Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замяна на двигател Fiat Panda

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Замяна на двигател Fiat Panda

Привет колеги!Намерих доста изгодна оферта,двигател от пунто,1.2 инжекцион,1996г.,барабар със скоростите и всички други други работи(компютър,стартер,скорости),на скромната цена от 150 лв.Двигателя е на 130000 км.Предвид проблемите които имам със сегашния 1.0 карбуратор,вместо да го ремонтирам,смятам да го заменя с описания по горе!Та мисълта ми е,да се допитам до вас,струва ли си и ще пасне ли на сегашната кутия,която е на пандата и дали,ще може да се закачи на същото място от стария мотор,защото поне до колкото знам двигателите са идентични.Човека каза,че колата му е работеща,но щял да и слага по-голям двигател.Също така да попитам,има ли някакви особености при замяната и нещо по особенно с компютъра и изобщо цялата инсталация?И изобщо читави ли са тези двигатели?Благодаря предварително!Поздрави,Момчил!

какво има да мислиш при тая цена.пък и нали новия е с всички карантии според мен ползваш тях.
    Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
    Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Колегата май има панда дето е 4х4, в такъв случай може и да не стане да се сложи към старите скорости на пандата, с цел запазване на задното предаване.

Коментар

Там вече работата е друга, ама колегата нищо не казва за 4х4.
        Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
        Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Да,модела е 4х4,Фиат Панда 1986г.,1.0 FIRE двигател,надъхах се за смяната,понеже,стария двигател има проблеми(меши масло и бензин,а и заглъхва),какви ли не работи и ремонти правих,не ще,по едно време се позакърпи работата,но с тази арна цена,по добре новия.Обаче гледах и едно клипче,на което е сменен двигателя на панда 4х4,като моята със такъв от пунто 1.2,ето го клипа(от конкретния момент) :http://www.youtube.com/watch?v=oobSL23k00g#t=201 ,а и понеже смятам да направя малко и външни промени,за малко по сериозен офроуд,ми трябва и по сериозна сила.И друг въпрос е бензиновата помпа,не е ли в резервоара и как да я поставя на пандата?Поздрави,колеги!

Коментар

Този мотор да не се окаже по-скапан от твоя?
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Колеги,давайте съвет какво да правя и изобщо дали ще пасне на кутията на Пандата?На този клип е същия двигател,пригоден на кутията на пандата: http://www.youtube.com/watch?v=oobSL23k00g#t=201

Коментар

Вземи някакви базови размери, разстояния между отворите на кутията и отворите на новия блок. Другото е лесно. Може да има разлика в съеденителите и първичния вал, там би било малко филм, но би трябвало присъединителните размери на маховика да са същите и на двата мотора към коляновия вал.

Коментар

Аз имам Панда 4х4 от 93-та година. Тя е с мотора 1.1 FIRE 50 к.с. След като я купих се оказа,че двигателя няма компресия и като сметнах ремонта ми излезе по-изгодно да си купя друг двигател. Имах късмета да намеря хубав двигател от Fiat Punto 1.2 FIRE . T.e. кубатурата на новия двигател е 1242 куб.см.,а стария е 1108. Значи към скоростната кутия си пасва идеално,имаше само една малка разлика при датчика на коляновия вал. Захващането е различно и си използвах от стрария двигател. Даже моноинжекцията ,компа и всичко си ми е от стария двигател и си пасва идеално. Само проблема е,че поради малко по-голямата кубатура ,като загрее колата започва да трака аванса,но на газ си бачка супер.Надявам се съм помогнал.ако имаш въпроси питай .Лека вечер.

Коментар

Съеденителя е същия.Няма разлика.Сложи по-хубавия

Коментар

Колега,имам няколко въпроси към теб.Първо,предния двигател,оригиналния който беше на Пандата,карбуратор ли беше или инжекция?И твоите скорости,дали са идентични с моите (86 г.),4х4 ли е твоята панда?Поздрави,Момчил!

Коментар

Моноинжекция беше двигателя ми. Оригиналния,после този от пунтото го взех без грам електроника.Чист двигател и сложихме всичко от моя.Даже компа си е мое,за Панда/Пунто 1.1 50 к.с. .електрониката била взаимнозаменяема. Така че щом имаш оборудвам двигател,още по-добре.А за скоростите дали са еднакви ? Виж тук не знам,не искам те лъжа. Но предполагам,че са.не съм чел никъде за нова скоростна кутия,а само за по-нови двигатели. И да,4х4 е пандата.п.с.виждам,че си от Троян.Тези дни ще ходя до Враца с пандата,ако искаш може се видим и да сравним скоростната кутия,дали е същата

Коментар

Проблема е че,има само регистрация и и плащам само данъка,понеже ми трябва за из село,особенно зимата,а и през лятото до по трудно проходими пътища,но ако е възможна замяната на двигателя,ще и направя и малко външни промени и ще се движи и извън селата.Така,отнесох се,мисълта ми беше,че трябва да идваш чак до селото,то е на 10 км от Троян,а враца е на поне 100-120 км от Троян,няма нужда да те разкарвам на толкова км,заради една кутия,а и ми е неудобно.По-добре ще е ако,можеш да ми премериш,разстоянието от твоя стария двигател,на блока долу,където се завиват болтовете за кутията,какво е разстоянието между болтовете,долу горе,да видя дали пасват с тези на моята кутия.Но се опасявам,че са идентични,защото на клипа който поствах по нагоре,двигателя си беше от пунто,а кутията оригиналната на пандата и беше захваната за двигателя,без никакви фланци или тем подобни!П.П Ето един проект,(само че с 16 калапановия двигател),който намерих докато се рових,ако някой е по на ти с английския да превежда,дали е имало някаква промяна по кутията http://www.fiatforum.com/members-motors/232715-red-1995-clx-panda.htmlПоздрави!

Коментар

За срещата,ще видим.Ще ти пиша на лични за нея. А за двигателя....пак ти казвам,махнах двигател от Панда и сложих 1242 куб. см. от Пунто без никакъв проблем.Пасва си 1 към 1 . А вече дали кутиите са еднакви,мисля че да. Стария двигател го продадох на един познат,той има такава панда и май е от годинките на твоята. Проблема е ,че в момента е в германия.Ще го питам тези дни да мога да отида и да замеря нещаста.

Коментар

Двигателя,тотално умря Симптомите отиват на заминала гарнитура на главата.Такам,сега вече е решено,до коледа,трябва да е сменен,ами да попитам,някой колега с пунто дали ще може да измери разтоянието между тези два болта(от по-долната снимка)Но според мен трябва да са еднакви кутиите,а и моя стартер е отпред от към купето,понеже съм виждал,че на 900 кубиковия двигател е от към радиатора.И да попитам един по важен въпрос,понеже на пунтото бензиновата помпа е във резервоара,каква да сложа?Може ли да вържа,на маркуча за бензина,отпред при двигателя някаква универсална?И има ли трудности при електрониката?Или само вързвам стартера и готово?
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X