Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за максимални обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за максимални обороти

Колеги, някой гонил ли е максимума обороти на които може да работи и издържи мотор от Фиат? По точно кубатура 1.3 , 1,4 и 1,6 в атмосферен вариант, без значение 8 или 16 клапана.

Аз съм пробвал моя фиат браво 1.4 12 клапана на първа на 7800 оборота около 300 метра достигна до 75км/ч на газ.Иначе на бензин на 6500 се вклюява прекъсвача.

Коментар

браво 1.6 16 7150/7200 об./мин там някъде....при всички положения повече от 7100. За бензин говоря , стандартния прекъсвач, за газ не знам (няма). Между другото тука с разни калкулатори смятах предавателни числа, диференциали и т.н. и се оказаха доста вярни, на втора при около 7 хиляди и нещо оборота (горното) по километраж показа 101/2/3 км/ч. с гуми 195/50/15...толкова показва и калкулатора!

Коментар

asak_koz написа:
        Аз съм пробвал моя фиат браво 1.4 12 клапана на първа на 7800 оборота около 300 метра достигна до 75км/ч на газ.
        Стига бе...... :P :P
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Стига бе......
          Другия месец като ми върнат книжката ще снимам едно клипче да го видите.

Коментар

...Край с легендарното "еноишес"
            Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

beast31 написа:
              е що???? Човека пише че е на газ и вероятно без прекъсвач, щом върти до тия обороти, при положение че на бензин е до 6500! Аз залагам на еноишес без прекъсвач на газ поне 10000 об./мин. и поне 90 км./ч. на първа! Нема се срамуваме ние с бегачките

Коментар

Брава 1,6 95 г със скорости от брава 1,6 2000(тая брава беше някаква измислена с 4 бобини като на стило) на втора съм я изпъвал до 120 на газ,оборотомера беше плътно в лютеницата.Мареята незнайно защо е със старата кутия и от 90 повече не може,а уж 1,2 и 3 са еднакви.Това е по километраж
                FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

banski starec написа:
                  beast31 написа:
                  е що???? Човека пише че е на газ и вероятно без прекъсвач, щом върти до тия обороти, при положение че на бензин е до 6500! Аз залагам на еноишес без прекъсвач на газ поне 10000 об./мин. и поне 90 км./ч. на първа! Нема се срамуваме ние с бегачките
                  коеее до 6500, при мен на бравото е 7000, като при 6500 е към края на силата си.

Коментар

Към 120 км на 2-ра на газ. Фиат браво ХГТ 2.0 147 к.с.
                    Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

Коментар

vladrak написа:
                      Към 120 км на 2-ра на газ. Фиат браво ХГТ 2.0 147 к.с.
                      Айде сега и ти На четвърта сигурно пуска задкрилките, а на пета от гърнето се появява вече и реактивната тяга.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

misho_ написа:
                        banski starec написа:
                        beast31 написа:
                        коеее до 6500, при мен на бравото е 7000, като при 6500 е към края на силата си.
                        Е така де, ама ти говориш за 1.6 и поне според мен оборотите не са 7000 а около 7200 или поне мойто кочина върти до толкова... Човека с 6500 те е с 1.4 12. Виж второто мнение

Коментар

ФИАТ Купе, 20V TurboНа първа 15 кмч при 7000к обм, на трета 40кмч при 7100 обм, на пета 125кмч при 6800 обм......
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                            ФИАТ Купе, 20V TurboНа първа 15 кмч при 7000к обм, на трета 40кмч при 7100 обм, на пета 125кмч при 6800 обм......
                            Я, Ники е правил замерването докато е бил на разходка в парка Ники ако имаш нужда от помощ за засилване на двигателя пиши, то излезе че Браво 1.4 на задна ще те дърпа като тролей кашон
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

не знам закво се ебавате,един авер с венто на газ дигна 110 на втора,отделен е въпроса,че можех да изчопля пакетче семки докато ги достигне
                              F.I.A.T-fix it again tomorrow xaxaxaxa

Коментар

Working...
                              X