Колеги, някой гонил ли е максимума обороти на които може да работи и издържи мотор от Фиат? По точно кубатура 1.3 , 1,4 и 1,6 в атмосферен вариант, без значение 8 или 16 клапана.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за максимални обороти
Collapse
X
-
браво 1.6 16 7150/7200 об./мин там някъде....при всички положения повече от 7100. За бензин говоря , стандартния прекъсвач, за газ не знам (няма). Между другото тука с разни калкулатори смятах предавателни числа, диференциали и т.н. и се оказаха доста вярни, на втора при около 7 хиляди и нещо оборота (горното) по километраж показа 101/2/3 км/ч. с гуми 195/50/15...толкова показва и калкулатора!
Коментар
-
Брава 1,6 95 г със скорости от брава 1,6 2000(тая брава беше някаква измислена с 4 бобини като на стило) на втора съм я изпъвал до 120 на газ,оборотомера беше плътно в лютеницата.Мареята незнайно защо е със старата кутия и от 90 повече не може,а уж 1,2 и 3 са еднакви.Това е по километражFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
banski starec написа:beast31 написа:...Край с легендарното "еноишес"Човека пише че е на газ и вероятно без прекъсвач, щом върти до тия обороти, при положение че на бензин е до 6500! Аз залагам на еноишес без прекъсвач на газ поне 10000 об./мин. и поне 90 км./ч. на първа! Нема се срамуваме ние с бегачките
Коментар
-
vladrak написа:Към 120 км на 2-ра на газ. Фиат браво ХГТ 2.0 147 к.с.На четвърта сигурно пуска задкрилките, а на пета от гърнето се появява вече и реактивната тяга.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
misho_ написа:banski starec написа:beast31 написа:...Край с легендарното "еноишес"Човека пише че е на газ и вероятно без прекъсвач, щом върти до тия обороти, при положение че на бензин е до 6500! Аз залагам на еноишес без прекъсвач на газ поне 10000 об./мин. и поне 90 км./ч. на първа! Нема се срамуваме ние с бегачките
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:ФИАТ Купе, 20V TurboНа първа 15 кмч при 7000к обм, на трета 40кмч при 7100 обм, на пета 125кмч при 6800 обм......Ники ако имаш нужда от помощ за засилване на двигателя пиши, то излезе че Браво 1.4 на задна ще те дърпа като тролей кашон
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар