От скоро имам едно фиатче браво.И сега след като ми взеха книжката реших докато колата стой и никои не я кара да се по занимавам малко с нея.Та реших да почна с външния вид. За сега сам свалил броните и реших да им махна лайстните та се чудя как се махат?Ако някой знае как става ще съм му благодарен да сподели. Залепени ли са или се режат? Скоро ще кача и снимки в процеса на работа,за сега още ги оглеждам и се чудя как ще стоят по добре.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тунинг на Браво
Collapse
X
-
Така да вкарам малко яснота какво се опитвам да направя. Всъщност ще си направя добавки за броните и едни прагчета,но за сега съм в началото и започнах от задната броня. Отгоре ще го напръскам с боя и отделител и направо и ще го направя със стъкломат. Днес ходих до един магазин в Бургас и се снабдих с доста стъкломат и полиестерна смола. Единственото за което се чудя е колко пласта да го направя, взех от този 300гр/кв.м и един 450гр/кв.м.И другото за което се чудя е дали да изрежа лайстната и да запълня тези вдлъбнатини отстрани които изглеждат все едно бронята е ударена. А също така тия светлоотразители да си останат ли или да ги махна и да им запълня дупките.Приемам всякакви идеи, по принцип нямам ясна представа как ще изглежда докато не се захвана с дадения елемент.
Коментар
-
asak_koz написа:Така да вкарам малко яснота какво се опитвам да направя. Всъщност ще си направя добавки за броните и едни прагчета,но за сега съм в началото и започнах от задната броня. Отгоре ще го напръскам с боя и отделител и направо и ще го направя със стъкломат. Днес ходих до един магазин в Бургас и се снабдих с доста стъкломат и полиестерна смола. Единственото за което се чудя е колко пласта да го направя, взех от този 300гр/кв.м и един 450гр/кв.м.И другото за което се чудя е дали да изрежа лайстната и да запълня тези вдлъбнатини отстрани които изглеждат все едно бронята е ударена. А също така тия светлоотразители да си останат ли или да ги махна и да им запълня дупките.Приемам всякакви идеи, по принцип нямам ясна представа как ще изглежда докато не се захвана с дадения елемент.Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
Е де...Тошка като за човек който никога не се е занимавал с подобни неща се беше справил чудесно,добре че няма много такива "аматьори" че няма да има какво да ядеме! :D Писах,защото знам какво е да искаш да направиш нещо и да няма кой да ти каже две думи по въпроса...
Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
Така, вече е излято от стъклопласт, преди малко махнах или по точно изкъртих фибрановата добавка и останах само със стъклопластовата. Сега вече съм пред нова дилема. Единият вариант е да я закрепя направо за бронята с нитове както съм пуснал лека периферия, а другият е да я извия леко и да я хвана от долна страна.тъй като смолата не се лепи ЗДРАВО за пластмасата.Ако искаш да не си личи въпросната лайстна по-добре я запълни и китни отгоре.
Коментар
-
Сега като си махнал фибрана,засмоли цялата добавка и от вътрешната страна.Хващай я горе по периферията,колко повече нитове (видии,болтове)сложиш по-сигурно ще стане.Вдлъбнатините напълни с монтажна пяна,оформи я по бронята,хартиено тиксо и си знаеш как става другото.Около вдлъбнатината,изтъркай боята на бронята за да може да залепи смолата,също става и ако надупчиш бронята с малка бургия.Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
Коментар
-
asak_koz написа:Ето какво се получава. Остана само да се китоса, изшкури и боядисаЕ и леко да се дооформи с ъглошлайфа от долна страна,че сега е много ниска и не е равномерно.
Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар