Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги, помощ с фланци!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, помощ с фланци!

Привет на всички! Имам следния проблем: колата е с 20мм фланци от както съм я купил, та и от преди това. Наложи мисе преди 2 дни да ги махна, защото си купих джанти с борд, обаче с фланците гумите излизат от калниците и при най-малката неравност по пътя (а те са много) опират в калниците. Пробвах снощи да ги махна ама така са запекли на диска, че няма махане. 2 часа съм ги блъскал с чук и няма никакво развитие. Някой знае ли как да ги махна по безболезнено? Не ми се иска да ги чупя, защото са много хубави и мераклийската направени. Имам 2 предложения досега от приятели: 1-да нагрея фланците с горелка или пистолет за горещ въздух (алуминия се разширявал), 2-да ги полея с кока кола, да оставя малко да покиснат и тогава да пробвам да ги махам. Ако някой има опит нека сподели, също и идеи как да ги махна без да ги повредя.
    Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
    Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Пръскай обилно с WD или нещо сродно и го остави да разкисне. Зачисти преди това по централният отвор ако има ръжда. После пробвай с някакво длето или по яка отверка и чук да го подпъхнеш между фланеца и главината и леко, леко трябва да излезе.
    4 бири и турбината да свири

Коментар

Ще пробвам да зачистя централния отвор, ама фланците са с борд колега.
      Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Пусни поне една снимка за да видим за какво иде реч, това за да го биеш с чук и да не мръдне направо се е заварило към главината с времето.
        punto HGT

Коментар

Довечера като се прибера ще пробвам както написа колегата с WD и ще снимам преди да почна да ги блъскам отново
          Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Не ми остана време да се занимая с фланците снощи, но днес направих няколко снимки как изглежда с джантите и колко излизат. Предполагам, че като махна фланците ше си паснат, дори ако се наложи да сложа 0,5мм фланци.
            Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Re: Колеги, помощ с фланци!

htp_vesko написа:
              Привет на всички! Имам следния проблем: колата е с 20мм фланци от както съм я купил, та и от преди това. Наложи мисе преди 2 дни да ги махна, защото си купих джанти с борд, обаче с фланците гумите излизат от калниците и при най-малката неравност по пътя (а те са много) опират в калниците. Пробвах снощи да ги махна ама така са запекли на диска, че няма махане. 2 часа съм ги блъскал с чук и няма никакво развитие. Някой знае ли как да ги махна по безболезнено? Не ми се иска да ги чупя, защото са много хубави и мераклийската направени. Имам 2 предложения досега от приятели: 1-да нагрея фланците с горелка или пистолет за горещ въздух (алуминия се разширявал), 2-да ги полея с кока кола, да оставя малко да покиснат и тогава да пробвам да ги махам. Ако някой има опит нека сподели, също и идеи как да ги махна без да ги повредя.
              колега нека да уточним те със собсвени болтобе ли са или се ползват тези за джантата ама по дълги ако са без болтове огледаи дали случаино нямат две по малки болчета навити на мястото на центрите за да дъражат фланците към главината ако са без болтове то няма шанс да не се отлепят огледай внимателно зачисти ги по челото отпред с телена четка и виж за споменатите болтове
              Шофирай разумно, на пътя не си сам.
              Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
              Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
              Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Това, което ме притеснява на тези джанти е растоянието от там където опира на главината с дупките на болтовете и самата "спица" на джантата е много малко. На купето опира спирачния апарат в джантата и без фланец не става. На браво пасва перфектно и без фланци и няма проблем. Ама на ГТ-то без фланец незнам дали няма пак да опира в спирачния апарат, предполагам че са по голями от на бравото. Джантите по принжип съм ги купил от едно момче с алфа, на нея също няма проблем.
                Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

С какъв размер гуми караш и колко цола са джантите ??
                  punto HGT

Коментар

Джантите са 15", мисля че са 7J, гумите са 195/50/15.
                    Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

htp_vesko написа:
                      Джантите са 15", мисля че са 7J, гумите са 195/50/15.
                      Питах, защото от снимките ми се видяха високи гумите и помислих да не би да е от това опирането, но гумите като размер са ок.Давай снимка на фланците, че само може да се гадае какво се случва.
                      punto HGT

Коментар

Обади ми се да ги пробваме събота неделя ще прецакаш гумите така ако опират няма начин да не мръднат
                        Power Under Pressure

Коментар

БялаСила ако искате може да пием кафенце утре по някое време и да видиме фланците.
                          4 бири и турбината да свири

Коментар

DogForLife написа:
                            БялаСила ако искате може да пием кафенце утре по някое време и да видиме фланците.
                            Свалени са , ама стана неделята ,че събота бях зает Оказа , че сила не трябва , а малко чалъм Единия заден ни позабави повечко но ги свалихме. И малко ино фланците са с 4 болта за главинта , а джантата се завива на фланците
                            Power Under Pressure

Коментар

Благодарско на колегите WhitePower и kibika за помоща, без тях нямаше да ги има тези фланци. Най вероятно щяха да са на парчета и вторични Джантите паснаха перфектно отпред, пък отзад след баланса ще се слагат.
                              Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Working...
                              X