Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тунинг на типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Именно Гумен е, и да оригинален е просто е като допълнителна екстра която е можело да се поръча при покупката на ново Типо В съшност седичитата фабрично са без каквото и да е крило Вижда се и на рекламните клипове. Но да не влизаме в полемики.Колегата автор на темата дай снимки на Типока да видим над какво почваш да градиш :D
    Sedicivalvole (Racing Rosso)now
    GTV 2.0 (612 A)now
    E60 530D now.. hate it big time :D
    Lumina SUPER SPORT V8 5.7(silver) ex
    Hyundai Coupe V6 2.7 (silver)ex

Коментар

_power_ написа:
      Именно Гумен е, и да оригинален е просто е като допълнителна екстра която е можело да се поръча при покупката на ново Типо В съшност седичитата фабрично са без каквото и да е крило Вижда се и на рекламните клипове. Но да не влизаме в полемики.Колегата автор на темата дай снимки на Типока да видим над какво почваш да градиш :D
      _power_ имам въпрос към теб понеже ти си със същото табло като моето, значи когато бензина ти е в резерва и подадеш контакт, ВЕДНАГА ли светва лампата за бензина или минават няколко секунди, щото първо мислех, че имам някакъв проблем я с таблото, я с бензиномера, обаче в нета гледах 2-3 клипа и на всичките типота беше така Също ми свети лампата на борд компа която е за ниско ниво на маслото в картера, а аз даже нямам датчика Откъде взема тая лампа сигнала, че ме дразни и искам да я огася?И да не съм Офф, снимка на колата има още в първото мнение на колегата, писах си с него и каза, че е намерил крилото с отвора това което е баш на Седичито и предната броня с голямата решетка, но дали ги е купил, само той може да каже
      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Стоковицата
        '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Valiosport написа:
          _power_ написа:
          _power_ имам въпрос към теб понеже ти си със същото табло като моето, значи когато бензина ти е в резерва и подадеш контакт, ВЕДНАГА ли светва лампата за бензина или минават няколко секунди, щото първо мислех, че имам някакъв проблем я с таблото, я с бензиномера, обаче в нета гледах 2-3 клипа и на всичките типота беше така Също ми свети лампата на борд компа която е за ниско ниво на маслото в картера, а аз даже нямам датчика Откъде взема тая лампа сигнала, че ме дразни и искам да я огася?И да не съм Офф, снимка на колата има още в първото мнение на колегата, писах си с него и каза, че е намерил крилото с отвора това което е баш на Седичито и предната броня с голямата решетка, но дали ги е купил, само той може да каже
          Има забавяне при мен до светването, а що се отнася до уреда за налягането... идея нямам къде е датчика
          GTV 2.0 (612 A)now

Коментар

Датчика е навит в маслената помпа, до ангренажното колело на коляновия вал. Вертикално.

Коментар

Датчика за НИВО е вграден в щеката (1.4 и1.6 е така на по големите не съм абсолютно сигурен) като се предаде щеката слагат обикновенна и лампата светва... за да угасне съм слагал 1.2 вата крушка за табло.
              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
                Датчика за НИВО е вграден в щеката (1.4 и1.6 е така на по големите не съм абсолютно сигурен) като се предаде щеката слагат обикновенна и лампата светва... за да угасне съм слагал 1.2 вата крушка за табло.
                Колега сигурен ли си в това което говориш, защото при 1.4 и 1.6 няма лампа за ниско ниво на маслото...Лампата я има само на голямото табло на Седичито, което е с километража до 260 и с 6-те уредаи лампата се намира точно където е борд компа, където сигнализира за отворени врати и изгорели крушки, и точно пред тях са три лампи, едната е тази за ниско ниво на маслото, под нея е лампа за ниско ниво на охлаждащата течност и третата е за ниско ниво на течността на чистачките Ето едно клипче на въпросната лампа, даже на човека му свети същата лампа, горе в ляво http://vbox7.com/play:6e657291Другото което се сещам е как ще се предава информацията, ако предположим, че датчика е в самата щека като тя е изолирана, чрез гумичка и не замасява в двигатела Мисля, че щеката ми е оригиналната пише си Фиат, Ланчия на нея, само и сменях оплътнението, че се беше опекло Моля те да ми разясниш как слагаш крушка от табло и къде я слагаш като резистор ли я ползваш, защото там където е лампата не е крушка а е диод

Коментар

лампата я има и на малкото табло от 1.8 до 240 проблема с бензиномера е прост иска чисто нов такъв ...
                  '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                  '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
                    лампата я има и на малкото табло от 1.8 до 240 проблема с бензиномера е прост иска чисто нов такъв ...
                    проблема не е в бензиномера, защото съм откачал буксата на бензиномера и лампата пак си свети, бензиномера ти упрявлява само стрелката, а лампата изгасва след като се вдигне резервара на 1/4... Лампата я включва и изключва компа.Свалял съм цялото табло на земята и съм го разглабял част по част и извадих платката на бензиномера и подадох прав ток +12Волта и лампата пак светва 3-4 секунди след като съм подал ток, просто така е направено.. Има някакви резистори и чипове които забавят Сега ме интересува как да накарам тази лампа за маслото да изгасне Аз и хванах цаката като дам контакт и върна ключа и веднага пак дам контакт и тя изгасва, но преди светваше като дам контакт и като запаля изгасва

Коментар

Колегата който говори за щтеката...и датяик на нея... бърка Ритмо с Типо На ритмотата едно време самата щека имаше и букса с кабел Както и да е да се върнем на тунинга, Стоил ’’ВЕТ’’ има предни решетки за седичи или поне имаше...
                      GTV 2.0 (612 A)now

Коментар

_power_ написа:
                        Колегата който говори за щтеката...и датяик на нея... бърка Ритмо с Типо На ритмотата едно време самата щека имаше и букса с кабел Както и да е да се върнем на тунинга, Стоил ’’ВЕТ’’ има предни решетки за седичи или поне имаше...
                        Няма, аз го питах да ми продаде една и каза, че си е взел типо и ще я слага и сега ще слагам решетка от фейслифтово, някой ако има такава решетка от Седичи да ми пише на Л.С. колко иска и да я вземам SWAT, гледам отзад има броня от седичи, отпред защо няма да не е блъскано? Търси да му сложиш предна от двувалка поне, а лайстните са лесни. Иначе аспуха е зверски, какъв е че и аз искам някакъв такъв да сложа?

Коментар

Valiosport написа:
                          _power_ написа:
                          Няма, аз го питах да ми продаде една и каза, че си е взел типо и ще я слага и сега ще слагам решетка от фейслифтово, някой ако има такава решетка от Седичи да ми пише на Л.С. колко иска и да я вземам SWAT, гледам отзад има броня от седичи, отпред защо няма да не е блъскано? Търси да му сложиш предна от двувалка поне, а лайстните са лесни. Иначе аспуха е зверски, какъв е че и аз искам някакъв такъв да сложа?
                          Айде пак да влеза в помощ Влез в карс или мобиле избери фиат типо и дай на части, след това разгледай има едно пловдивско бордо дизел с решетка от седичи Местата за захват на винтовете са счъпени разбира се И друго освен ’’широката’’ броня и решетката нищо интересно няма по колата. А ’’Сват’’ не е с оригинална броня, сам си я е направил така И е чук ! оп оп http://www.cars.bg/c211905
                          GTV 2.0 (612 A)now

Коментар

Айде бе ’’типовците’’ дайте да видим кво майсторите ? :D
                            GTV 2.0 (612 A)now

Коментар

колеги ето го и крилото но сега само го наложих и тепърва ще го боядисвам и закрепвам просто нямам време сега :D http://dhansol.snimka.bg/automobiles...28526.32007269
                              FIAT STILO 1.9 JTD 115hp
                              FIAT TIPO 1.6 i.e 75hp
                              FIAT MAREA 1.6 16V 103hp

Коментар

Браво, надявам се си разгледал по назад и си видял офертите из нета за части които съм постнал. И хайде не се бави, купуваш един черен силикон за авто стъкла от ьелезарията една ролка хартиено тиксо и си в джаза за 4-6 часа.
                                GTV 2.0 (612 A)now

Коментар

Working...
                                X