stef написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на поленовия филтър - за въздуха в купето
Collapse
X
-
Lancia Dedra '96 / 1.8 LS (16V 113 hp 182А2000)
-
Явно си е модификация на филтъра. При мен и на двете коли беше от някаква гофрирана хартия, а на едната си беше оригиналния - 03/98 пишеше на него. Взех ги от Стамболийски - по 10 (или 12) лв/парчето.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
The_Wicker_Man написа:И все пак- САМО КОЛИТЕ С КЛИМАТИК ЛИ ИМАТ ТАКЪВ ФИЛТЪР ?Мерцедес-SPRINTER 312 - 2,9TDI 122кс...МОЩНИЯ КАТЪР
ФОРД И ЦИГАНИН ЗИМАТА НЕ РАБОТЯТ - Лично наблюдение...Някой да ме обори??????Мицубиши Каризма , бензин , автоматик, климатроник
Коментар
-
ToHu написа:И аз не разбрах - кола без климатик, като моето Браво има ли такъв филтър? Защото прозорците ми се потят, особено страничните и задните, а парното ми е силно и въздуха е много горещ.Моля ви помогнете!
Коментар
-
Има и една друга причина - поне при мен беше така. Когато купих колата Bravo 1.4 Мястото на филтъра беше празно. При започване на студовете предното и страничните стукла се потяха и се образуваха от доста дебела кора лед онези ледени картинки, които така много обичахме като деца по прозорците в къщи. Отидох на майстор да подмени задължителните части след покупка на кола втора ръка и когато той отворикапака ми направи впечатление, че съвсем бавно капка по капка се стича вода от неизвестно за мен място в ляво от сервото на спирачките. Попитах от къде е водата и майстора заби пръст в една плоска черна тръба на същото това място. Изтече около половин литър дори и повече. Каза че това е улей, който се пълни с боклуци (листя, прах и др.) и служи за отводняване при дъжд... Та от тогава все още не съм сложил въпросният филтър, просто защото нямам пластмасовата рамка която го държи но и стъклата спряха да се изпотяват. Предполагам, че водата изпарявайки се е влизала директно в купето чрез вентилатора и е овлажнявала въздуха. Да не забравя: Клапата за външен и вътрешен въздух и при мен се вее и е непрекъснато отворена.Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996
Коментар
-
за филтъра
Колеги кажете сега пунто с модел 75 без клима има ли такъв филтър ако има къде е защото махах чистачки и пластмасата под нея но не видях нищо друго освен ламарини никъде не виждам дупка за такъв филтър .Възможно ли е на пунтото да е вътре зад жабката (зад бушоните)има нещо подобно при мен което обаче ми изглежда доста изстрадало при мен и при двете положения на клапата(отвън или отвътре да взима въздух)ако пръсна със чистачките директно от парното ми замирисва на течност за чистачки а да не говорим колко листа има по въздухопроводитеPunto S 1,2MPI
Коментар
-
sev написа:ToHu написа:И аз не разбрах - кола без климатик, като моето Браво има ли такъв филтър? Защото прозорците ми се потят, особено страничните и задните, а парното ми е силно и въздуха е много горещ.Моля ви помогнете!Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
geshabeli написа:sev написа:ToHu написа:И аз не разбрах - кола без климатик, като моето Браво има ли такъв филтър? Защото прозорците ми се потят, особено страничните и задните, а парното ми е силно и въздуха е много горещ.Моля ви помогнете!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Ако филтъра с два цвята , то това е Бош с активен въглен против миризми. Ако е бял гофриран - така изглежда оригиналния от FIIAM и е без активен въглен (освен това е по скъп с няколко лева). Ако намерите Бош вземайте с въглен (така като седиш на кръстовище след някой няма да се налага да спираш вентилатора или климатика). Този филтър се сменя когато вземе да се усеща мириса на въздуха извън купето.Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
mme написа:...съвсем бавно капка по капка се стича вода от неизвестно за мен място в ляво от сервото на спирачките. Попитах от къде е водата и майстора заби пръст в една плоска черна тръба на същото това място. Изтече около половин литър дори и повече. Каза че това е улей, който се пълни с боклуци (листя, прах и др.) и служи за отводняване при дъжд... Предполагам, че водата изпарявайки се е влизала директно в купето чрез вентилатора и е овлажнявала въздуха. Да не забравя: Клапата за външен и вътрешен въздух и при мен се вее и е непрекъснато отворена.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар