говоря за темпра, не знам за другите модели дали е така. тъй като не ми работеше показанието на борд компа кога свършва течността, след като проверих къде е проблема се оказа въпросния датчик. разбира се той е едно глупаво полавъче и не мога да разбера какво му е станало, тъй като италиано са го капсуловали с някаква смола ли е лепило ли е и не може да се види къде се губи контакта. Купих си същия нивомер за спирачната течност от лада-7 лв струва, понеже не можах да намеря за темпра, а и предполагам ще ми искат поне 30 кинта. та съшия този датчик от лада се модифицира за 2 мин- маха се поплавъка му, защото е голям и не влиза в дупката на казанчето/на 2 зегерки е/, маха се поплавъка от оригиналния датчик/на щипка/ и посредством топъл силикон се захваща за оста на ладовия датчик. само трябва да се види как да се настрой като дължина, просто се сравняват 2-та датчика преди разглобяването. след това си се монтира на казанчето, но нали не е правено за тази дупка и датчика е с малко по-голям диаметър. съответно отново силиконче/самия датчик ляга плътно на казанчето, въпроса е да се задържи по някакъв начин, може и с лепило дори/ и сега си имам работещ датчик. Успех
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчика за нивото на течността за чистачки при темпра/типо
Collapse
X
-
новия датчик за темпра не струва 30лв ами около 100лв не помня точно а иначе УРАААААААААААААААААААА още довечера отивам в магазина за лада и аз да си го модифицирам моя ПС а има ли значение от каква лада ще е поплавъка или те са еднаквиTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
stef написа:новия датчик за темпра не струва 30лв ами около 100лв не помня точно а иначе УРАААААААААААААААААААА още довечера отивам в магазина за лада и аз да си го модифицирам моя ПС а има ли значение от каква лада ще е поплавъка или те са еднаквиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
geshabeli написа:pakumba пред очите ми твоята кола се превръща в ладаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:stef написа:новия датчик за темпра не струва 30лв ами около 100лв не помня точно а иначе УРАААААААААААААААААААА още довечера отивам в магазина за лада и аз да си го модифицирам моя ПС а има ли значение от каква лада ще е поплавъка или те са еднаквиTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
ами предполагам са ни еднакви казанчетата- форма на ботуш, датчика се пада под казанчето за антифриза. аз моето първоначално го залепих с червен силикон че такъв имах, обаче днес го отварях за реглаж че много рано се обаждаше. със силикона не беше протекло, пък и да е то доста трудно се забелява там и не съм разбрал. в крайна сметка можеш да го залепиш с много неща- епоксидна смола, топъл силикон/голяма маниика/, универсален силикон, аз днес с обущарско лепило го залепих. там единсвеното налягане е от малко по-високия воден стълб, но те хората са го направили и дефакто се пада по-малко от 400 грама вода над този датчик, едва ли е толкова голямо наляганетоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:ами предполагам са ни еднакви казанчетата- форма на ботуш, датчика се пада под казанчето за антифриза. аз моето първоначално го залепих с червен силикон че такъв имах, обаче днес го отварях за реглаж че много рано се обаждаше. със силикона не беше протекло, пък и да е то доста трудно се забелява там и не съм разбрал. в крайна сметка можеш да го залепиш с много неща- епоксидна смола, топъл силикон/голяма маниика/, универсален силикон, аз днес с обущарско лепило го залепих. там единсвеното налягане е от малко по-високия воден стълб, но те хората са го направили и дефакто се пада по-малко от 400 грама вода над този датчик, едва ли е толкова голямо наляганетоTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар