Преди време обещах ревю на 3D Fiat Stilo 1.9 MultiJet, придружено със снимки.Ето го Външен вид.На външен вид Стилото, лично на мен, ми прилича на едно добро и яко бойно торпедо, готово да излети във всеки един момент с подходящата скорост. С характерните си ’хълбоци’ и леко хлътналия преден капак, спортния му вид е разкошен. Като добавим и типичното за италианската дизайнерска школа излъчване, колата е просто разкошна на вид.Интериор.За удобството на италианските коли няма да говоря въобще. В 3D Fiat Stlio 1.9 MultiJet обаче място има само за шофьора и пътника. Ако искате да поберете приятели, познати или каквото там обикновено искате да поберете в нормална кола, ще Ви се наложи малко да се постесните. Това е така, защото в този италиански звяр, основно е мислено за 2-ма човека (шофьора и пътника до него). За тях е кажи речи цялото място. Не че няма място и отзад, но не е достатъчно. Седалките са супер удобни, има достатъчно място за краката, а централния подлакътник е ужасно удобен. Седалката на водача може да се мърда в 2 дименсии (напред-назад, нагоре-надолу). Има си и стандартна врътка за положението на облегалката.Бордно табло.В типичен италиански дизайн таблото е едно добро продължение на външния вид. И ако външния вид на колата е подчертано спортен и адреналино-повдигащ, то поне на мен таблото ми действа успокояващо с червения си нюанс. Тъй като професията ми е свързана с компютрите, то информацията подавана на таблото за мен е даже недостатъчна. Има си лампичка за всичко . Борд компютъра се прави на умен, и поне тези дни ми казва, че има сняг . Преди запалване на колата се прави рутинен чек на абсолютно всичко. Ако компютъра намери нещо, то изплюва текстово съобщение, придружено с кратък звуков сигнал. Фабричната аудио система е много яка. CD и радио. Фабричните 6 колони осигуряват достатъчно качествен звук. Аудио системата е закачена по някакъв начин за компютъра на колата. По време на шофиране, на трип компютъра имате информация за това какво слушате.Колата е снабдена с климатик за студено, който по разбираеми причини не съм тествал през зимата Парното духа доста добре (в сравнение с Типо-то например). На 15-та минута средно, колата е загряла доста добре (около 70 градуса).Поведение в града.3D Fiat Stlio 1.9 MultiJet е фабрично снабден с DUALDRIVE усилвател за волана, който специално за градски условия е още по-усилен . Втория усилвател се нарича CITY, а бутона му за включване се намира до скоростния лост. Удобството е огромно, особенно при паркиране. Колата е достатъчно умна, изклювайки CITY режима при достигане на 40 км/ч. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-твърд става волана. Колата набира скорост много бързо, и определено излизайки на Цариградско шосе можете спокойно да се включите в най-лявата лента много бързо, изпреварвайки всякакви Голфо-ве, Пежа и други такива . На база изминатото разстояние до момента (450 км) колата ми дава 6,7 л/100 км.Поведение извън града.До този момент имам впечатления единствено от едно пътуване (234 км). Колата е изключително стабилна на пътя. Скороста не се усеща. Без абсолютно никакъв проблем поддържа 120 км/ч. С тази скорост ми даде разход 5.2 л/100 км. На няколко пъти ми се наложи да вдигам по-висока скорост (изпреварвания основно, и единия път да натрия носа на някакъв нещастник с голф, който ме изпревари отдясно). Колата набира изкючително бързо и стабилно, оставяйки впечатление за ускорение на МиГ 29. Смелостта ми стигна до 160 км/ч. Все пак е чисто нова и не исках да я зоря Чистачките мият изключително добре. Вероятно заради новите стъкла Двигателя не се чува в купето. Няма тракания, скърцания и всякакви други глупости, така характерни за Тъпо-то . Когато преминава през неравности не друса Забележки.За тази цена можеха да сложат серийно климатроник.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
3D Fiat Stilo 1.9 MultiJet Ревю
Collapse
X
-
Искам и аз такъв дизел!Само за сведение Мерцедес С200 ЦДИ 116кс. при 120 средна скорост дава 4.8 а при 190 дава 6.8Малко по-малък е разхода ама за сметка на парите които даваш от начало!Е ама не е италианска красавица!ИСКАМ ТАЗИ КОЛА МОЖЕ ЛИ?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Колега, ти току-що предопредели покупката ми на кола.Само че аз ще си търся по-дългата база - с 5 врата а може даже и комби - като семеен човек.Само дето ще почакам 5-6 годиниAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Колега, ти току-що предопредели покупката ми на кола.Само че аз ще си търся по-дългата база - с 5 врата а може даже и комби - като семеен човек.Само дето ще почакам 5-6 годиниAnalog Man...
Коментар
-
страхотно...много добра статийка...за сега само добри отзиви от Стило :P Има още една темичка ако искаш пиши и там...Аз бих искал да те попитам..колко кончета е двигателя, също така допълнителните екстри към базовия вариант само ЦДто и климатика ли е в смисъл ти само тях ли си избрал или има и още неща :P ако има ще те помоля да ги споделиш, а и ако може цената и ако е на изплащане до колко очакваш да ти излезе :P :P миси предварително :D
Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
Добло 02' 1.9 D- ех
Добло 06' 1.3 Mjet -ех
Коментар
-
VFTI написа:страхотно...много добра статийка...за сега само добри отзиви от Стило :P Има още една темичка ако искаш пиши и там...Аз бих искал да те попитам..колко кончета е двигателя, също така допълнителните екстри към базовия вариант само ЦДто и климатика ли е в смисъл ти само тях ли си избрал или има и още неща :P ако има ще те помоля да ги споделиш, а и ако може цената и ако е на изплащане до колко очакваш да ти излезе :P :P миси предварително :DAnalog Man...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар