Колеги,преди време ми попаднаха 4 доста хубави 15-ки от Ланча, без удари или ръбове, ма със доста олющен лакЕстествено че и да ги продавам и да си го оставям за мен, видът и е все дразнещ, та попрочетох малко тук там по автофорумите и се хаванах за работа. Взех препарат за сваляне на боя Removal на Оргахим и го нанесох на доаста дебел пласт върху джантата /само лицевата страна/След 10 мин. резултата беше тозиНаложи се еда повтарям упражнението 3 пъти, като след всяко нанасяне и изчакване 15-20 мин остъргвах надигнатия лак със шпакла. Накрая след като махнете целия лак /боя/ измийте добре джантите с течаща вода и миещ препарат и НЕ ПИПАЙТЕ С ГОЛА РЪКА, работете с ръкавици препарата е силно корозивен!Резултата виждате на следващата снимка, както и спреят който ползвах за боядисване. Спрей за джанти на Cosmos.Следва търкане е водна шкурка първо 800 а после и 1000, а може и с по фина ако иската по гладка повърхност.Накрая оставяте да изсъхне и облепвате гумите /ако не сте ги сваляли, препоръчително е гумите да са свалени/ и пръскате със спреят 3 ръце, като след всяко пръскане оставяте добре да изсъхне пласта.Резултата...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Боядисване на джанти в домашни условия
Collapse
X
-
fiat brava написа:Всичко е много хубаво... Но трябва да завърши с полагане на безцветен лак за джанти, за да е лъскаво и здраво..най-вече.Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
Humppa
Препарата за сваляне на боя не е скъп. Ползвал съм такъв подобен, пак на някоя от русенските фирми преди 2 години. Със сигурност беше под 10 лева, но точна цена не мога да цитирам.!!!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОЛЗВАЙТЕ РЪКАВИЦИ.Аз тогава уж така внимателно с голи ръце и..... Абе много пари и щипе и се заервчва кожата, въпреки се че си киснах ръката половин час на чешмата...
Коментар
-
Препарата за премахване на боя е 2.90Шкурки за около 3-4 лв.Метална четка /много фина/ за дрелката 2 лв.Спрей за джанти - 6 лв.Един тиквеник да търка - без пари Спрей лак - не съм го купил още, днес ще видя BTW Част от идеите дойдоха от VW форума, за което съм благодарен на колегитеLancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар