Колеги имам един въпрос за мотора на типо и темпра 1.6 моно 75коня е стоков ,гледам има не 1-2 клипа в интернет за 1.6моно турбо и е направено просто с турбо без интеркулер и много чаркове , гледам на един клип ясно се вижда че има blow off, турбо и още 1-2 джаджи който не са ми много ясни и също се чудя буталата и биелите държат ли стокови на например 0.6 бара на турбото едва ли е повече надувано това типо ,ето и клипа http://www.youtube.com/watch?v=3j6q9p8whpk
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможно ли е турбинирането на 1.6 моно инжекцион ?
Collapse
X
-
Re: Възможно ли е турбинирането на 1.6 моно инжекцион ?
fuel injekcion написа:Колеги имам един въпрос за мотора на типо и темпра 1.6 моно 75коня е стоков ,гледам има не 1-2 клипа в интернет за 1.6моно турбо и е направено просто с турбо без интеркулер и много чаркове , гледам на един клип ясно се вижда че има blow off, турбо и още 1-2 джаджи който не са ми много ясни и също се чудя буталата и биелите държат ли стокови на например 0.6 бара на турбото едва ли е повече надувано това типо ,ето и клипа http://www.youtube.com/watch?v=3j6q9p8whpk>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
-
Fiat_Punto11 написа:fuel injekcion написа:Колеги имам един въпрос за мотора на типо и темпра 1.6 моно 75коня е стоков ,гледам има не 1-2 клипа в интернет за 1.6моно турбо и е направено просто с турбо без интеркулер и много чаркове , гледам на един клип ясно се вижда че има blow off, турбо и още 1-2 джаджи който не са ми много ясни и също се чудя буталата и биелите държат ли стокови на например 0.6 бара на турбото едва ли е повече надувано това типо ,ето и клипа http://www.youtube.com/watch?v=3j6q9p8whpkFIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Ми стържат го колега , ама ще умалява по бързо колата при нагорнище , няма да има инерциононна сила мотора. Се пак маховика е противотежест на коляновия вал . По бързо ще се развърта мотора като се олекоти. Но ще доведе до леко по голям разход и по слаба тяга в ниските обороти. Се пак ако ти се заиграва на струг да ти го минат.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:Ми стържат го колега , ама ще умалява по бързо колата при нагорнище , няма да има инерциононна сила мотора. Се пак маховика е противотежест на коляновия вал . По бързо ще се развърта мотора като се олекоти. Но ще доведе до леко по голям разход и по слаба тяга в ниските обороти. Се пак ако ти се заиграва на струг да ти го минат.Fabbrica Italiana Automobili Torino
F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style
Коментар
-
mohel написа:Fiat_Punto11 написа:Ми стържат го колега , ама ще умалява по бързо колата при нагорнище , няма да има инерциононна сила мотора. Се пак маховика е противотежест на коляновия вал . По бързо ще се развърта мотора като се олекоти. Но ще доведе до леко по голям разход и по слаба тяга в ниските обороти. Се пак ако ти се заиграва на струг да ти го минат.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
ОбЕснението ти е СУПЕР!Нека да ти доразвия теорията:При не олекотен маховик имаме примерно 7хил оборота, при олекотен такъв следователно ще имаме 14хил оборота и всички плюсове на умножените по две конски сили.И следва логичния извод- който не си олекоти маховика е голям балък!И сега по темата, всичко може да се турбинира, стига да си готов да платиш сметката.
Коментар
-
dancoo написа:ОбЕснението ти е СУПЕР!Нека да ти доразвия теорията:При не олекотен маховик имаме примерно 7хил оборота, при олекотен такъв следователно ще имаме 14хил оборота и всички плюсове на умножените по две конски сили.И следва логичния извод- който не си олекоти маховика е голям балък!И сега по темата, всичко може да се турбинира, стига да си готов да платиш сметката.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар