В разгара на летния сезон, нека да обсъдим какви са правилата за движение на МПС в Гърция. Минал съм няколко десетки хиляди км в южната ни съседка и ако се спазват ограниченията, никои не те спира. Това със старичката Делтичка, никога не съм имал проблеми. Сега обаче се интересувам от правилата за затъмняване на стъклата - на вагонетката задните стъкла ( на вратите и на багажника) са затъмнени на около 80 % - каква е вероятността да ми направят проблем, ако си карам нормално и спокойно? Миналият месец минах над 2 500 км в Хърватска, Сърбия, Черна гора, Босна и никакъв проблем. Също знам, че е забранено да се кара с теглич, освен ако не е фабричен, забранено е да имаш хладно оръжие ( дори ножче) в купето на автомобила.На фарове също не се кара ( не, че е забранено, но не е задължително).Та споделяйде опит и мнение по тези въпроси, като лично мен най-вече ме интересува въпроса със затъмнените стъкла....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Правила за движение в Гърция - светлини, затъмнени стъкла...
Collapse
X
-
Re: Правила за движение в Гърция - светлини, затъмнени стъкл
sasho_n2 написа:Също знам, че е забранено да се кара с теглич, освен ако не е фабричен
-
Влизал съм 2 пъти в Гърция със затъмнени всички стъкла без челното на 100%. По границите нищо не са ми казали. След границите на няколко километра също са ме спирали за проверка (както и всички коли с БГ регистрация). Не знам дали са били гранични или обикновени полицаи. И един път в Солун до мен спря патрулка да ме помоли да изгася фаровете защото колата стояла на едно място известно време !??! Или съм имал късмет или не им се е занимавало или нещо друго е било това е моя опит
Коментар
-
Гърция
Тук има изисквания за Гърцияhttp://www.mfa.bg/120/findanembassy/...index.htmlНо мисля че е до късмет едни спират други не колата ми е пълна с каквили не неща от работата не ги вадя както пътувам за отваряне ,рязане ,телчета и други подобни но до сега като съм ги показвал на полицай и им обясня за какво ми са не ме закачат но почти винаги съм семеино с багажи уж спазвам павилата по улицитеДа не ни се случва да ни спират.Аз сега тръгвам да видим .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар