Привет на всички! Имам следния проблем: колата е с 20мм фланци от както съм я купил, та и от преди това. Наложи мисе преди 2 дни да ги махна, защото си купих джанти с борд, обаче с фланците гумите излизат от калниците и при най-малката неравност по пътя (а те са много) опират в калниците. Пробвах снощи да ги махна ама така са запекли на диска, че няма махане. 2 часа съм ги блъскал с чук и няма никакво развитие. Някой знае ли как да ги махна по безболезнено? Не ми се иска да ги чупя, защото са много хубави и мераклийската направени. Имам 2 предложения досега от приятели: 1-да нагрея фланците с горелка или пистолет за горещ въздух (алуминия се разширявал), 2-да ги полея с кока кола, да оставя малко да покиснат и тогава да пробвам да ги махам. Ако някой има опит нека сподели, също и идеи как да ги махна без да ги повредя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги, помощ с фланци!
Collapse
X
-
Re: Колеги, помощ с фланци!
htp_vesko написа:Привет на всички! Имам следния проблем: колата е с 20мм фланци от както съм я купил, та и от преди това. Наложи мисе преди 2 дни да ги махна, защото си купих джанти с борд, обаче с фланците гумите излизат от калниците и при най-малката неравност по пътя (а те са много) опират в калниците. Пробвах снощи да ги махна ама така са запекли на диска, че няма махане. 2 часа съм ги блъскал с чук и няма никакво развитие. Някой знае ли как да ги махна по безболезнено? Не ми се иска да ги чупя, защото са много хубави и мераклийската направени. Имам 2 предложения досега от приятели: 1-да нагрея фланците с горелка или пистолет за горещ въздух (алуминия се разширявал), 2-да ги полея с кока кола, да оставя малко да покиснат и тогава да пробвам да ги махам. Ако някой има опит нека сподели, също и идеи как да ги махна без да ги повредя.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Това, което ме притеснява на тези джанти е растоянието от там където опира на главината с дупките на болтовете и самата "спица" на джантата е много малко. На купето опира спирачния апарат в джантата и без фланец не става. На браво пасва перфектно и без фланци и няма проблем. Ама на ГТ-то без фланец незнам дали няма пак да опира в спирачния апарат, предполагам че са по голями от на бравото. Джантите по принжип съм ги купил от едно момче с алфа, на нея също няма проблем.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
DogForLife написа:БялаСила ако искате може да пием кафенце утре по някое време и да видиме фланците.Power Under Pressure
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар