Някой знае ли каква е разликата м/у основните лагери които се монтират фабрично в 1.9 тд и бензиновите двувалови мотори на фиат? На размер са еднакви, обаче са с различни кат. номера. Иначе по каталог на АЕ, техните ги дават че стават и за бензиновите и за дизеловите, а на едно друго място срещнах по оригинален каталожен номер че се монтират на и на старите двувалови - арджента и др. такива.http://www.fiatplus.com/product.php?...834&vote=&js=n - по епер 5880256 е за 1.7/1.9 д.http://pitstop.com.ua/cat/1760304/ae...,защото ми е интересно, дали имат разлика в материалите и кои би трябвало да могат да носят по голямо натоварване.
Жоро по АЕ и Глико лагерите са еднакви каталожни номерапо Мале са различни, като разликата е процентното съдържание на калай мед и цинк май бешеСтоил(VET) купи едни малета от мен и май не ги е слягалпиши на лично да ти дам един жокер
Тея жокери само на лично ги давате ейй! ))
xctr написа:
Добре излгежа!! Айде успех с проекта и да не забравяш да ъпдейтваш темата!
Скоро ще има още снимки на нови части и олекотени части Междувременно докато чакам заплатата коляновия вал отива на баланс... а след това и маховика като му пуснем една стружчица...
E, ти биелни хубави си имаш, слагаи глико за основни. От дизеловия двигател читави ли са ти черупките? Аз имам едни сваляни от дизел (оргиналдъ) без никакви следи от контактни петна и смятам да ползвам тях за темпрата.
Що да е погрешна. Сменял съм такива и има два варианта. Единия е да смениш целия елемент, който си снимал или само уплътнителя с металната броня. Другото, което искам да попитам е сигурен ли си, че старите ти лагери са здрави при положение че нямаш разпределителни валове? Ако лагерите ти са наистина здрави, то те съветвам да сложиш пак тях. Преди 2-3 седмици отварях една марея тд100, карана без масло и основните лагери бяха стопени- има снимки в темата ми за реставрации, не беше стопен само средния основен лагер. Оказа се че някога са сменяни основните лагери с нови - Глико на федерал могул, като само средния основен лагер не е сменен, а е оставен оригиналния.
На втората снимка са перфектни. Няма значение кой с кой е работил, при положение че нямат никакво износване. За черупките на средния - слагай тая дето има малко контактно петно отгоре, здравата в петата и си патрон.
Коментар