тол-таксите са само за магистралите. Така спестихме доста пари от пътни такси.
Като цяло всичко ни излезе около 3700 лв - за двама човека (по 1850 лв на човек), за почти три седмици, без да се лишаваме много. (Казвам предварително, щото знам, че ще питате).
Почвам малко по малко, защото не ми е останало време да седна да опиша всичко.
Ще описвам доста подробно, доколкото се сещам (имам нахвърляни някои бележки).
Ако някой нещо има да пита - да пита по всяко време.
Снимки ще сложа по-късно, като свърша с описанието.
Ето приблизителният маршрут на отиване към Лондон:
Ето и на връщане:
Коментар