Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да си променя фаровете за Бравото ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги някои може ли да даде някакъв линк,искам да сложа червена диодна лента във фаровете на бравото ми.

Отпред нямаш право да слагаш червени светлини, само да знаеш.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Колега нещо такова ама червено.
      Прикачени файлове

Коментар

Или по скоро това.
        Прикачени файлове

Коментар

Колеги мисля да слагам диоди 12v с резистори дали ще издържат на напрежението което идва от габаритите?

Коментар

Ето ти тема специално за това: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...&start=0Ето ти точно и как се прави от самия автор:
            Interceptor написа:
            Да напълних една торбичка с разтворен гипс и я сложих в рефлектора. Като изсъхна го поизпилих в самия край на калъпа защото иначе пръстена щеше да стане прекалено голям. Нагрях пръчката във фурна и после я навих около калъпа. понякога се налага по няколко пъти да се нагрее за да стане добра формата. И накрая пак гонагрях съвсем леко и го притиснах с една тава за да стане равен. Хубавото е че ’дългите’ са напълно симетрични и с един калъп се правят и двата. След това за да се получи така ’намръщена’ нацепих пръчката с много тънко циркулярче и това се прави ОТ ВЪТРЕШНАТА СТРАНА на пръстена. ’Късите’ както виждате не съм ги направиш защото вече ми трябваше колата а много време отиде в направата, а сложих по един светодиод вместо габарит. Само си вземете възможно най ярки светодиоди че аз се прецаках малко
            Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Разгледах е цялата тема но никъде не пише какви са диодите и какво съпротивление се слага

Коментар

Колеги сложих 3.5 v диоди и резистор 560 ома но ми се струва че свети слабичко.Каква може да е причината?

Коментар

Ама ти къде си сложил тия диоди? За габарити или тип ангелски очи? Ако е за габарити защо не си купи LED крушки за габарити? А само по един диод няма как да ти свърши работа.
                  Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Ангелски очи си правя и слагам по 2 диода на ринг.Тествам ги с кабел към акумулатора.Още не съм ги монтирал.

Коментар

Диодите които се използват са стандартни 12V, като тези от запалките. Аз съм си правил бар осветление с 15 такива (цената на всеки беше около 30 стотинки)в една от стайте вкъщи и са достатъчно силни че да осветят приятно 10 квадрата. Тези които ти си взел да не би да са едни малки и плоски?За резистора не мога да ти помогна, не ги разбирам много, но в магазина от който си ги взел ще могат да ти обяснят и да ти дадат точните.А защо не ги хващаш към габаритите?
                      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Ето такива съм взел
                        Прикачени файлове

Коментар

Ето такива съм взел.Размера им е колкото на бургия 5 номер
                          Прикачени файлове

Коментар

Вземи си от онези които са с прозрачно стъкло, а цвета идва от светлината. Те са по силни и ще ти свършат работа.ПС погледни горното ми мнение. защото го редактирах, а ти вече беше отговорил.
                            Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Значи цвета на моите са бели,не са сини,снимката е само да ти покажа каква форма са.За резисторите от магазина съм се допитал и те ми дадоха тези.А не съм ги хванал за габаритите защото сега ги направих и не съм разглобил още фаровете

Коментар

Working...
                              X