И така... Запланували сме едно следновогодишно пътуване до Флоренция със жената. Заминаваме на 2-ри, плануваме да пътуваме обратно на 7-ми или 8-ми. Заплюхме си един хотел в booking: http://www.booking.com/hotel/it/alba...=0;type=total& , който изглежда добре, на поносима цена и близо до всичките забележителности.Пътят до Любляна вече ми е ясен след разходката до Париж през май. За пътя от Любляна до Флоренция приемам с охота всякакви съвети. Засега един въпрос е на дневен ред - може ли да се мине пътят (около 1400км) на един дъх без междинно преспиване, или да не се мъчим и да направим една нощувка в Любляна?При пътуването до Франция тръгнахме в 4.30 сутринта и към 20.00 вечерта бяхме в едно градче на 30км от Залцбург, където преспахме. Сега гледах по картата, че сме минали около 1150км, като междувременно спирахме в Любляна за около час и половина. Така че без почивка май няма да мине, още повече, че ще карам само аз. За хотела пише, че предлага паркинг срещу допълнително заплащане, ама тая работа ще я уточним като правим резервацията. Попроучих малко от разни сайтове за ZTL (зоната с ограничен трафик) и паркирането - има разни платени паркинги и гаражи между 20 и 33 евро на ден, но се надявам да не ми се налага да търся. Но все пак - и в тая връзка приемам конкретни съвети и препоръки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Следновогодишно пътуване до Флоренция
Collapse
X
-
Колега, гледам че пътуваш директно за Флоренция без отбивки. Защо не помислиш за вариант с Wizz Air, през Болоня. Ако издебнеш и дати, пътя ти е на същата или по-ниска цена. Като цени за път, в момента погледнах, примерно за 14-ти януари натам и 18-ти обратно, двупосочен билет за двама 200лв ( само с две раници), допълнително имаш билети шатъл 4 х 5^, до гарата в Болоня и 4 билета за влак до Флоренция, в най-лошия случай 4х13^, (ако не хванеш регионални влакове, мисля че излизаха по 7-8 ^ на калпак,)С две думи, по груби сметки само за път, отиване и връщане по горната схема ти е 340лв максимум.Успех!Lupo - The Monster
Е83 3D
-
geo_g написа:Колега, гледам че пътуваш директно за Флоренция без отбивки. Защо не помислиш за вариант с Wizz Air, през Болоня. Ако издебнеш и дати, пътя ти е на същата или по-ниска цена. Като цени за път, в момента погледнах, примерно за 14-ти януари натам и 18-ти обратно, двупосочен билет за двама 200лв ( само с две раници), допълнително имаш билети шатъл 4 х 5^, до гарата в Болоня и 4 билета за влак до Флоренция, в най-лошия случай 4х13^, (ако не хванеш регионални влакове, мисля че излизаха по 7-8 ^ на калпак,)С две думи, по груби сметки само за път, отиване и връщане по горната схема ти е 340лв максимум.Успех!Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
С кола си е тръпка и е голямо приключение. Аз също не бих заменил пътя със самолет. Искам си колата Препоръчвам да преспиш. Правил съм ги 1200 км на един дъх, но не си е работа...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Към колегите, които са пътували из Италия - интересува ме магистралите кеш ли се плащат, има ли възможност да се избегнат по дадения маршрут (Триест - Флоренция) и ако да - струва ли си? Така и не успях да намеря актуална информация за цените на участъците.Решихме да направим почивка в Любляна, в този хотел: http://www.booking.com/hotel/si/emon..._room=28949505На връщане смятаме да спрем в Загреб.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Коментар
-
В Италия рядко съм ползвал път различен от магистрала, защото имам сериозното притеснение, че ако кривна за по продължително по първокласните и второкласни пътища, няма да ми стигне и година за да наснимам всичко което ще видя.....Красотата на Италия за мен може да се сравни само с провинциална Франция.Забравих да напиша, че винаги съм плащал кеш по магистралите.
Коментар
-
Кеш се плаща в Италия .Пъхаш банкноти в отвора и готово .Внимавай само да не се натресеш на лента на т.н. PEDAGGIO с надпис TELEPASS .Бъди готов да плащаш по 10 евро на 100 км. Цена на дизел - около 1,70 евро за литър.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
karloson написа:Към колегите, които са пътували из Италия - интересува ме магистралите кеш ли се плащат, има ли възможност да се избегнат по дадения маршрут (Триест - Флоренция) и ако да - струва ли си? Така и не успях да намеря актуална информация за цените на участъците.Решихме да направим почивка в Любляна, в този хотел: http://www.booking.com/hotel/si/emon..._room=28949505На връщане смятаме да спрем в Загреб.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
С един резервоар (60л) минавам между 1200 и 1300км. До Любляна са около 900км. Като заредя там около 40л, ще имам гориво до Флоренция и обратно отново до Любляна, където отново ще заредя около 50л. За 90л х 30 цента спестени са около 27 евро спестени. 27 евро са си 27 евро - кой ми ги дава...Ако не заредя в Любляна, ще трябва да заредя 60л на около 200км от Флоренция, а после така или иначе ще трябва да заредя в Словения или в Хърватска. И пак - 60л х 30 цента са 18 евро. Не че издребнявам, ама ако мога да ги спестя, що да не ги спестя - ще вляза в два музея с тях Винаги ще има оставен резерв за всеки случай, но предпочитам да си направя някаква приблизителна сметка и да имам представа какви ще са предвидимите ми разходи. И ако мога да спестя 20-30 евро без някакви особени усилия, защо да не ги спестя!?Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар