Тук ще опиша процедурата за смяна на предни накладки на Фиат темпра/типо (мисля че са идентични)1.Ето и комплект накладки , водачи за апаратите и маншони за водачите
2.Сваляме гумата, отвиваме болтовете на водачите и вече апарата е свален(нужни инструменти ключ 13 за болта на водача и ключ 15 за контра на водача)
3.Връщаме буталото със скоба (иначе неможем да сложим апарата поради дебелината на новите накладки. Почти винаги след връщането на апарата избива спирачна течност от казанчето,подсушаваме клиента да е доволен,а не да каже гледай го тоя мърляч.)
4. Почистваме отворите на водачите със струя въздух или парцалче навито на отверката(снимка отвътре под калника)
5.Слагаме новите накладки (включваме датчика за износване) , намазваме водачите със графитна грес и поставяме маншончетата.
6.Сглобяваме апарата по обратния ред.Като не забравим да намажем болтовета на водачите със лепило против само-развиване.
7. Подкарваме темпрата /типото към стенда за спирачки
За сега това е от мен, в скоро време ще пусна доста теми свързани със ремонт на Пунто , Типо , Уно и други италиянски машини.Съжалявам за лошото качество на снимките ,но са правени със Нокиа 7610 , 1 мегапиксел
П.П: Надявам се че съм ви бил полезен.Поздрави, НСО

Коментар